Quantcast

Nonstop Kino HD od září v nabídce 802.TV

| redakce | tisk

Společnost Mattes AD začne od září v nabídce digitální televize 802.TV nabízet filmový kanál ve vysokém rozlišení - Nonstop Kino HD. Stanice přináší filmové hity výhradně ve vysokém rozlišení. Kanál provozuje společnost SPI International, která se zabývá především distribucí filmů do kin.

"Diváci mohou sledovat Nonstop Kino HD v kvalitě 1080i, tedy 1080 prokládaných řádků, což je určeno zdrojovým signálem poskytovatele. Jako kompresní kodek je používán H.264 (MPEG4 AVC) a s tím souvisí také nasazení nových set-top boxů pro příjem služby 802.TV," popisuje společnost Mattes AD.

Zájemci o službu 802.TV obdrží set-top box Motorola modelové řady VIP19XX, který dokáže dekódovat vysílání ve formátu MPEG2 i MPEG4 AVC a zobrazovat na televizoru kanály v běžném rozlišení PAL i ve vysokém rozlišení (HD). Standardním vybavením set-top boxu bude druhý tuner pro pozemní digitální vysílání a za příplatek si uživatel může objednat set-top box s možností záznamu a pozdějšího přehrání pořadu.

Nový kanál ve vysokém rozlišení není součástí základní ani standardní nabídky, ale je možné si jej objednat samostatně za 360 Kč měsíčně.

Společnost Mattes AD připravuje rozšíření nabídky HD programů. Diváci se mohou těšir na atraktivní dokumenty, zpravodajství či sportovní přenosy.

Firma Mattes AD vznikla v roce 1991. Od roku 1996 nabízí připojení k internetu a od roku 2004 pod značkou 802.cz je významným dodavatelem IT služeb s aktuálně 40 tisíci klienty. Společnost dále provozuje 450 HotSpotů v 65 městech a obcích a je v současné době největším poskytovatelem připojení WiFi v ČR.





Reklama




Vybrané články