Quantcast

ČT1 v paketu CS LINK začal vysílat DVB titulky

| Tisk

logo Česká televize (ČT) včera představila všem satelitním divákům platformy CS LINK jednu technickou novinku. U programu ČT1 začala testovat vysílání DVB titulků.

DVB titulky jsou obdobou tzv. skrytých titulků na teletextových stránkách (str. 888) a jsou dostupné jen u vybraných pořadů s tzv. skrytými titulky (viz. sekce PROGRAM). Divák DVB titulky přijímá, jen pokud je zaktivuje.

Každý výrobce set-top-boxů aktivaci titulků vyřešil jiným způsobem - na některých dálkových ovladačích je přímo tlačítko se symbolem titulků, u jiných přístrojů se nacházejí pod tlačítky teletext či OPT+.

Divák ČT1 využíváním DVB titulků získá větší komfort - řada satelitních přijímačů umožňuje volit typ fontu a další parametry titulků.

Vedle odlišného ovládání DVB titulů na set top boxech mohou vzniknout i některé problémy: některé přijímače mohou při těchto titulkách vytuhnout, případně mohou mít problémy s českou znakovou sadou. Proto uvítáme Vaše zkušenosti s DVB titulky na Vašich satelitních kompletech. Nezapomeňte uvádět značku a model satelitního přijímače.

DVB titulky se v paketu CS LINK zatím vysílají jen u některých pořadů programu ČT1.



parametry příjmu paketu CS LINK s programy ČT:

satelit: Astra 3A (23,5°E)
kmitočet: 12,525 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články