Quantcast

Media Vision: TV Nova bude v CS LINKu jen jedna

| Tisk

logo Spor dvou distributorů dekódovacích karet pro příjem českých programů ze satelitů GITAL a TRADE and TECHNOLOGY (TaT) spěje ke konci. Do narušených jednání dvou rivalů vstoupil provozovatel převzatého vysílání - firma Media Vision. Ten rozhodl, že TV Nova v satelitní síti CS LINK bude jen jedna.

Firma Media Vision dnes jednala se zástupci firmy TRADE and TECHNOLOGY ohledně problematiky šíření programu TV Nova. Posledním požadavkem tohoto distributora karet bylo šířit vlastní signál Novy. Důvodem byla bezvýsledná jednání mezi TaT a GITALem. Ještě včera Ivo Višinka, výkonný ředitel firmy TaT k této kauze pro server parabola.cz uvedl "...s Gitalem jsme se nedohodli na podmínkách. Je to pro nás už uzavřená záležitost".

Media Vision v dnešní dohodě nevidí vítězství ani jednoho distributora ale považuje ji za výhru všech. O náklady se obě firmy (GITAL a TaT) rozdělí rovným dílem - v poměru 50:50. Zákazníci TaT tak nebudou mít kvůli vlastní Nově vyšší cenu za aktivaci programu TV Nova, náklady se tak rozdělí mezi dva distributory.

Dohodu mezi TaT a Media Vision nyní musí schválit akcionáři firmy TaT. Mělo by se tak stát během příštího týdne. Pokud vše proběhne hladce, startu TV Nova na kartách TaT již nic nebude bránit. Satelitní signál pro TaT bude zajišťovat firma CINE SERVIS, která na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání získala registraci pro šíření převzatého vysílání.

Pře mezi distributory dekódovacích karet kvůli signálu TV Nova by patrně nevznikl, kdyby si vlastník nejsledovanější komerční televize zajišťoval a financoval satelitní kapacitu (např. v CS LINKu). Nezájem TV Nova podporovat satelitní příjem programu vyústil v situaci, kdy GITAL, jeden z distributorů karet, požádal o registraci pro šíření převzatého vysílání programu TV Nova. Stanici umístil do CS LINKu před 2 měsíci. Prvních 30 dnů byla stanice dostupná všem zákazníkům. Nyní už jen klientům, kteří přešli na některý z tarifů nové generace.

parametry druhého transpondéru služby CS LINK, kde se vysílá TV Nova:

satelit: Astra 1D (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz


polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články