Quantcast

TRADE and TECHNOLOGY chce vysílat svoji Novu

| Tisk

logo Firma TRADE and TECHNOLOGY, jeden z distributorů dekódovacích karet pro příjem českých programů ze satelitu, získala registraci pro šíření převzatého vysílání programu TV Nova. Vyplývá to ze sedmého zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo ve dnech 11. a 12. dubna 2007.

Trade and Technology nezískal registraci přímo ale přes subdodavatelskou firmu CINE SERVIS. Tato společnost má oprávnění šířit převzaté vysílání Novy. Registrace pro distribuci programu TV Nova je nezbytná. CET 21, vlastník televize, přes satelit svůj program přímo nevysílá. Distributoři dekódovacích karet šíří resp. budou šířit stanici na vlastní náklady. Jako první získala registraci a smlouvu na šíření programu Novy firma Gital, která stanici na pozici 23,5°E umístila v polovině února letošního roku.

Signál programu TV Nova je v současné době dostupný jen na kartách Gitalu. Technicky by stačilo připojit simulcrypt (další kódovací systém CryptoWorks) k tomuto signálu a umožnit příjem stanice i na dekódovacích kartách TRADE and TECHNOLOGY. "Budeme vypadat jako idiodi před celým satelitním národem," říká serveru parabola.cz Ivo Višinka, výkonný ředitel firmy Trade and Technology a dodává "s Gitalem jsme se nedohodli na podmínkách. Je to pro nás už uzavřená záležitost". TaT nyní zahájí jednání s firmou Media Vision a dalšími ohledně podmínek připojení dalšího streamu TV Nova. Ivo Višinka dále upozornil, že vysílání vlastního signálu této televize chce spustit co nejdříve. "Nejpozději k 1.květnu 2007".

TV Nova bude pro zákazníky TRADE and TECHNOLOGY vysílat na druhém transpondéru služby známé jako CS LINK - tj. na satelitu Astra 1D, kde v současné době se vysílají již 4 programy. Je zde TV Nova (jen pro zákazníky Gitalu) a placené programy HBO, Filmbox a Nonstop Kino. Na kartách TaT se brzy objeví také kanály Filmbox a Nonstop Kino. Distributor nyní dojednává podobu smlouvy se slovenskými Radiokomunikacemi.

parametry druhého transpondéru služby CS LINK:

satelit: Astra 1D (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz


polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články