Quantcast

CS LINK se rozšíří o nový český kanál Public TV

| Tisk

logo Na satelitní síti CS LINK se objeví nový český kanál pod názvem Public TV. Provozovatelem stanice bude společnost TOTAL PRESS, s.r.o., součást mediální divize Strojexport, a.s. Na posledním 7. zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, které se konalo 11. a 12. dubna 2007, udělil regulátor firmě vysílací licenci k provozování televizního vysílání programu PUBLIC TV šířeného prostřednictvím družice. Licence platí 12 let.

PUBLIC TV bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Vysílání bude rozděleno do tří programových bloků - zpravodajsko-informačního, publicistického a filmového.

Blok zpravodajsko-informační přinese informace o životě v regionech, městech a obcích se zvláštním důrazem na jejich ekonomiku a podnikání, kulturu, životní prostředí, komunitní život občanské společnosti. Vysílání dále nabídne informace od počasí až po dopravu.

Publicistická sekce programu bude věnována tématům věci veřejných s důrazem na reportáže, interview.

Zpravodajské a publicistické pořady bude pro novou televizi vyrábět RTA (Regionální televizní agentura). S vysíláním relací RTA se mohou diváci seznámit v některých regionech České republiky, kde sdílí kmitočty s Prima TV. RTA vysílá na těchto kanálech denně od 7:00 do 8:00 a dvě hodiny odpoledne od 16:00 hodiny. Provozovatel RTA před rokem jako jeden z šesti vysílatelů získal digitální licenci (DVB-T) o kterou ale v září díky soudním sporům přišel.

Vedle příspěvků RTA se ve vysílání Public TV objeví také vlastní reportáže. Provozovatel v současné době staví dva zpravodajské štáby a studio v centru města. V dohledné době chce navázat spolupráci s televizními subjekty ze Slovenska, Polska, Saska, Bavorska a Rakouska. Příspěvky mají mapovat život v příhraničních regionech.



Ve vysílání PUBLIC TV se objeví každý den dva filmy. Každý den ve 20:00 hodin bude vysílán v premiéře a následující den v 16:00 hodin se počítá s reprízou. Diváci se mohou těšit na tituly nezávislých studií a také na filmy ze zlatého fondu národní kinematografie od filmů jako je Hej rup!, Svět patří nám, přes tituly jako Až přijde kocour, Černý Petr, Obchod na korze až po Svěrákovy či Hřebejkovy filmy. Partnerem pro filmový programový segment stanice PUBLIC TV je Československá filmová společnost, provozovatel placeného kabelového a satelitního kanálu CS Film (dostupný také na CS LINKu).

Nová česká televize PUBLIC TV bude vysílat na CS LINKu nekódovaně většinu programu. Časové sloty od 16:00 do 18:00 a od 20:00 do 22:00 hodin budou kódovány systémem CryptoWorks a to z důvodu omezení vysílacích práv k filmovým titulům vysílané právě v těchto pásmech. Pro příjem bude zapotřebí dekódovací karta (GITAL nebo TRADE and TECHNOLOGY).

Program PUBLIC TV naladí diváci CS LINK na satelitu Astra 1D (23,5°E), na kmitočtu 11,992 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, kde se již vysílají programy TV Nova, HBO, Filmbox a Nonstop Kino. Provozovatel stanice jedná také s kabelovými a IPTV operátory. V jednání je také vstup do DVB-T experimentu společnosti Czech Digital Group (CDG).

Zahájení vysílání PUBLIC TV je naplánováno na období konec května až začátek června 2007.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články