Quantcast

Ukrajina: Programy ze satelitů Astra přijímá 7,6 milionu domácností

| Tisk

logo Satelitní operátor SES Astra významně zvýšil svůj podíl na ukrajinském trhu a nyní programy tohoto operátora přijímá více než 7,6 milionu domácností napříč zemí. Během loňského roku došlo na Ukrajině k výraznému nárůstu satelitnímu příjmu o 1,8 milionu domácností. Celkový počet televizních domácností se na Ukrajině by vloni 17,8 milionu.

Nová data pocházejí z nejnovějšího průzkumu SES Astra Satellite Monitor (SES Astra Satelitní monitoring), který provádí každoročně průzkumy trhů, na kterých satelitní operátor působí. Satellite Monitor nepřetržitě sleduje vývoj příjmu TV programů a širokopásmových služeb ve 35 zemích. Na konci roku 2008 SES Astra provedla průzkum v více než 65 tisíci respondenty napříč všemi zeměmi. Na Ukrajině se výzkumu trhu zúčastnilo 2 tisíce obyvatel formou face-to-face v domácnostech. Metodika a výsledky jsou kontrolovány nezávislými institucemi a přijaké regulačními úřady na různých trzích jako objektivní měření trhu.

SES Astra poskytuje televizním a rozhlasovým stanicím z Ukrajiny kapacitu prostřednictvím společnosti SES Sirius na orbitální pozici 4,8°E na družici Sirius 4. SES Astra dále rozšíří nabídku v regionu o další služby. Na orbitální pozici 31,5°E během května umístí satelit Astra 2C (aktuálně je na pozici 28,2°E). Družice Astra 2C bude také pokrývat Ukrajinu.

Alexander Oudendijk, Chief Commercial Officer společnosti SES ASTRA k výsledkům uvedl: "Prostřednictvím SES Sirius jsme největším poskytovatelem satelitních signálů na Ukrajině. Podle našeho průzkumu téměř dva miliony Ukrajinců uvažuje v nejbližší době o pořízení satelitní paraboly a to ukazuje, že získají širokou nabídku programů ze satelitu. Přesun satelitu Astra 2C nám umožní další podporu pro rychlý rozvoj - poskytování další kapacity pro ukrajinské broadcastery a kabelové operátory a nabídky kvalitních služeb pro ukrajinské TV diváky."

Satellite Monitor na Ukrajině na konci roku 2008 v datech:

počet TV domácností: 17,8 milionu
počet satelitních domácností: 2,4 milionu (meziroční nárůst 222 procent)


počet kabelových domácností: 5,4 milionu (nárůst o 6 procent)
počet terestrických domácností: 10 milionu (pokles o 18 procent)

počet domácností s digitálním příjmem programů: 3,1 milionu
počet domácností s digitálním satelitním příjmem stanic: 2,3 milionu

počet domácností, které přijímají programy ze satelitů SES Astra / Sirius (včetně kabelových sítí): 7,6 milionu
počet domácností, které přijímají programy přímo ze satelitů SES Astra / Sirius: 2,2 milionu

redakce





Reklama




Vybrané články