Quantcast

6,1 milionu Italů přijímá satelity Hot Bird

| Tisk

logo Satelitní systém Hot Bird na pozici 13 stupňů východně je nejpopulárnější orbitální pozicí v Itálii. Informoval o tom dnes satelitní operátor Eutelsat Communications na mezinárodní satelitní výstavě SAT Expo v italském Římě, která se koná od 19. do 21. března. Údaje pocházejí z dvouletého průzkumu trhu provedený společností TNS formou face-to-face.

Počet domů v celé Itálii vybavené pro direct-to-home (DTH) příjem vzrostl během dvou let o 13 procent na 7,1 milionu domovů, což představuje téměř jednu třetiny z 23,1 milionu televizních domácností v zemi. Počet domácností vybavených pro DTH příjem ze satelitů Eutelsat HOT BIRD™ vzrostl rychlejším tempem - 18% za posledních 24 měsíců. Signály ze satelitů Hot Bird individuálně přijímá 6,1 milionu italských domácností. Placená televize má na tomto výsledku lví podíl - 4,6 milionu domácností, což vykazuje růst ve výši 24 procent během dvou let.



Satelitní systém Hot Bird od roku 1994 přenáší italské TV programy - zpočátku analogově, nyní už jen výhradně v digitální podobě. Eutelsat vysílá přes 360 programů pro italský trh, včetně sedmi stanic ve vysokém rozlišení (HDTV), které jsou k dispozici na placené televizi Sky Italia.

"Satelity byly průkopnickou platformou pro rozvoj digitálního televizního vysílání v Itálii a ukazuje se, že se bude tento úspěch opakovat s HDTV," uvedl k výsledkům generální ředitel společnosti Eutelsat Giuliano Berretta.

redakce





Reklama




Vybrané články