Quantcast

HD programy z Astry přijímá 1,9 milionu domácností

| Tisk

logo Signály ze satelitních systémů Astra lucemburského satelitního operátora SES Astra nyní přijímá 122 milionu domácností napříč Evropou. K úspěchu Astry pomohl zejména francouzský, ukrajinský a britský TV trh. Digitální signály z Astry nyní přijímá 47 milionu domácností.

Výrazně rostl zájem o digitální satelitní vysílání napříč Evropou. Satelitní operátor během loňského roku získal 6,1 milionu satelitních domácností, kteří přijímají programy digitálně, a celkově tímto způsobem přijímá programy 47,2 mil. satelitních domácností, což představuje 74 procent všech satelitních domácností.

SES Astra je vedoucím hráčem v digitálním satelitním vysílání a příjmem DTH (direct-to-home), Astra také pokračuje s rozšiřováním vysílání ve vysokém rozlišení (HD). Aktuálně má okolo 70 HD programů, které napříč Evropou nyní přijímá odhadem okolo 1,9 milionu domácností s HD příjmem.

Dnes 50 procent nebo-li 122 milionu z 243 milionu TV domácností v Evropě přijímá programy ze satelitu digitálně. Vyplývá to z posledního průzkumu SES Astra Satellite Monitor, který byl proveden ve 35 evropských zemích a zemích severní Afriky a založen na více než 65 tisíc dotazů formou face-to-face a telefonicky. Metodika a výsledky jsou kontrolované nezávislými institucemi a přijaty regulačními úřady jako objektivní měření trhu.

Satelitní monitoring Astry na konci roku 2008 přinesl následující údaje:
* celkem 243 milionu domácností s analogovým a digitálním TV příjmem v Evropě
* flotily Astry přijímá 122 milionu satelitních analogových a digitálních TV domácností v Evropě a severní Africe (53,4% DTH, 68,8% kabely).
* 50 procent nebo 122 milionu TV domácností přijímají programy digitálně (číslo zahrnuje všechny způsoby příjmu: satelit, kabelová TV, terestrická TV a IPTV)
* programy ze satelitu přijímá 63,9 milionu digitálních domácností (52% podíl na digitálním trhu), kabelovou TV má 19,7 milionu digitálních domácností (16%), terestrickou 31,7 mil. digitálních domácností (26%), televizi přes DSL má 6,8 mil. domovů (6 procent).


* digitální programy z Astry přijímá 47,2 mil. domácností (74 procent všech digitálních satelitních domácností)
* během roku 2008 přešlo na digitální příjem z Astry dalších 6,1 mil. domácností
* Astra nabízí okolo 70 HD programů, které přijímá 1,9 mil. HD domácností

redakce





Reklama




Vybrané články