Quantcast

Novinky CS Link: Country Rádio a Rádio Beat Morava

| Tisk

logo Nabídka satelitní platformy CS Link byla rozšířena o dvě nové české rozhlasové stanice - Rádio Beat Morava a Country Rádio. Obě dvě programové služby se vysílají v kryptovacím systému CryptoWorks v rámci uzavřeného okruhu pro potřeby zajištění distribuce signálu na terestrické vysílače v pásmu VKV/FM po celé republice.

Z legislativních důvodů není vysílání zatím dostupné pro DTH příjem. Country Rádio plánuje svůj satelitní signál odkódovat. Stane se tak po rozšíření licence o satelitní vysílání. Podobně jako tomu bylo u sesterské stanice Rádio Beat, které bylo zpočátku určeno jako distribuční trasa, později byl satelitní signál odkryptován.

Country Rádio je první soukromá rozhlasová stanice s country, která byla založena v srpnu 1991. Stanice se zaměřuje na country, folk, hudbu 60. let, spirituál a gospel, trampskou hudbu, bluegrass, hudbu skotskou, irskou, australskou, klasický rock ń roll, jižanský rock a další. Zhruba 70 procent vysílacího času tvoří česká produkce. Country Rádio vysílá prostřednictvím sítě 6 VKV/FM vysílačů v Čechách a dále pak na středních vlnách. Síť vysílačů se postupně rozšiřuje.

Rádio Beat Morava šíří stejný obsah jako Rádio Beat Čechy. Liší se jen reklamními bloky. Rádio Beat přináší klasický rock a tato programová služba patří mezi nejpopulárnější pražské lokální rozhlasové stanice. S rozšířením VKV sítě vysílačů postupně expandovala mimo Prahu.

technické parametry:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

programová služba: Country Rádio
service ID: 13150
audio PID: 3329


kódování (CA systém): CryptoWorks
dostupnost: neveřejné vysílání

programová služba: Rádio Beat Morava
service ID: 13151
audio PID: 3331
kódování (CA systém): CryptoWorks
dostupnost: neveřejné vysílání

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články