Quantcast

Nové ICE karty CS Link budou fungovat i v nových přijímačích

| Tisk

logo Během léta začne společnost Media Vision, provozovatel satelitní platformy CS Link , testovat nový systém podmíněného přístupu Irdeto PIsys. Tento systém se stane nástupcem kryptovacího systému CryptoWorks, který platforma nyní používá.

"V létě zahájíme technické testy systému Irdeto PIsys," řekl webu parabola.cz Daniel Klička, ředitel společnosti Media Vision. "Cílem testů je otestovat nový systém společnosti Irdeto a vyřešit případné problémy, které se mohou objevit před jeho nasazením do komerčního provozu," dodává.

Nový systém Irdeto PIsys společnost zavede z důvodu plánované postupné migrace z CryptoWorks na Irdeto. Stávající systém CryptoWorks má totiž garantovanou technickou podporu od jeho vlastníka do konce roku 2012. Firma se proto rozhodla využít tzv. migrační systém Irdeta, který umožní plynulý přechod na nový systém s použitím nových ICE karet (Irdeto CryptoWorks Embedded). Nové karty budou funkční jak ve stávajících dekodérech CryptoWorks, tak i budoucích Irdeto.

obrázek Stávajících klientů operátora s kartou CryptoWorks se připravované kroky nedotknou. Programy budou zákazníci nadále přijímat se současnou kartou. To bude platit do tzv. konce životnosti karty - tedy minimálně do roku 2013, do doby dokud bude možné systém CryptoWorks považovat za bezpečný.

Migrace na nový systém Irdeto se týká také konkurenční platformy Skylink. Ta již oživila nový systém a dodala distributorům a prodejcům testovací přístupové karty, které mají sloužit pro ověření bezproblémového provozu nových přijímačů s integrovaným dekodérem Irdeto s novými ICE kartami Skylink. Nové přijímače získávají tzv. certifikaci od Skylinku. Bude něco podobného provádět i CS Link? "Náš nový systém Irdeto bude shodný s tím, který zavádí konkurence. Certifikaci tak automaticky dostávají přijímače i od provozovatele platformy CS Link," vysvětluje Daniel Klička a dodává "nemá příliš velký smysl dělat totéž. Nyní se soustřeďujeme na jiné naše aktivity, které ocení naši zákazníci - rozšíření služeb, včetně nových programů". Kdy budou nové programy představy a o jaké půjde zatím nechtěl Klička prozradit.

Kdy se objeví nové ICE karty CS Link na trhu? "Aktuálně počítáme s distribucí a prodejem nových karet CS Link na září 2010," uvedl webu parabola.cz šéf společnosti Media Vision Daniel Klička. "Přesný termín včas oznámíme," doplňuje.



funkčnost karet CS Link v přijímačích:

typ karty funkční v dekodéru
stávající typ karty CryptoWorks
ICE karty CS Link CryptoWorks, Irdeto

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články