Quantcast

Dotované satelitní komplety a dotované sety - zajímavá novinka na našem trhu

| Tisk

obrázek Satelitní operátor Skylink ve spolupráci s velkoobchodními firmami uvedl na náš trh cenově velmi výhodné dotované satelitní komplety a satelitní sety. Firma Omko Digital a.s. využila tuto příležitost a vytvořila pro své obchodní partnery a koncové zákazníky satelitní komplet s výborným certifikovaným přijímačem TechniSat TechniBox SIR, který nese označení Skylink Ready.

Tato akce je časově omezená a to do vyprodání zásob. Nicméně je velmi úspěšná, tedy je možné, že se operátor Skylink rozhodne tuto akci prodloužit. Cílem je propagovat certifikované přijímače, zavedení sytému Irdeto a samozřejmě skvělou programovou nabídku Skylinku.

U společnosti Omko Digital a.s. je v současné době nabízen dotovaný satelitní komplet ( zde ), který obsahuje již zmíněný satelitní přijímač TechniSat TechniBox SIR s vestavěným dekodérem IRDETO PI-sys, parabolu FE 80cm, konvertor Inverto BLACK Pro monoblok single 4,3° 0,2 dB pro příjem programů z družic Astra 1 a Astra 3A/3B, kartu Irdeto Skylink Standard HD pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu na neomezenou dobu (bonus 2 měsíce balíček MULTI + HD PLUS + HBO + HBO HD + Cinemax zdarma).

Dále nabízíme dotovaný set ( zde ), který obsahuje satelitní přijímač TechniSat TechniBox SIR s vestavěným dekodérem IRDETO PI-sys a dekódovací kartu Irdeto Skylink Standard HD pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu na neomezenou dobu (bonus 2 měsíce balíček MULTI + HD PLUS + HBO + HBO HD + Cinemax zdarma).

Nyní bychom krátce představili satelitní přijímač TechniSat TechniBox SIR a co od něho mohou zákazníci očekávat.

Dodavatelem těchto přístrojů na náš trh je německá firma TechniSat GmbH, kterou v ČR i na Slovensku zastupuje společnost Omko Digital a.s.

Přístroj byl vyroben korejskou firmou Mototech na zakázku TechniSatu. Svůj vlastní IRDETO přijímač uvede na trh během příštího roku.

TechniBox SIR má v sobě vestavěný dekodér podmíněného přístupu IRDETO PI-Sys a je tak předurčen pro příjem českých a slovenských programů z nabídky Skylink.

Přijímač získal certifikát operátora Skylink pro provoz s dekódovacími kartami ICE a Irdeto Skylink. Obsahuje jeden tuner a je schopen zpracovávat signály v normě DVB-S2. Pracuje ve vysokém rozlišení 1920x1080i, 1280x720p, 720x576p, 720x576i. Přijímač umožňuje příjem obou kompresí MPEG-2 tak i MPEG-4/H.264.

Výrobek je vybaven funkcí Secure Silicon. Secure Silicon je funkce poskytující vyšší stupeň ochrany vysílání. Přijímač se Secure Silicon je připraven pro budoucí zavedení nových služeb, který tuto vyšší ochranu vyžadují.

TechniBox SIR umožňuje záznam programů na USB flash disk nebo na externí pevný disk připojený přes rozhraní USB 2.0. Můžeme pouze jeden program (i kódovaný) nahrávat a zároveň ho sledovat.

Přístroj splňuje energetické normy EU ohledně spotřeby přijímače v pohotovostním stavu, která je menší než 1W.

Přijímač disponuje kromě vestavěného dekodéru také dvěma CI sloty pro vložení libovolných dekódovacích modulů. Můžeme tak například provozovat kartu CS Link v modulu Cryptoworks.

Je zapotřebí si uvědomit že do vestavěného dekodéru lze vložit pouze ICE kartu Skylink nebo Irdeto kartu Skylink, staré karty Cryptoworks nelze použít.

Příjem programů nabídky Skylink i CS Link byl při testech naprosto bezproblémový. Celé menu je velmi intuitivní a přijímač se tak snadno ovládá. Výhodou je průvodce při první instalaci přístroje, který automaticky naladí všechny programy Skylinku.

Elektronický programový průvodce pracuje bez problémů, české a slovenské znaky se zobrazují korektně.

Navíc je zde skvělá funkce automatického dolaďování programů, takže si změnami programů nemusíte dělat žádné starosti. Samozřejmě obraz i zvuk je excelentní.

Vyzkoušeli jsme také příjem kanálů UPC Direct na družici Thor pomocí vloženého dekódovacího modulu SMIT Cryptoworks s kartou UPC. Příjem včetně HD kanálů byl bezproblémový.

Přijímač umožňuje uložit do paměti až 6000 programů. Je zde 8 favoritních skupin. TechniBox ve výchozím stavu volí vždy DD (Dolby Digital) audio stopu, ta ovšem nemusí být v češtině, takže je nutné u některých programů provést přepnutí na českou zvukovou stopu. Zvuková stopa se však ukládá na danou předvolbu a lze uložit i levý nebo pravý audio kanál.

Přístroj má i vestavěný OSD teletext a pracuje i VBI teletext (využívající teletextový dekodér TV). České a slovenské znaky se zobrazují v pořádku, je funkční i diakritika na velkých písmenech. Máme zde také funkci zoom.

Titulky lze uložit na předvolbu. To je jistě vekou výhodou, protože většinou tohle přijímače neumí. České teletextové titulky jsou zobrazovány korektně, kontrola byla provedena na TXT titulcích na programech NGC a NGC Wild.

Přijímač zvládne přehrávat pouze video záznamy, které byly na něm pořízené. Na přístroji lze přehrát také mp3 audio soubory a fotografie ve formátu JPEG.

Přijímač je schopen se současným firmwarem zpracovat AAC audio stopu.

Tak jak jsem popisoval v článku o přijímači Topfield SBI-2050 zde na Parabole.cz, lze u certifikovaných Irdeto přijímačů do budoucna využívat některé nadstandardní funkce, které poskytuje operátor zákazníkovi.

Operátor může zaslat textovou zprávu – oznámení, která se vám objeví na obrazovce během sledování určitého programu. Může se jednat o různá sdělení, u TechniBoxu se jedná o tzv. vynucenou zprávu.
Druhou možností je zaslání klasické poštovní zprávy. Během sledování programu se u TechniBoxu objeví na obrazovce žluté písmeno „M“ (Mail – Zpráva).

Vy pak můžete vstoupit do menu „Irdeto CA stutus“ a danou zprávu si přečíst (viz obrázek) nebo jednoduše použijete příslušné tlačítko na dálkovém ovládaní.

Pokud se týká nahrávání oblíbených pořadů na externí pevný disk, je nutno upozornit zájemce, že velké externí USB harddisky přijímač zatím neumí sám zformátovat. Formátování je nutné provést pomocí PC systémem FAT32.

Formátování běžných USB flash disku je na přijímači bezproblémové. Záznamy pořízené TechniBoxem nelze zpracovávat na PC z důvodů šifrování dat při nahrávání. Vyplývá to z licenčních podmínek firmy Irdeto. Je tomu tak i u jiných Irdeto PVR ready přístrojů, které jsou na trhu.



Přístroj nahrává kompletní datový stream, tedy také všechny audio stopy, teletext, titulky atd.

Závěrem bych rád poděkoval technikům satelitního operátora Skylink za vynikající spolupráci při testování přístroje!

Společnost Omko Digital a.s. jako zástupce firmy TechniSat GmbH nabízí tyto přijímače svým obchodním partnerům i koncovým uživatelům na prodejnách Omko Digital i prostřednickým e-shopu: www.omko.cz.

PR článek

Ing. Martin Švehlík
Omko Digital a.s.





Reklama




Vybrané články