Quantcast

CS Link: Přeladění Nova HD, TV Barrandov, Retro Music TV

| Tisk

logo Klienti satelitní platformy CS Link si musí v nejbližší době přeladit své set top boxy. Přeladění se dotkne širokého počtu klientů (všech). Parametry příjmu mění dva neplacené programy a jeden placený kanál.

Od 1.4.2011 vysílají neplacené programy Nova HD a TV Barrandov a pay-tv stanice Retro Music Television na novém transpondéru provozovaný společností Towercom (Skylink), která technicky zajišťuje distribuci programů na satelit Astra 3B na pozici 23,5 st. východně. Změna transpondéru programů souvisí s optimalizací distribučních cest programů na satelit.

Po relativně krátké době - cca pěti týdnech - dochází k přesunu programu Nova HD na jiný kmitočet. Důležité je upozornit, že nový transpondér pracuje v norně DVB-S, což by mohlo vyřešit některé technické problémy, které se vyskytovaly na DVB-S2 transpondéru. V ojedinělých případech se u některých HD set top boxů mohou projevit jiné technické problémy s příjmem HD obsahu z DVB-S multiplexu. V případě potíží s příjmem se vřele doporučuje ověřit dostupnost nového firmware pro přijímač a modul a nainstalovat jej. Tento krok je vhodný zejména pro technicky zdatnější diváky, ostatní uživatelé se mohou obrátit na montážní firmu, případně svého prodejce se satelitní a anténní technikou.

změna parametrů se týká:

* Nova HD
* TV Barrandov
* Retro Music Television (placený)

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,895 GHz
polarizace: vertikální


SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

Paralelní šíření Nova HD, TV Barrandov a Retro Music Television potrvá do 18.4.2011. Do té doby si musí divák CS Link zajistit příjem programů z nového kmitočtu. Po uvedeném datu bude distribuce na starém kmitočtu ukončena.

Na stejném kmitočtu se vedle kanálu Nova HD vysílá také Nova ve standardním rozlišení (SD). Tato distribuce není určena pro diváky využívající služby CS Link. Pro tyto klienty je TV Nova SD šířena nadále na freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK.

redakce





Reklama




Vybrané články