Quantcast

TechniCorder ISIO STC - multi tuner od TechniSatu

| Tisk

Německá firma TechniSat Digital GmbH přichází na náš trh s novinkou v podobě své nové vlajkové lodi, která nese označení TechniCorder ISIO STC. Jedná se o high endový kombo více tunerový přijímač, který umožňuje příjem satelitního, digitálního kabelového a pozemního vysílání.


obrázek

▲ Obr č. 1 - TechniCorder ISIO STC, přední panel

TechniCorder ISIO STC má vestavěné dva satelitní tunery pro příjem signálů v normě DVB-S/S2 v kompresi MPEG-2 a MPEG-4/H.264. Přijímač je takém vybaven dvojitým hybridním tunerem pro příjem pozemního digitálního vysílání DVB-T a kabelového digitálního vysílání DVB-C.

TechniCorder ISIO STC pracuje ve video rozlišení až 1080p a umožňuje nahrávání na pevný disk, který lze vestavět do přijímače. Nahrávání je samozřejmě možné na flash disk nebo na externí pevný disk připojený přes rozhraní USB 2.0. Tento přijímač jako první z dílny TechniSat umožňuje nahrávání na vzdálené sítové datové úložiště.

Můžeme jeden satelitní program (i kódovaný) nahrávat a zároveň druhý satelitní program sledovat nebo ho také nahrávat. Za určitých podmínek je možné nahrávat dva kódované satelitní programy současně. K tomu navíc je možné nahrávat až další dva programy dostupné v pozemním digitálním vysílání z dvou různých multiplexů.


obrázek

▲ Obr č. 2 - TechniCorder ISIO STC, zadní panel

Tak jako předchozí přijímače z exkluzivní řady ISIO, tak i tento přijímač má podporu multimediálních funkcí. Celý multimediální chipset byl inovován tak, aby si poradil s přehráváním různých video formátů i s velmi vysokým datovým tokem.

Došlo k nárůstu výkonu procesoru i velikosti paměti, což je vidět na celkovém velmi svižném chodu přijímače a při používání náročnějších aplikací jako je HbbTV – hybridní televizní vysílání.

Přijímač je vybaven jedním vestavěným dekodérem Conax a dvěma CI+ sloty pro vložení dekódovacích modulů pro příjem placené televize. Samozřejmostí je vestavěný webový prohlížeč, možnost poslouchat internetová rádia a dokonce je zde i možnost streamování programů do PC.

K dispozici je i funkce HDMI CEC (v podání TechniSatu pod názvem HDMI TechniLink). Můžete tak současně ovládat přijímač i televizor (nepracuje se všemi značkami TV). Samozřejmostí je, že přijímač splňuje energetické normy EU ohledně spotřeby přijímače v pohotovostním stavu, která je menší než 1W.


obrázek

▲ Obr č. 3 - TechniCorder ISIO STC, dálkové ovládání

Popis přijímače

Přijímač se dodává v černém nebo stříbrném provedení, má robustní provedení, čemuž odpovídají i jeho rozměry 400 x 215,5 x 64,5 mm (Š x H x V). Přednímu panelu vévodí pěkný VFD Matrix display, který nám zobrazuje názvy programů, čas a další údaje z menu přijímače.

Pod odklopným víčkem nacházíme jednu čtečku dekodéru Conax, dva sloty pro CI/CI+ dekódovací moduly, USB 2.0 port a čtečku SD/MMC karet. Odklopné víčko se netradičně otvírá zleva doprava.

Na zadním panelu nalezneme dvojici F konektorů (vstupy satelitního tuneru 1 a 2), dva IEC konektory (vstup a výstup dvojitého hybridního tuneru), jeden konektor SCART pro připojení k starším TV, S/PDIF konektor audio optický i koaxiální, dva analogové audio cinch výstupní konektory a HDMI konektor pro připojení k vaší LCD nebo Plazma TV.

Nechybí zde ani síťové rozhraní Ethernet 1 Gbps a dva USB 2.0 porty. Pozornosti neujde slot pro pevný disk HDD. Německá firma TechniSat zde zvolila poměrně netradiční metodu, kdy se pevný disk o velikosti 2,5“ vkládá do šuplíku, který se zasune do slotu na zadním panelu přijímače.

V přijímači je integrována WI-FI karta dle standardu IEEE 802.11n pro bezdrátové připojení. Anténa pro WI-FI kartu je umístěna na bocích zadního panelu přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 4 - TechniCorder ISIO STC, pohled pod kapotu

Navíc se zde nachází záslepka, pod kterou se nalézá slot pro připojení externího dvojitého tuneru, ale to si podrobně popíšeme dále v článku. Síťový kolébkový vypínač zde chybí, což je škoda, nicméně síťový kabel je odpojitelný.

Součástí balení je také český překlad návodu k obsluze přístroje, HDMI kabel a CD s návodem v němčině.

Popis menu

Menu přijímače je také v češtině, občas se stane, že některá položka není přeložena. Kdo je zvyklý na menu z TechniSatu, tak určitě zklamaný nebude, grafika je shodná jako u předchozích přijímačů řady ISIO.


obrázek

▲ Obr č. 5 - TechniCorder ISIO STC, informační proužek

Popisovat jednotlivé položky menu přijímače považuji za zbytečné, již jsem je několikrát zde na webu parabola.cz představil, o novinkách se zmíním dále v článku.

Příjem programů a chování přijímače

V přijímači byl firmware 2.63.0.1 (2875) z 27.10.2014, žádný firmware nebyl v době psaní tohoto článku na webu výrobce k dispozici. Přijímač má dle návodu k obsluze být schopen vyhledat kanály v normě DVB-S v rozsahu 2-45 Msym/s, v normě DVB-S2 pak v rozsahu 10-31 Msym/s. Skutečný rozsah symbolových rychlostí SR je jiný.


obrázek

▲ Obr č. 6 - TechniCorder ISIO STC, Hlavní menu

Provedl jsem řadu testů vestavěného satelitního tuneru ke zjištění opravdového rozsahu SR a s výsledkem jsem byl velmi spokojen. V normě DVB-S tuner bez problémů zvládá rozsah SR 1-45 Msym/s. V normě DVB-S2 (QPSK/8PSK) je rozsah SR cca od 2 Msym/s do 45 Msym/s.

Není tak problém s naladěním extrémně vysokých symbolových rychlostí jako je vysílání ruského telekomunikačního operátora MTS na družici ABS-2 na pozici 75° východně, kde se používá maximální SR co je dle normy DVB-S2 možná a to 45 Msym/s.

Vyhledávání běžných programů je bleskové. Je to ohromný rozdíl vůči předchozím přijímačům řady ISIO S1, které jsem na webu parabola.cz popisoval. Je zde vidět navýšení výkonu procesoru i velikosti pamětí, bohužel konkrétní čísla výrobce neuvádí.


obrázek

▲ Obr č. 7 - TechniCorder ISIO STC, Seznam TV programů

Tradičně TechniSat neumí pracovat s protokolem DiseqC 1.1, ale má k dispozici protokol Unicable.

Pro vyhledávání pozemního digitálního vysílání jsem použil automatické hledání kanálů. Vestavěný dvojitý pozemní tuner bez potíží vyhledal všechny multiplexy dostupné v mé lokalitě příjmu.

Přijímač umožňuje uložit do paměti maximálně 9999 televizních a radiových programů. Přepínání kanálů je do cca 2-3 sec. Kvalita obrazu a zvuku byla excelentní, v tomhle je prostě TechniSat jednička.


obrázek

▲ Obr č. 8 - TechniCorder ISIO STC, EPG pořadu stanice

V případě analogového video výstupu přes konektor SCART je v softwaru chyba, která způsobuje, že SD programy vysílané v kompresi MPEG-4 jsou zobrazeny v režimu „pan scan“, výchozí správný režim „letterbox“ je nefunkční. V kompresi MPEG-2 je zobrazení SD programů v pořádku, tak jako i u HD programů v kompresi MPEG-4.

Síla a kvalita signálu je zobrazována proužkovým ukazatelem a v decibelech. Tak jako každý TechniSat tak i tento model umí zobrazit podrobné technické parametry vysílaného programu jako je live bitrate kanálu, video rozlišení, použité systémy kódování atd.

Dálkové ovládání je shodné s typem, který se používá u satelitního přijímače Digit ISIO S1. Tlačítka se dobře mačkají a směrovost dálkového ovládání je příjemně široká.


obrázek

▲ Obr č. 9 - TechniCorder ISIO STC, manuální vyhledávání

TechniCorder ISIO STC umí zobrazit fotografie ve formátu JPEG nebo BMP a přehrát hudbu ve formátu MP3 a WAV. Z video formátů si přijímač hravě poradil s typy avi, divx, xvid, mov, mkv, vob, m2ts, ts, ts4. Zvládá i video soubory typu wmv. Přijímač neumí přehrát soubory flv.

Samozřejmě záleží na jakém video a audio kodeku je soubor vytvořen. Tedy ne všechny soubory přehrajete úspěšně. Přijímač nezvládnul přehrát DTS audio. Zpracování AAC audio stopy je bez problémů. Titulky typu „.srt“ se mi nepodařilo na přijímači přehrát.

K dispozici je také funkce HD PIP, tedy obraz v obraze dvou HD kanálů. Zvuková stopa se ukládá na danou předvolbu a lze uložit i levý nebo pravý audio kanál.


obrázek

▲ Obr č. 10 - TechniCorder ISIO STC, Automatické vyhledávání

Přijímač má i vestavěný OSD teletext s pamětí na 1000 stran a pracuje i VBI teletext (využívající teletextový dekodér TV). České a slovenské znaky se zobrazují v pořádku, bohužel bez diakritiky na velkých písmenech. Velikost okna teletextu je téměř přes celou obrazovku, to mě velmi potěšilo, u předchozích přijímačů ISIO bylo okno teletextu nesmyslně úzké. Také přepínání mezi podstránkami funguje bezvadně.

Titulky nelze uložit na předvolbu, nicméně v menu lze aktivovat výchozí položku pro titulky na češtinu. Tím budou titulky automaticky zobrazovány, pokud jsou vysílány, zobrazují se DVB nebo TXT titulky. To samozřejmě může rušivě působit na některých programech jako např. na HBO, kde se u některých pořadů vysílají titulky pro neslyšící. Dají se však vypnout.

Najdeme zde i funkci ISIPRO, která je spíše určená pro německé diváky. Jedná se o automatickou aktualizaci kanálů na družici Astra 1 prostřednictvím kanálu ISIPRO, tuto aktualizaci je možné spustit i manuálně nebo ji úplně deaktivovat.


obrázek

▲ Obr č. 11 - TechniCorder ISIO STC, Seznam TV programů

Díky funkci UPnP/DLNA se snadno dostanete na zařízení ve vaší lokální síti. Takto jsem se dostal na sdílené složky v PC, rychlost přístupu a procházení složek mě velmi příjemně překvapila. V menu přijímače najdete i dvě aplikace určené pro komunikace s chytrým telefonem nebo tabletem.

Pomocí Windows Media Playeru můžete streamovat live televizní vysílání z přijímače do PC.

Přijímač podporuje hybridní televizní vysílání HbbTV. To je k dispozici např. na programech ČT nebo zkušebně na programech STV. V podání ČT najdete v aplikace HbbTV archív pořadů „iVysílání“, HD teletext a řadu dalších aplikací.

Jen pro připomenutí, veškerá komunikace probíhá přes internet, tedy je nezbytné mít přijímač připojený k internetu. Pohyb v menu této aplikace byl velmi svižný.


obrázek

▲ Obr č. 12 - TechniCorder ISIO STC, Informace o transpondéru

Pokud chcete používat internetový prohlížeč, doporučuji si pořídit externí klávesnici TechniSat ISIO Control. Přijímač plně podporuje protokol HTML5, bohužel je problém při přehrávání většiny videí na portále Youtube, také co do rychlosti má ještě TechniSat co dohánět. Přes portál ISIO Live (což je server TechniSatu), se dostanete také k rádio stanicím na internetu a do řady dalších video a audio databází.

Zajímavá funkce co se zde nově objevila, nese název „ISI mode“. V tomto režimu se zablokují některé funkce přijímače a zvětší se text při přepínání programů. Vhodné zapnout např. pro laiky, aby „něco nechtěně nerozladili“.

Funkce „watchmi“ je dostupná v novějších softwarech i pro předchozí přijímače řady ISIO. Pomocí této funkce se dostanete k řadě internetových streamů z různých databází.


obrázek

▲ Obr č. 13 - TechniCorder ISIO STC, Technické parametry

Funkce registrace výrobku u firmy TechniSat přes menu přijímače nepracovala, ale to lze učinit i jinými způsoby a to nejlépe přes webovou stránku firmy TechniSat. Po registraci přístroje máte prodlouženou záruku na 3 roky.

Velmi příjemná je nová funkce zálohování nastavení, která je nyní k dispozici přímo v menu přijímače. Samozřejmě je dostupná i funkce obnovení systému s takto pořízené zálohy. Můžete si zvolit, jaký typ zálohy si přejete, doporučuji kompletní nastavení, zálohuji se tak nejenom naladěné programy, ale i všechna nastavení v menu přijímače.

Přijímač nemá prakticky žádné ventilační otvory, pouze nějaké ze spodu přijímače, o chlazení se stará maličký ventilátor, který se zapíná až při velmi vysoké teplotě přijímače. V přijímači dominuje ohromný pasivní chladič na procesoru.


obrázek

▲ Obr č. 14 - TechniCorder ISIO STC, Podmíněný přístup

TechniCorder ISIO STC má kromě zabudované WI-FI karty také podporu Bluetooth standardu pro bezdrátovou komunikaci. Stačí jen připojit TechniSat Bluetooth adaptér do volného USB slotu. Technologie Bluetooth je aplikována v řadě zařízení jako jsou mobilní telefony, tablety apod.

Dle informací od autorizovaného dovozce firmy Omko Digital německý výrobce TechniSat připravuje pro tento přístroj nový firmware s podporou funkce FastScan, který využívá satelitní operátor Skylink/M7. Během několika sekund tak budeme mít naladěny všechny programy Skylinku a volné programy z družice Astra 1.

Spolupráce s dekodérem Conax a s CI/CI+ moduly

Zabudovaný dekodér Conax asi moc v našich podmínkách nevyužijete. V SRN se používá Conax pro službu MTV Unlimited. Samozřejmě lze použít i polskou kartu TNK (telewizja na karte).

Co se týká používání dekódovacích modulů, tak jsem byl příjemně překvapen. Vyzkoušel jsem řadu dekódovacích modulů Irdeto Skylink Ready a přijímač s nimi neměl žádné problémy.


obrázek

▲ Obr č. 15 - TechniCorder ISIO STC, Seznam PVR záznamů

Samozřejmě nejvíce ošidná situace nastane, když budete používat dva stejné dekódovací moduly současně, což je nezbytná podmínka pro nahrávání dvou kódovaných programů z různých frekvencí (např. HBO HD a Nova HD).

V přijímači je integrováno CI+ rozhraní ve verzi 1.3. Naštěstí zde výrobce konečně upustil od softwarové regulace taktování CI+ modulů, která může způsobovat nemalé problémy při dekódování programů.

V přijímači jsem měl dva CI+ moduly TechniSat TechniCryt IR CI+ , které jsou běžně dostupné na trhu, výrobcem je francouzská firma Neotion. V modulech jsem měl vloženy karty Irdeto Skylink.

Tato kombinace nečinila přijímači žádné obtíže. Nahrávání dvou kódovaných programů z nabídky Skylink včetně HD programů bylo v pořádku. A to i z transpondérů M7/Skylink, které používají vyšší symbolové rychlosti.

Samozřejmě, že přijímač pracuje i se staršími moduly Cryptoworks, vyzkoušel jsem TechniSat TechniCrypt CW a TechniSat MultiCrypt. V těchto modulech lze používat ICE Irdeto karty Skylink a freeSAT.


obrázek

▲ Obr č. 16 - TechniCorder ISIO STC, Nastavení záznamových médií

Při používání dvou dekódovacích modulů a dvou dekódovacích karet máte vždy záznamy v dekódovaném tvaru a můžeme je přenášet do PC.

V přijímači je i funkce „Dodatečné dekódování CI“. Ve výchozím stavu je vypnuta. Tato funkce má umožňovat, že budete moci používat pouze jeden dekódovací modul, ale nahrávky jsou prakticky vždy v zakódovaném tvaru.

Přijímač sice nabízí i funkci dekódování takovýchto nahrávek, ale nepočítá s tím, že se u nás používá kódovací systém Irdeto, kde změny OP klíčů jsou z bezpečnostních důvodů poměrně časté. Takže úspěšné dekódování pořízených záznamů v takovýchto podmínkách je čistá loterie.

Pokud omylem tuto funkci zapnete a máte přesto v přijímači dva dekódovací moduly, přijímač je nebude současně používat a dojde ke vzniku kódovaných záznamů! V případě zapnutí této funkce měl přijímač problémy i s funkcí DualDecrypt při nahrávání některých kombinací dvou kódovaných programů z jedné frekvence a na disku vznikaly zakódované záznamy, ty jsou zobrazovány s ikonkou „klíče“.

Oba výše uvedené příklady svědčí o chybné implementaci této funkce. Závěr je tedy jednoduchý, funkci „Dodatečné dekódování CI“ nezapínat a v přijímači mít vloženy dva výše uvedené dekódovací moduly Irdeto CI+. Výhodou použití certifikovaných modulů Irdeto CI+ je možnost používat i karty M7 Skylink, kde je aktivováno vyšší zabezpečení na kartě.

Satelitní operátor Skylink nedoporučuje používat jakékoliv dekódovací moduly Irdeto, které nemají certifikát Skylink Ready. Na každé etiketě modulu Irdeto určeného pro dekódování programů Skylink musí byt uvedeno „Skylink Ready“. Může se tak stát, že po nějaké aktualizace systému Irdeto nebudou necertifikované moduly plně funkční nebo se stanou nestabilními.

Externí tunery

Jak už jsem se zmínil v popisu přijímače, nachází se na zadním panelu záslepka, pod kterou naleznete slot pro připojení externího tuneru. Firma TechniSat vyrábí dva typy externích tunerů. Do přijímače lze vložit dvojitý satelitní DVB-S/S2 tuner nebo dvojitý hybridní DVB-T/DVB-C tuner.

Tím se z přijímače stává šesti tunerový přijímač! Bohužel jsem tyto tunery neměl k dispozici, protože ještě nebyly skladem u dovozce. Při použití externího dvojitého hybridního tuneru by neměl nastat žádný problém, přijímač by měl umět současně nahrávat ze čtyř různých pozemích multiplexů a ze dvou satelitních frekvencí.


obrázek

▲ Obr č. 17 - TechniCorder ISIO STC, Přehrávání hudby

V případě použití externího dvojitého satelitního tuneru by měl přijímač umět současně nahrávat ze čtyř satelitních frekvencí a k tomu ještě ze dvou pozemních multiplexů. Nicméně v tomto případě bude určitě problém s nahráváním kódovaných programů (pokud budeme požadovat dekódované záznamy), protože jste omezeni použitím dvou dekódovacích modulů.

Dle mého názoru bude možné využít funkce DualDecrypt (dekódování dvou programů z jedné frekvence), kterou jsou dekódovací moduly TechniSat TechniCrypt IR CI+ vybaveny. Takže určité kombinace dekódovaného nahrávání až čtyř kódovaných programů by měly být možné.

EPG

Elektronický programový průvodce (EPG), který se v podání TechniSatu jmenuje SFI je výborný. Přijímač umí stahovat data EPG do paměti (tzv. programový deník), stačí jen tuto událost načasovat. Informační lišta obsahuje informace o běžícím nebo následném pořadu. Podrobné informace o pořadu nejsou nikterak oříznuty.

České a slovenské znaky se na programech Skylink částečně nezobrazovaly v pořádku. Tato chyba se projevuje v tzv. rozšířeném EPG, kde jsou podrobné informace o pořadu. Zde dochází od určité pozice k deformaci textu.

Některé programy u operátora Skylink používají pro přenos EPG dat pouze rozšířené EPG, např. HBO HD, takže máte na čtení maximálně cca 4 řádky textu, zbytek je zdeformovaný.

Na programech freeSAT by UPC Direct se tato chyba nevyskytuje, protože tento operátor používá jen základní EPG.

Ani se zobrazením azbuky v EPG na ruských kanálech NTV+ a Trikolor TV jsem nebyl příliš spokojen. Na některých kanálech azbuku zvládnul, na jiných byla úplná deformace textu a to včetně názvu stanice.

V EPG lze také vyhledávat podle klíčového slova. Přijímač umí zobrazit EPG až na 7 dní dopředu, pokud je provider vysílá.

Spolupráce s interním pevným diskem

Jak už jsem uvedl v úvodu, přijímač je dodávaný bez vestavěného pevného disku. TechniSat zvolil velmi jednoduchou instalaci, kterou zvládne i laik. Pevný disk o velikosti 2,5“ se vloží do prázdného šuplíku, který vyjmeme z přijímače. Poté obsazený šuplík vrátíme zpět do přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 18 - TechniCorder ISIO STC, Nastavení zálohování

Měl jsem k dispozici pevný disk 2,5“ HDD Western Digital WD10JFCX 1TB, série Red. S tímto diskem pracoval přijímač bezvadně. Nicméně celý princip uchycení šuplíku nezabraňuje mírné rezonanci tohoto disku.

V blízké době bude u dovozce Omko Digital k dispozici také pevný disk doporučený výrobcem - TechniSat StreamStore 100 o velikosti 1TB.

Další vhodné typy pevných disků jsou např. WD série Green nebo SSD pevný disk.

Nahrávání je samozřejmě možné na flash disk nebo externí pevný disk připojený do rozhraní USB 2.0. Jako externí USB pevný disk jsem používal model Western Digital My Passport Ultra 1TB , i na tento disk nahrával přijímač bez problémů.

V přijímači je rozhraní USB 2.0, lze tedy používat i starší externí USB pevné disky. Nové typy pevných disků s rozhraním USB 3.0 lze používat také, nicméně budou pracovat s rychlostí sběrnice USB 2.0.

Nahrávání je možné i na SD/MMC kartu nebo nově také na externí datové úložiště (NAS). Stačí si jen v menu přijímače zvolit, na jaké zařízení chcete nahrávat. Formátování disku probíhá v přijímači a je možné vybrat ze široké škály formátovacích systémů FAT32, TSD, NTFS ,EXT3, HFS a HFS+.

Pro účely testování jsem používal osvědčený formát TSD, který se vždy používal u přijímačů značky TechniSat. V případě formátu NTFS, EXT3, HFS a HFS+ není dostupná funkce stříhání nahrávek (přesněji řečeno, funkce stříhání přítomna je, ale nelze provádět střih). Přijímač nahrává klasický transport stream TS, tedy zaznamenává se video a také všechny audio stopy, teletext, titulky atd.

Záznamy pořízené TechniSatem lze samozřejmě následně zpracovávat v PC. Pro kopírování nahrávek z přijímače do PC je nejlepší program Mediaport (nepodporuje zpětný přenos) nebo doporučuji používat manager souborů přímo v menu přijímače (bezproblémové kopírování nahrávek v obou směrech včetně videa typu avi apod.). Funkce „přesun souborů“ trošku zlobí, proto doporučuji vše kopírovat.

Rychlost přenosu z přijímače do PC byla vynikající cca 40-50 MB/s! Navíc není problém nahrávat přímo na sdílený disk v PC. Samozřejmě z tohoto sdíleného disku je možné přehrávat různé soubory, které přijímač umí číst.

TechniCorder ISIO STC zvládnul bez trhání přehrát i testovací MKV video „Samsung Demo Oceanic“ 1080p s vysokým datovým tokem 40Mbps, uložené na pevném disku, který jsem si vestavěl do tohoto přijímače.

Převíjení záznamů na záznamovém zařízení je možné v rychlostech 4x, 16x , 64x a po 10 minutových skocích. V záznamech můžeme vytvářet záložky pro snadnější pozdější vyhledávání. K dispozici jsou také střihové funkce tak jako u jiných přijímačů firmy TechniSat. Přístroj disponuje také funkcí časového posuvu – Timeshift.

Závěr

TechniSat TechniCorder ISIO STC je vynikající více tunerový kombo přijímač, který umožňuje přijímat nejen satelitní televizi, ale i pozemní digitální televizi a kabelovou televizi. Díky vestavěnému dvojitému satelitnímu tuneru a dvojitému hybridnímu tuneru nabízí vysoký komfort při nahrávání více programů současně.

Excelentní obraz a zvuk je podtržen silným hardwarem, na kterém je přijímač postaven. Hravě dokáže přehrávat různé video formáty i videa s vysokým datovým tokem. Umožňuje komunikaci s chytrým telefonem nebo tabletem, má podporu HbbTV a velmi uživatelsky příjemné ovládání. Škoda jen, že přijímač má problém se zobrazováním EPG satelitního operátora Skylink. Doufejme, že s novým firmwarem bude chyba odstraněna.




obrázek

▲ Obr č. 19 - TechniCorder ISIO STC, portál ISIO Live

Autorizovaný dovozce těchto přijímačů firma Omko Digital, a.s. nabízí tento přijímač svým obchodním partnerům i koncovým zákazníkům buď přímo v jejich kamenných prodejnách nebo prostřednictvím e-shopu v těchto variantách:

* TechniSat TechniCorder ISIO STC, černý

* TechniSat TechniCorder ISIO STC, stříbrný

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články