Quantcast

VU+ SOLO SE - malý výkonný FULL HD satelitní přijímač

| Tisk

V dnešní recenzi bych rád čtenářům tohoto serveru představil další z řady satelitních přijímačů od korejské firmy Marusys a to model VU+ Solo SE. Přijímač je již na trhu nějakou dobu, takže si můžeme dobře zhodnotit jeho praktické využití. Jedná se o malý linuxový satelitní přijímač s operačním systémem Enigma 2 rozměrově o trochu větší než zde již představený model VU+ Zero.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Přijímač Vu+ SOLO SE, přední panel (černé provedení)

Díky autorizovanému dovozci těchto přijímačů firmě AB-COM z Topolčan máte nyní možnost se s tímto přijímačem podrobně seznámit.

VU+ Solo SE je opatřen jedním vyměnitelným satelitním tunerem, který je schopen přijímat SD a HD signály jak v kompresi MPEG-2, tak i v kompresi MPEG-4/H.264 s možností příjmu obou norem DVB-S i DVB-S2. Srdcem přijímače je výkonný dvoujádrový procesor Broadcom s taktovací frekvencí 1,3 GHz.

Stejný procesor je použitý i v modelech VU+ Solo 2 a VU+ Duo 2. K dispozici je velká paměť RAM 1GB a paměť flash 256 MB. Nejen tyto parametry dělají z přijímače velmi výkonný přístroj, který je předurčen pro rychlé zpracování náročných aplikací. Samozřejmostí je pak velmi svižné přepínání programů, ale i doba samotného bootování přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Přijímač Vu+ SOLO SE, zadní panel (černé provedení)

Na rozdíl od modelu VU+ Zero, kde je tuner napevno vestavěn do přijímače, je zde zvolena technologie výměnných tunerů. V přijímači lze použít kromě satelitního DVB-S/S2 tuneru také tuner hybridní DVB-T2/T/C, který je určen pro digitální kabelové vysílání v normě DVB-C a pro příjem digitálního pozemního vysílání v normě DVB-T a i v nové normě DVB-T2.

VU+ Solo SE je FULL HD satelitní přijímač, je tedy schopen pracovat ve video rozlišení až 1080p.

Označení „SE“ v názvu přijímače je dle výrobce označení „Stylishly Exceptional“, tedy stylově výjimečný a to opravdu přijímač je. Dizajn v podobě malé elegantní nenápadné krabičky, ale přesto obsahující všechny nezbytné konektory. A to se výrobci podařilo opatřit přijímač nejen jedním vestavěným dekodérem Xcrypt, ale také jedním CI slotem do kterého můžeme vložit dekódovací modul pro příjem placené televize.

Záznam programů je možný na připojený flash disk, externí pevný disk připojený přes rozhraní USB 2.0 nebo e-SATA a nechybí ani možnost nahrávat přímo na vzdálené datové úložiště. Tak jako všechny moderní přijímače VU+ najdete i zde podporu pro hybridní televizní vysílání HbbTV, webový prohlížeč Opera, přehrávač Youtube a další multimediální funkce. Nechybí ani funkce HDMI CEC (současné ovládání přijímače a TV).


obrázek

▲ Obr č. 3 - Přijímač Vu+ SOLO SE, černé a bílé provedení

Popis přijímače

Přijímač se dodává v elegantním černém nebo bílém provedení s rozměry pouhých 210 x 40 x 185 mm (Š x V x H). Na předním panelu se nachází pouze jedna stavová LED dioda, displej není k dispozici. Čtečka vestavěného dekodéru Xcrypt je umístěna z boku přijímače společně s jedním CI slotem pro vložení dekódovacího modulu.

Přijímač je možné umístit za televizor, protože součástí balení je externí IR čidlo pro příjem povelů z dálkového ovládání.

Na zadním panelu nacházíme vstup a výstup vyměnitelného satelitního tuneru, analogový video výstup CVBS v podobě cinch konektoru, dva cinch konektory pro analogové audio, dva USB 2.0 porty, jeden port e-SATA, optický audio S/PDIF konektor, nechybí ani konektor pro připojení externího IR čidla a kolébkový síťový vypínač.

Pro připojení k vaší LCD nebo Plazma TV je zde HDMI 1.4 konektor a samozřejmostí je také síťové rozhraní Ethernet 10/100 Mbit/s.


obrázek

▲ Obr č. 4 - Přijímač Vu+ SOLO SE, dálkové ovládání

Součástí balení je také velmi stručný manuál v angličtině a češtině, HDMI kabel a externí IR čidlo. Dále je zde k dispozici externí zdroj 12V/3,5A, pomocí kterého je přijímač napájen.

Popis menu

Menu je k dispozici v mnoha jazycích včetně češtiny. Mezi základní položky patří Titulky, Přehrávač, Časovač, Informace, Pluginy, Nastavení a Standby/restart. V případě použití softwaru týmu VTI je zde navíc položka VTI panel. Po prvním spuštění Vás přivítá průvodce, který Vám nabídne HDMI nebo SCART výstup (tím jsou myšleny tři cinch konektory, SCART konektor zde fyzicky není).


obrázek

▲ Obr č. 5 - Přijímač Vu+ SOLO SE, pohled pod kapotu

Po projití úvodním průvodcem, který se mimo jiné zeptá na konfiguraci síťového připojení je již přijímač připraven k použití. Struktura menu se může mírně lišit podle použitého softwaru. Grafický vzhled je otázkou použitého skinu, kterých je k dispozici nepřeberné množství.

Osobně preferuji ty nejjednodušší skiny, protože zabírají co nejméně systémových prostředků a zbytečně nezpomalují chod přijímače. I když u takto výkonných přijímačů jako testovaný VU+ Sole SE si můžeme dovolit být jistě nároční a na chodu přijímače to vizuálně nepoznáme.

Příjem programů a chování přijímače

Do přijímače jsem nainstaloval alternativní image VTI 8.0.0. VTI je neoficiální firmware, který podstatně rozšiřuje funkcionalitu přijímače. Existuje celá řada dalších alternativních softwarů od týmů Open PLi, BlackHole, Open ATV atd.


obrázek

▲ Obr č. 6 - Přijímač Vu+ SOLO SE, hlavní menu

VTI image používám rád, je založen na originálním firmwaru a patří mezi mé oblíbené, zajišťuje stabilní a bezproblémový chod přijímače. Pomocí VTI panelu, který je k dispozici pod modrým tlačítkem, se dostaneme k řadě funkcí a můžeme provádět kompletní správu přijímače včetně jeho zálohování. Zálohování je možné 1:1, tedy úplný image, abychom mohli snadno obnovit chod celého přijímače v případě potřeby.

Přijímač umožňuje uložit do paměti neomezené množství televizních a radiových programů.


obrázek

▲ Obr č. 7 - Přijímač Vu+ SOLO SE, info lišta

V návodu k použití ani na webových stránkách výrobce opět nejsou k dispozici technické parametry pro rozsah ladění symbolových rychlostí SR. Takže opět experimentální metodou jsem zjišťoval skutečný rozsah SR. Na rozdíl od modelu VU+ Zero, kde byl použitý typ tuneru BCM7362, je zde použijí jiný typ satelitního tuneru a to AVL6211.

V normě DVB-S je rozsah SR 1-45 Msym/s. V normě DVB-S2/QPSK (8PSK) je rozsah cca 1,5-44 Msym/s.

Přijímač si tak hravě poradí s příjmem extrémně vysokých SR jako např. programy BBC na Intelsatu 907 (27,5° západně). Nejvyšší SR 45 Msym/s co je v normě DVB-S2/8PSK možné použít (ruský paket MTS na satelitu ABS-2 na pozici 75° východně) přijímač již nenaladil. Typ tuneru AVL6211 je úplně nový a výrobce postupně dolaďuje ovladače.


obrázek

▲ Obr č. 8 - Přijímač Vu+ SOLO SE, přední panel (černé provedení)

Jen pro zajímavost dříve se jako vyměnitelný satelitní tuner používal typ AVL2108 (ten mám ve svém přijímači VU+ Ultimo), který naladí i výše uvedený paket ruského operátora MTS.

Rovněž příjem SCPC kanálů je bezproblémový. Citlivost/selektivita tuneru je velmi dobrá. Kontrolu většinou provádím na programu Fox Movies na družici Badr 6 na pozici 26° východně, kde je již signál velmi slabý a vyžaduje perfektní odladění celého přijímacího řetězce.


obrázek

▲ Obr č. 9 - Přijímač Vu+ SOLO SE, informace o pořadu

Tradičně jsem vyzkoušel i příjem v C pásmu, příjem byl bezproblémový. Parabolu mívám většinou „zaparkovánu“ na satelitu Yamal 202 na 49° východně, kde se vysílá řada atraktivních ruských programů.

Dálkové ovládání se používá stejný typ co u modelu VU+ Zero , tedy známý model ovladače, který se používá u přijímačů série VU+ DUO, UNO, SOLO. Toto dálkové ovládání je výborné, mám ho velmi rád kvůli jeho velmi kvalitnímu provedení a širokému úhlu rozsahu použití.

Vyhledávání kanálů je svižné a i přepínání mezi programy bylo velmi rychlé (cca 1-2 sec). Obrazová kvalita je na HD i SD programech výborná.


obrázek

▲ Obr č. 10 - Přijímač Vu+ SOLO SE, přehled pořadů

Pokud chcete použít funkci FastScan pro rychlé vyhledávání programů satelitního operátora Skylink je nutno použít jiný image než VTI, kde je funkční plugin i pro tohoto operátora, např. image Open PLi.

Co se týká zvukové stopy, tak ta se ukládá na danou předvolbu a samozřejmě lze uložit levý nebo pravý audio kanál. Přijímač má i vestavěný OSD teletext. České a slovenské znaky se zobrazují v pořádku.

Tak jako do každého linuxového přijímače s Enigmou 2 lze doinstalovat řadu pluginů (doplňkových programů). Instalace je velmi jednoduchá. V nějaké diskusi jsem četl obavy některých diskutujících, že by museli stále „pluginovat“. Je to samozřejmě nesmysl. Instalace se provádí jen jednou, poté mohu pouze doplněk aktualizovat, pokud o to má uživatel zájem a je vůbec aktualizace k dispozici.


obrázek

▲ Obr č. 11 - Přijímač Vu+ SOLO SE, vyhledávání programů

Všechny základní funkcionality jsou však součástí každého image. Podpora pro HbbTV – hybridní televizní vysílání je již součástí image VTI 8.0.0, tak jakou přehrávač Youtube nebo webový prohlížeč Opera. Osobně si instaluji jen velmi málo pluginů neboť je nepotřebuji. Typickým příkladem je třeba plugin „Multi QuickButton“, protože mám rád, když si mohu stanovit, které tlačítko na dálkovém ovládání má co dělat.

Rovněž je velmi populární plugin „Archívy CZ/SK“ pomocí kterého se dostaneme do archívů řady televizí. Takže máte přístup třeba do archívů České televize, Novy, Primy, STV, JOJ atd. Osobně často využívám archív „iVysílání“ ČT, který je velmi dobře zpracován. Ale najdete zde i třeba archív „Nova plus“, když vám uteče nějaký pořad z TV Nova za posledních sedm dnů.

Přijímač rovněž umí zobrazit fotografie ve formátu JPEG nebo BMP a přehrát hudbu ve formátu MP3 nebo WAV.

VU+ Solo SE umožňuje přehrávat soubory typu avi, divx, xvid, mov, mkv, m2ts, flv atd. Zvládá i video soubory typu wmv. Samozřejmě záleží na jakém video a audio kodeku je soubor vytvořen. Tedy ne všechny soubory přehrajete úspěšně.


obrázek

▲ Obr č. 12 - Přijímač Vu+ SOLO SE, webové rozhraní

VU+ Solo SE zvládnul bez trhání přehrát i testovací MKV video „Samsung Demo Oceanic“ 1080p s vysokým datovým tokem 40Mbps, uložené na SSD pevném disku v přijímači VU+ Ultimo!

Od verze VTI 8.0.0 se používá nový přehrávač pro Youtube, který je součástí tohoto image. Bez problémů přehrává vše včetně videa VEVO. Pro přehrávání internetových rádií je možné nainstalovat plugin „Webradiofs“.

Úspěšně jsem vyzkoušel přehrát i DTS audio, zpracování AAC audio stop je bez problémů. A to vše bez jakýchkoliv instalací pluginů, vystačím si s přehrávačem, co je součástí image VTI.

LED dioda na předním panelu svití skutečně příliš. Bohužel regulace svitu zatím není možná (stav k 3.1.2015), výrobce se o to již dvakrát pokusil, ale zatím bez úspěchu, alespoň ve VTI je svit diody stále stejný. Obdobná situace byla i u modelu VU+ Zero, zde již však regulace svitu diody pracuje perfektně. Takže tady by to chtělo ještě doladit ovladače, ale to je opravdu detail.


obrázek

▲ Obr č. 13 - Přijímač Vu+ SOLO SE, webstream

Navíc můžete přijímač klidně umístit za televizor, protože součástí balení je externí IR čidlo pro dálkové ovládání.

VU+ Solo SE má také k dispozici funkci HD PIP, tedy obraz v obraze dvou HD kanálů. To je možné díky výkonnému HW tohoto přijímače.

Doba bootování přijímače se softwarem VTI a řadou nainstalovaných pluginů je cca 40 sekund. Teplota přístroje je přiměřená. Procesor je chlazen velikým pasivním chladičem tak jako u modelu VU+ Zero. Ventilační otvory jsou jak na horním krytu tak i na spodu přijímače.

Spolupráce s vestavěným dekodérem Xcrypt a CI slotem

Přijímač má vestavěný dekodér Xcrypt s jednou čtečkou dekódovacích karet. Pro používání řady dekódovacích karet je nutno nainstalovat nějaký plugin softcam, tedy cardserver, který bude zároveň i klientem. Asi nejjednodušší je použit plugin Scam 3.60, který nevyžaduje žádnou konfiguraci.

Po nainstalování je ihned dekodér funkční a je možné použít karty ICE IRDETO satelitních operátorů Skylink, freeSAT, ORF a apod.

Karty M7 Irdeto Skylink nelze použít v interním dekodéru z důvodu aplikovaného vyššího zabezpečení na kartě. Takovouto kartu musíme vložit do dekódovacího modulu Irdeto CI+ a ten do volného CI slotu z boku přijímače.

Z dekódovacích modulů jsem pozitivně vyzkoušel SMIT Irdeto CI+, Neotion DUAL a TechniSat Irdeto CI+. Pozor, aby modul pracoval v přijímači korektně je nutné v menu přijímače v položce „Rozhraní CI modulu“ nastavit hodnotu „Podpora vysoké přenosové rychlosti“ na „ANO“. To je kvůli příjmu kmitočtů, kde se používá vysoká přenosová rychlost SR, např. u Skylinku nový transpondér 11876/H, kde je SR 29,9 Msym/s (Nova HD, Prima HD atd.).

EPG

Elektronický programový průvodce je vynikající, tady se musím stale dokola opakovat. Pokud se někdo nespokojí s EPG v této základní podobě, tak je pro něho určený oblíbený plugin „Cool TV Guide“ a ten je skutečně „cool“.

České a slovenské znaky se na programech Skylink a freeSAT by UPC Direct zobrazovaly v pořádku. Stačí mít jen správně vyplněný soubor „encoding.conf“.


obrázek

▲ Obr č. 14 - Přijímač Vu+ SOLO SE, IPTV player

Azbuka se na kanálech paketů NTV plus a Trikolor TV zobrazovala také korektně. Přijímač umí zobrazit EPG na několik dní dopředu, pokud je provider vysílá. Načítání informací je bleskové, EPG lze cachovat.

Pro EPG je k dispozici plugin určený pro stahování EPG dat v určitou hodinu na vybraných kanálech. Dále existuje speciální plugin pro prohledávání EPG dat nebo plugin pro propojení s filmovou databází ČSFD.

CSFD je česko-slovenská filmová databáze, kde najdete podrobné popisy ohromného množství filmů včetně jejich hodnocení diváky.

Spolupráce s externími zařízeními v síti

Nahrávání je možné na externí pevný disk nebo flash disk připojený do některého ze dvou USB2.0 portů. Další možností je připojit pevný disk do portu e-SATA s tím, že tento disk má externí napájení. Nakonec poslední možností je nahrávat přímo na nějaké vzdálené úložiště v síti (NAS).

Nahrávat je možné také do jiného linuxového přijímače, kde máte vestavěný pevný disk a umožňuje komunikaci přes protokoly CIFS, NFS, UPnP apod. Takovýto disk, který se namountujete (připojí), se pak chová jako by byl fyzicky ve vašem přijímači. Ve VTI je přímo vestavěný průvodce pro připojení vzdáleného sítového disku.

Vyzkoušel jsem namountovat disk ve formátech FAT32, NTFS a EXT3. Všechny připojení proběhly v pořádku a přijímač z disku řádně četl i na něj zapisoval.

V nahrávání jste samozřejmě omezení jedním tunerem, který máte vložený v přijímači, tedy můžete nahrávat více programů pouze z jedné frekvence. Celkový počet současně nahrávaných programů je dán celkovým datovým tokem a vlastnostmi samotného HW přijímače.

Bez potíží jsem nahrával až 15(!) SD programů z jedné frekvence. Zde je již vidět větší výkon přijímače než u minule testovaného VU+ Zero, ale není se čemu divit, silnější procesor a dvojnásobná paměť RAM udělají své.


obrázek

▲ Obr č. 15 - Přijímač Vu+ SOLO SE, nástroje

Poté jsem nahrával 7 HD kódovaných programů ze Skylinku současně, opět bez problémů. Přijímač samozřejmě nahrává v dekódovaném tvaru, protože interní čtečka je přijímačem sdílena.

Tradiční omezení je pouze u kódovaných programů, kde přijímač zvládne nahrávat maximálně 7 kódovaných programů. To je obecně platné pro všechny výkonné přijímače VU+ nebo Dreambox. Samozřejmosti je střih nahraných záznamů nebo funkce časového posunu Timeshift.

Tedy i zde mohu konstatovat, že přijímač si obstál na výbornou.

Tento přijímač podporuje HW transkódování streamu. Příslušný plugin „Konfigurace převodu“ pro nastavení této funkce je již součástí image VTI 8.0.0. Co vlastně tato funkce dělá? Pomocí této funkce můžete přenášet po síti Ethernet stream např. ČT24, který se komprimuje do formátu MPEG-4/H.264 v rozlišení 416 x 224 s tím, že můžete nastavit bitrate maximálně cca do 1 Msym/s.

Takovýto přenos pak můžete sledovat na svém mobilním zařízení s přístupem na internet. Pro otestování samozřejmě poslouží přímo webový prohlížeč ve vašem PC, pomocí kterého se připojíte do webového rozhraní vašeho přijímače, kterým běžné můžete ovládat svůj přijímač. V tomto rozhraní je u každého programu ikona nejen pro běžné streamování tohoto programu (tedy nekomprimované), ale taká ikona pro transkódované streamování.

Následně jsem si vyzkoušel přijímat transkódované streamování v mém přijímači VU+ Ultimo. Jako zdrojový přijímač byl tedy testovaný přijímač VU+ Solo SE, který má podporu transkódovaného streamování. Pro tento účel se používá ve VTI položka v menu „Kanály-přenos z jiného přijímače“, v originále Remote Channel Stream Converter“.

Přepínání mezi transkódovanými programy bylo ale dost pomalé. Nicméně to byl pouze test, není důvod používat tuto funkci pro přenos mezi přijímači v rámci jedné sítě. Zde funguje perfektně klasické streamování, bez jakékoliv komprese, a to včetně přenosu HD kanálů. Transcoding je primárně určen pro chytré mobilní telefony, tablety apod.


obrázek

▲ Obr č. 16 - Přijímač Vu+ SOLO SE, informace o přijímači

V recenzi přijímače VU+ Zero (ten samozřejmě transkódování neumí) jsem podrobně popisoval funkci streamování kanálů a to včetně drobného problému, který jsem měl pouze v případě příjmu streamovaných kanálů z pozemního digitálního vysílání, kde mi jako zdrojový přijímač posloužil můj přijímač VU+ Ultimo, kde mám vložený příslušný DVB-T tuner.

Zajímalo mne, zda obdobný problém nastane i u testovaného přijímače VU+ Solo SE. S potěšením mohu konstatovat, že zde již byl příjem naprosto bezproblémový. Nutno ale také podotknout, že jsem mezitím upgradoval verzi VTI v mém přijímači VU+ Ultimo na verzi 8.0.0.

Dále jsem si vyzkoušel nainstalovat zajímavý plugin „IPTV Player“. Přehrávání IPTV vysílání je docela zajímavá věc. V této aplikaci je přístup k řadě serverů, jmenujme alespoň server FilmOn TV, kde se poskytuje obsah zdarma. Je zde i přístup k placeným službám pokud znáte příslušné uživatelské jméno a heslo. Aplikace umožňuje přístup do různých filmových a seriálových databází. K dispozici jsou i webkamery po celém světě.

Snad jenom drobná poznámka, tento plugin není k dispozici v menu přijímače a je nutno ho nainstalovat ručně z internetu. Kvalita a stabilita IPTV programů bývá různá, vždy zaleží na poskytovateli a na vytíženosti jeho serveru. Pokud je to zdarma nelze od tohoto serveru čekat nějaké zázraky.

Pomocí libovolného FTP klienta se můžeme připojit k přijímači a stahovat soubory do PC. Download je cca 11,7 MB/s, upload 7,7 MB/s. K přijímači lze připojit USB WIFI dongle (není součástí balení) a přenášet data bezdrátově.

Upgrade přijímače lze provést jednoduše přes USB flash disk. Škoda že není USB port na předním panelu přijímače, ale pouze na zadním panelu. Ve VTI je zapnuta funkce, že pokud je k dispozici nějaká aktualizace online, tak dá uživateli zprávu o této skutečnosti. Tato funkce se dá samozřejmě v menu přijímače vypnout.

Někde v nějaké diskuzi jsem četl kritiku na VU+, že když není připojen přijímač k síti internet, tak hlásí chybové hlášky. Z výše zvedeného je jasné proč tomu tak je a jak to lze napravit. Takže chyba byla „mezi židlí a klávesnicí“.


obrázek

▲ Obr č. 17 - Přijímač Vu+ SOLO SE, konfigurace transkodingu

Přijímač vám nejenom nabídne aktualizaci, ale také informace co bylo změněno, tzv. changelog, což je více než chvályhodné. V době testování tohoto přijímače se objevil nový software VTI 8.1.0. Tento software přináší dvě podstatné novinky. První novinkou je podpora pro OpenGL, což je animace menu (to první předvedla firma Dream Property ve svém modelu Dreambox DM7080 HD).

Druhou novinkou je implementování XBMC media centra. Nicméně nutno podotknout, že tento image je ve verzi „beta“ a řada funkcí zde není zprovozněna. Osobně věc jako animované menu moc nemusím a takovéto „vymoženosti“ se snažím ihned vypnout. XMBC media centrum je určitě zajímavá a lákavá záležitost, která byla zatím dostupná v přehrávačích k tomu určených.

XBMC je velmi náročné na systémové prostředky, takže tento nový image je vydán pouze pro nejvýkonnější přijímače firmy Marusys. Tedy pro tento model, VU+ Solo 2 a VU+ Duo 2.

Navíc je celá implementace XBMC do Enigma 2 teprve na začátku a způsobuje nemalé potíže, takže rozhodně je v této chvíli lepší zůstat u osvědčené a stabilní verze VTI 8.0.0. Uvidíme jak si s tím firma Marusys poradí a zda se ji podaří dotáhnout celou věc do zdárného konce.

Srovnání

VU+ Solo SE můžeme zařadit do vyšší výkonnostní třídy satelitních přijímačů. Oproti levnějšímu modelu VU+ Zero nabízí navíc vyměnitelný tuner, e-SATA port, S/PDIF optický audio výstup. Výkonnější CPU, dvojnásobná paměť RAM, CI slot pro vložení dekódovacího modulu a HW transcoding.


obrázek

▲ Obr č. 18 - Přijímač Vu+ SOLO SE, moduly

Vyměnitelný tuner nabízí i konkurence jako je Dream Property (dříve Dream Multimedia) nebo firma Xtrend.

Dream Property by mohla nasadit do boje model Dreambox DM800 SE HD V2, který má sice slabší procesor, ale má možnost vestavění interního pevného disku, barevný OLED displej a dvojitý dekodér Dreamcrypt. Nicméně Dream Propery má již zbrusu nový super výkonný jednotunerový satelitní přijímač Dreambox DM820 HD, což je horká novinka letošní zimy a představím vám ho v příští recenzi.

Závěr

VU+ Solo SE je poměrně malý linuxový přijímač, který vás nadchne svým výkonem. Samozřejmostí je svižné přepínání programů a bezproblémový příjem programů. Stabilita přijímače je vynikající a splní i ty nejnáročnější požadavky uživatele.

Přijímač bez problémů přehrává video z Youtube a zvládne přehrát řadu video formátů včetně videa s vysokým datovým tokem. Z funkcí bych zdůraznil HW transcoding, streamování programů, možnost vyměnitelného tuneru a CI slot pro vložení dekódovacího modulu.

Autorizovaný dovozce těchto přijímačů firma AB-COM nabízí tento přijímač svým obchodním partnerům i koncovým zákazníkům buď přímo v jejich kamenné prodejně nebo prostřednictvím e-shopu v těchto variantách:



VU+ Solo SE – černý, satelitní DVB-S2 tuner

VU+ Solo SE – bílý, satelitní DVB-S2 tuner

VU+ Solo SE – černý, hybridní DVB-T2/T/C tuner

VU+ Solo SE – bílý, hybridní DVB-T2/T/C tuner

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články