Quantcast

Slovak Sport TV - konec u ST, stěhování u freeSATu

| Tisk

logo Slovenský sportovní kanál Slovak Sport TV končí v sítích společnosti Slovak Telekom (ST) - Magio Sat a Nová Digi TV SK. Z tohoto důvodu dochází ke stěhování programu z kapacity ST na transpondér UPC DTH.

Společnost Slovak Telekom se rozhodla ve svých satelitních platformách již dále neposkytovat stanici Slovak Sport TV. Náhradou je pro diváky Nová Digi TV SK stanice Digi Sport 4 v základním souboru programů Štandard.

S ohledem na skutečnost, že Slovak Telekom poskytoval distribuční signál svým abonentům a také klientům UPC DTH v Česku a na Slovensku, dochází k přesunu programu na transpondér UPC DTH, operátora platformy freeSAT. Pro další sledování programu bude proto nutné provést přeladění přijímače na níže uvedené parametry.

V době publikování zprávy byla již v provozu programová pozice "Slovak Sport 1 HD" ale bez video a audio bit rate. Naladění programu na některých přijímačích proto bude možné až po spuštění programu na nové frekvenci.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,034 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000


FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
plánované CA systémy: Irdeto (CAID 0653, 0D97), Nagra MA (1815)

Přeladění se bude týkat jen HD verze - tedy Slovak Sport HD. Klasická SD verze Slovak Sport se od počátku vysílá z kapacity UPC DTH.

Slovak Sport TV se původně zaměřoval na slovenské sporty, které nedostávaly prostor na jiných stanicích. Později byla programová nabídka rozšířena o populární mezinárodní sportovní soutěže.

redakce





Reklama




Vybrané články