Quantcast

Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD v Nové Digi TV a Magio Sat

| Tisk

logo Satelitní platformy Nová Digi TV CZ, Nová Digi TV SK a Magio Sat zařazují do své programové nabídky další sportovní programy ve vysokém rozlišení - Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD.

Program Nova Sport 1 HD je poskytován klientům výše uvedených tří platforem z kapacity operátora UPC DTH. Stanice Nova Sport 2 HD se vysílá na původní pozici stanice Nova Sport 1 v SD, která již dále není zákazníkům poskytována. Znamená to, že původní SD verze Nova Sport 1 je nahrazena verzí v technicky dokonalejší kvalitě - v HD.

logo Programy Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD jsou automaticky přidány do EPG přijímačů operátorů. Uživatelé vlastních přijímačů s moduly Digi CAM musí programy si doladit ručně zadáním níže uvedených parametrů.

technické parametry - Nova Sport 1 HD:

logo satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,843 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Nova Sport 1 HD
service ID: 31004
video PID: 251 (MPEG-4/HD)
audio PID: 261 česky (MPEG)
CA systémy: Irdeto (CAID 0653, 0D97), Conax (CAID 0B02, 0B1C), Nagra MA (CAID 1815, 1882)

technické parametry - Nova Sport 2 HD:

logo satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,380 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

Nova Sport 2 HD
service ID: 7008
video PID: 7860 (MPEG-4/HD)
audio PID: 545 česky (MPEG)
CA systémy: Conax (CAID 0B1C), Nagra MA (CAID 1882)

Vedle uvedených tří platforem jsou programy Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD dostupné v České republice také v nové internetové televizi Digi2Go. Stanice jsou od dnešního dne dostupné abonentům Nové Digi TV CZ a Digi2Go v České republice v rámci doplňkového balíčku SPORT a rovněž i samostatného balíčku SPORT PLUS.



DIGI CZ zařazením sportovního kanálu NOVA Sport 2 v HD rozlišení vychází vstříc sportovním fanouškům. NOVA Sport 2 vysílá hokejovou NHL, basketbal, tenis, motorsport, bojové sporty, ale i turnaje v šipkách či pokeru a řadu dalších sportovních událostí. „Nový kanál přidáme do vysílání obou našich televizí, satelitní i internetové, přitom se však nebudou měnit ceny programových balíčků. Jsme rádi, že můžeme vyhovět našim divákům, kteří si zařazení kanálu NOVA Sport 2 dlouhodobě přáli,“ vysvětlil Vladimír Rusnák, výkonný ředitel DIGI CZ.

NOVA Sport 2 HD rozšíří už tak širokou sportovní nabídku DIGI CZ o žádaný kanál se zajímavými sporty. Celkem je nyní v nabídce internetové DIGI2GO 12 sportovních kanálů, až na jedinou výjimku všechny v HD rozlišení.

Satelitní platformu Nová Digi TV CZ provozuje společnost DIGI CZ, službu Nová Digi TV SK je poskytována firmou DIGI Slovakia a DTH služba Magio Sat je provozována firmou Slovak Telekom.

Po vstupu stanic Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD do nabídky jsou oba placené sportovní kanály ze skupiny Nova dostupné ve většině DTH platforem u nás.

redakce





Reklama




Vybrané články