Quantcast

VU+ UNO 4K - špičkový Ultra HD satelitní přijímač za zajímavou cenu

| Tisk

Firma AB-COM, s.r.o. jako oficiální distributor značky VU+ přinese koncem tohoto měsíce na náš trh dlouho očekávanou novinku, satelitní přijímač VU+ Uno 4K. Jedná se již v pořadí o druhý satelitní přijímač značky VU+, který umožňuje příjem Ultra HD (UHD) programů.


obrázek

▲ Obr č. 1 - VU+ UNO 4K, přední panel (foto výrobce)

Server parabola.cz se opět stává prvním odborným webem u nás, který čtenářům přináší exkluzivní podrobnou recenzi tohoto přijímače.

Výrobce přijímačů VU+ chtěl nyní na trh přijít s UHD satelitním přijímačem, který by měl nadstandardní výkon jako jeho starší bratříček VU+ Solo 4K, ale měl příznivější cenu. Takže výrobce musel zvolit určitý kompromis, jak tohoto cíle dosáhnout.


obrázek

▲ Obr č. 2 - VU+ UNO 4K, boční panel (foto výrobce)

A myslím, že se to továrně opět povedlo. Procesor je ještě výkonnější než u modelu VU+ Solo 4K, výrobce ušetřil na displeji, který je nahrazen stavovou LED diodou, není možnost vestavění pevného disku do přijímače, ten musíte připojit externě, ale jsou k dispozici dva rychlé USB 3.0 porty.

Přijímač obsahuje stejně velké paměti jako VU+ Solo 4K, paměť Flash (eMMC) 4GB a RAM 2 GB (DDR3 DRAM).


obrázek

▲ Obr č. 3 - VU+ UNO 4K, zadní panel (foto výrobce)

VU+ Uno 4K je standardně dodáván s dvojitým výměnným FBC satelitním tunerem, který umožňuje příjem obou norem DVB-S i DVB-S2 a je schopen zpracovávat SD, HD a UHD signály v kompresích MPEG-2, MPEG-4/H.264 a v kompresi HEVC/H.265. Přijímač pracuje v Ultra HD rozlišení 2160p (tzv. 4K).

Výrobce u tohoto modelu zvolil technologii výměnného tuneru, protože na trhu bude k dispozici i model VU+ Uno 4K s dvojitým výměnným FBC kabelovým DVB-C tunerem. To mě trochu zarazilo, proč se nebude jednat rovnou o hybridní FBC tuner, který by umožňoval také příjem digitální pozemní televize v normě DVB-T/T2. Možná, že se tento tuner objeví na trhu později.

Operačním systémem zůstává oblíbená Enigma 2. Srdcem přijímače je nový výkonný dvoujádrový ARM procesor Broadcom s hodnotou 12000 DMIPS a s taktovací frekvencí 1,7 GHz! Jen pro srovnání u staršího bratříčka VU+ Solo 4K byl použitý dvoujádrový ARM procesor Broadcom s hodnotou 10000 DMIPS a s taktovací frekvencí 1,5 GHz.


obrázek

▲ Obr č. 4 - VU+ UNO 4K, dálkové ovládání (foto výrobce)

Ethernet má samozřejmě rychlost 1 Gbps, oproti modelu VU+ Solo 4K výrobce ušetřil za vestavěný WI-FI adaptér, který zde není k dispozici. Nicméně ho můžete připojit externě.

VU+ Uno 4K má zabudovaný jeden univerzální dekodér (VU+ Solo 4K měl dva) a jeden CI slot pro vložení libovolných dekódovacích modulů. Takže jak vidíte, výrobce nešetřil na výkonu přijímače, ale pouze na periferiích. Vzniká tak cenově dostupnější high endový satelitní UHD přijímač.


obrázek

▲ Obr č. 5 - VU+ UNO 4K, detail výměnného FBC satelitního tuneru

V originálním softwaru od výrobce je k dispozici podpora pro hybridní televizní vysílání HbbTV, HDMI CEC a mnohé další užitečné funkce. Nechybí ani již nainstalované multimediální prostředí KODI nebo funkce transcoding.

Popis přijímače

Přijímač má pěkné černé provedení s rozměry 230 x 175 x 50 mm (Š x H x V). Na předním panelu je pouze stavová LED dioda, žádná tlačítka nejsou k dispozici. Slot vestavěného universálního dekodéru a jeden CI slot se již nachází na zadním panelu přijímače.

Dále jsou zde dva F konektory označené jako LNB IN (vstupy dvojitého satelitního výměnného FBC tuneru), optický S/PDIF konektor, klasický RS 232 konektor je nahrazen RJ11 konektorem, který lze zároveň použít pro připojení externího IR čidla, jeden USB 3.0 port a analogový AV výstup v podobě jack konektoru.


obrázek

▲ Obr č. 6 - VU+ UNO 4K, pohled pod kapotu

Samozřejmostí je HDMI konektor ve verzi 2.0 pro připojení k vaší LCD nebo Plazma TV. Nechybí zde ani síťové rozhraní Ethernet 1 Gbit/s a konektor pro připojení napájecího zdroje se síťovým vypínačem. Na levém boku přijímače se nachází ještě jeden USB 3.0 port.

Součástí balení je také stručný manuál, HDMI kabel, externí IR čidlo a napájecí zdroj 12V/3A.


obrázek

▲ Obr č. 7 - VU+ UNO 4K, info lišta

Příjem programů a chování přijímače

Přijímač je naprostou novinkou na trhu a díky oficiálnímu distributorovi značky VU+ firmě AB-COM, s.r.o. jsem měl k dispozici jeden z prvních testovacích vzorků. K dispozici byl pouze originální software z továrny, který jsem měl v přijímači nainstalovaný. Ale čtenářům mohu slíbit, že se samozřejmě dočkají pokračování této recenze, jakmile bude k dispozici neoficiální software VTI, který podstatně rozšiřuje funkcionalitu přijímače. Ten se objeví co nevidět, jakmile se přijímač dostane na trh.

Nicméně image VTI jsou založené na originálním firmwaru, takže základní vlastnosti a chování přijímače si můžeme popsat již nyní. Tak jako starší bratříček model VU+ Solo 4K, tak i tento model je založený na ARM architektuře. To tentokrát vývojářům značně usnadnilo práci při odlaďování softwaru přijímače.

Jen si vzpomeňme, kolik práce dalo odladění softwaru pro VU+ Solo 4K, který byl prvním UHD přijímačem na světě postaveným na ARM procesoru. A nutno říci, že se to továrně povedlo a přijímač se stal mezi zákazníky velmi oblíbený. A i vývojové týmy, které vytváření oblíbené neoficiální softwary se také činili.


obrázek

▲ Obr č. 8 - VU+ UNO 4K, bukety

Výkon VU+ Uno 4K je znát při každé operaci s přijímačem. Prodleva při přepínání mezi programy je cca 1-2 sec. podle typu programu Přijímač umožňuje uložit do paměti neomezené množství televizních a radiových programů.

Opět je zde použit dvojitý satelitní tuner (tentokráte v provedení plug & play), který se muže pyšnit označením FBC tzv. Full Band Capture. Technologie FBC přináší značné rozšíření tunerů. Každý FBC tuner se chová tak, že obsahuje další tři „virtuální“ tunery. Dvojitý FBC tuner tak přináší dva fyzické a šest „virtuálních“ tunerů. Dohromady tedy máme k dispozici 8 tunerů!!

Pojem „virtuální“ tuner není úplně přesný a u linuxovým přijímačů se tento termín používá pro jiný účel, ve skutečnosti má každý FBC tuner čtyři demodulátory. Nicméně pro účel jednoduchosti budu tento termín „virtuální“ tuner používat. Myslím, že důležité je, jak to v praxi funguje, nikoliv o přesném názvosloví.


obrázek

▲ Obr č. 9 - VU+ UNO 4K, přehled programů

Virtuální tuner je propojen smyčkou s fyzickým tunerem. Můžete nahrávat až z 8 různých frekvencí současně, omezeni jste pouze polaritou, pásmem a polohou DiseqC přepínače pro každý FBC tuner. Pokud tedy jeden program nahráváte a chcete druhý program z jiné frekvence nahrávat (nebo třeba někam streamovat), tak přijímač použije virtuální tuner, pokud je druhý nahrávaný program se stejnou polaritou jako první nahrávaný program a je vysílán ve stejném frekvenčním pásmu.

Pokud tomu tak není, přijímač automaticky zvolí druhý FBC tuner. Oba tunery pracovaly výborně. Tunery jsou schopné vyhledat kanály v rozsahu symbolových rychlostí SR 1-45 Msym/s v normě DVB-S a cca 1,6-45 Msym/s v normě DVB-S2(QPSK + 8PSK).


obrázek

▲ Obr č. 10 - VU+ UNO 4K, single EPG

Přijímač tak bez problémů naladí multiplexy s vysokou přenosovou rychlostí SR jako např. ruský paket MTS na družici ABS-2 na pozici 75° východně. Ani s příjmem většiny SCPC kanálů s nízkou přenosovou rychlostí SR nebyly žádné problémy.

Citlivost/selektivita dvojitého výměnného satelitního tuneru je vynikající, což je jistě také příjemné, testováno na paketu MBC na satelitu Badr 7 na pozici 26° východně. Rovněž příjem v C pásmu přijímači nečinil žádné problémy. Zvuková stopa se ukládá na danou předvolbu a samozřejmě lze uložit levý nebo pravý audio kanál.


obrázek

▲ Obr č. 11 - VU+ UNO 4K, multi EPG

Kvalita obrazu mě nepřekvapila, byla excelentní, tak jako u modelu VU+ Solo 4K, což jsem očekával. Dokonce i na analogovém AV výstupu byl velmi pěkný obraz včetně správného zobrazení poměru stran. Přijímač umožňuje současně používat oba výstupy tedy HDMI výstup, tak i analogový AV výstup.

Příslušnou AV redukci jack - 3x cinch je nutno zakoupit, pravděpodobně nebude součástí prodejního balení přijímače. Nicméně v softwaru jsem našel bug, který se projevuje pouze (!) na analogovém výstupu, některé aplikace nejsou zobrazovány jako je HbbTV, Youtube, internetový prohlížeč a KODI. Tyto aplikace je třeba odladit pro video rozlišení 576i.


obrázek

▲ Obr č. 12 - VU+ UNO 4K, detailní informace o pořadu

Snad jen zopakuji, že k přijímači lze připojit i klasickou Full HD LCD TV nebo Plazma TV a nemusíte mít 4K televizor. Na výstupu HDMI si můžete nastavit rozlišení např. 1080i nebo 1080p, HDMI 2.0 je zpětně kompatibilní se staršími revizemi HDMI. Samozřejmě pokud nechcete degradovat kvalitu obrazu z Ultra HD (4K) vysílání, tak musíte použít 4K televizor a rozlišení nastavit na 2160p, nicméně i na Full HD TV je obrázek vynikající.

Dálkové ovládání se používá stejný typ co předchozích modelů VU+. Tento typ je výborný, kvalitně provedený a má široký úhel rozsahu použití.

Přijímač má i vestavěný OSD teletext. České a slovenské znaky se zobrazují v pořádku včetně diakritiky. Perfektně funguje také azbuka na ruském teletextu na programu Pervij kanal (ORT) na družici Express AMU-1, pozice 36° východně.


obrázek

▲ Obr č. 13 - VU+ UNO 4K, informace o programu

Elektronický programový průvodce je výborný, prostě Enigma 2. Samozřejmě vzhled a funkce záleží na použitém skinu. České a slovenské znaky se na programech Skylink a freeSAT zobrazovaly v pořádku. Stačí jen mít správně doplněný soubor „encoding.conf“ o nové transpondéry.

Azbuka se na kanálech paketů NTV plus, Trikolor TV a MTS zobrazovala také korektně. Přijímač umí zobrazit EPG na několik dní dopředu, pokud je provider vysílá. Načítání informací je bleskové, EPG lze cachovat.

K dispozici je také plně funkční webový prohlížeč Chromium OS a podpora hybridního televizního vysílání HbbTV. Vyzkoušel jsem HbbTV České televize, aplikaci“ iVysílání“, vše naprosto perfektní, přehrávání je velmi rychlé, naprostá spokojenost.


obrázek

▲ Obr č. 14 - VU+ UNO 4K, hlavní menu

V továrním softwaru je i funkce DLNA serveru i DLNA/uPnP prohlížeče. Nechybí ani plně funkční přehrávač Youtube včetně přehrávání VEVO videí. K dispozici je také multimediální prostředí KODI verze 16.1, rychlost parádní, ani bych tomu nevěřil, že se v Enigmě 2 to podaří takto rozchodit.

Přijímač rovněž umí zobrazit fotografie ve formátu JPEG nebo BMP a přehrát hudbu ve formátu MP3 nebo WAV. Tento přijímač umožňuje přehrávat soubory typu avi, divx, xvid, mov, mkv, m2ts, flv atd. Zvládá i video soubory typu wmv (neumí zatím přehrát audio wma). Samozřejmě záleží na jakém video a audio kodeku je soubor vytvořen. Tedy ne všechny soubory přehrajete úspěšně.

Zpracování AAC audio stop bylo bez potíží. Audio HE-AAC bylo bez problémů (testováno na SD programech ČT 1 a 2 určené pro nabídku Volná telka a také na testovacím audio streamu Českého rozhlasu). Také audio Dolby Digital+ (E-AC3) zvládnul přijímač bez potíží zpracovat (testováno na programech France Televison v rámci nabídky Fransat na družici Eutelsat 5 West A).


obrázek

▲ Obr č. 15 - VU+ UNO 4K, seznam tunerů

K dispozici je také funkce Timeshift – nahrávání s časovým posunem. I tato funkce pracuje správně, aktivuje se stisknutím tlačítka pauza při sledování live programu, od této chvíle je pořad nahráván a můžete se v něm pohybovat dle libosti. Deaktivace Timeshiftu je tlačítkem stop.

Přijímač nahrává pořady ve formátu TS, tedy transport stream, který obsahuje video, všechny audio kanály a data (teletext, titulky). Nahrávky lze bez problému přehrávat v PC nebo na libovolném jiném linuxovém přijímači ve vaší síti.


obrázek

▲ Obr č. 16 - VU+ UNO 4K, konfigurace tunerů

Přijímač si také bez problému poradil s testovacím MKV videem „Samsung Demo Oceanic“ 1080p s vysokým datovým tokem 40Mbps, uloženým na USB pevném disku, který jsem měl připojený k přijímači.

Přehrát DTS audio stopu nelze (jedná se o originální firmware, kde to bude z licenčních důvodů omezeno). Jakmile ručně doinstalujete příslušný plugin, tak DTS audio pracuje správně. V neoficiálních image DTS podpora již často bývá nainstalována.


obrázek

▲ Obr č. 17 - VU+ UNO 4K, manuální vyhledávání

Funkce PIP (obraz v obraze) je plně funkční s malým omezením u UHD programů. Do malého PIP okna nelze přepnout UHD program, pouze HD nebo SD program. V hlavním okně může být cokoliv, tedy i UHD program. Dva HD programy současně není problém v režimu PIP zobrazit. Maximálně tedy můžete zobrazovat v hlavním okně UHD program a v malém okně HD program.

Také aplikace pro transkódování streamu do chytrého telefonu nebo tabletu je plně funkční. K dispozici je široká škála nastavení parametrů transkódovaného streamu. Samozřejmostí je klasické streamování programů (tedy v originální kvalitě) do PC nebo z/do jiného linuxového přijímače. Pro tento účel se používá v menu položka „Kanály-přenos z jiného přijímače“, tento plugin je i součástí továrního image.


obrázek

▲ Obr č. 18 - VU+ UNO 4K, nastavení A/V

V nynějším testovacím továrním image jsem našel chybu, která způsobuje, že nelze streamovat kanály v UHD kvalitě ani je transkódovat. S SD ani HD programy žádný problém nebyl. Tento bug bude jistě brzy napraven a upřímně mě překvapuje, že jsem našel tak málo chyb, čekal jsem jich rozhodně více s ohledem na to, že mám testovací vzorek přijímače.

Přenosová rychlost mezi VU+ Uno 4K a PC dosahovala na 1 Gbit/s lince přes FTP kolem 80 MB/s, což je velmi slušné.

Doba startu přijímače (bootování) je cca 24 sekund. Přístroj se minimálně zahřívá. Zdroj je externí, což je chvályhodné. Procesor je chlazen opravdu masivním mega chladičem, ventilační otvory jsou na všech stranách přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 19 - VU+ UNO 4K, teletext ČT HD

Někdo může namítnout a to zcela oprávněně, že volných programů v UHD kvalitě je stále jako šafránu, tak proč kupovat přijímač s podporou UHD vysílání. Osobně si myslím, že UHD je zatím skutečně jen takový doplněk. Přijímač však není určen jen pro UHD programy, ale pro příjem všech SD a HD programů a to včetně podpory HEVC. Moderní koncepce přijímače postavená na silném hardwaru a použití dvou FBC satelitních tunerů je už zajímavým lákadlem a to vše rychlé a stabilní včetně možnosti příjmu Skylinku, freeSATu, DIGI atd.

Spolupráce s vestavěným dekodérem a CI slotem

Přijímač má vestavěný dekodér Xcrypt s jednou čtečkou dekódovacích karet. Pro oživení dekodéru je třeba nainstalovat vhodný softcam. Pro ARM architekturu existuje pouze Oscam. Ten je nutno správně nakonfigurovat, aby pracoval korektně s dekódovací kartou. Jen pro zajímavost existuje ještě jeden softcam pro ARM a to MGcamd (což je pouze klient), nicméně ten se mi nepodařilo v originálním softwaru rozchodit.

Instalace softcamu a jeho konfigurace je tedy v rukou uživatele nebo slušného prodejce, který již vše nachystá pro zákazníka podle typu jeho dekódovací karty. Do továrního image je nutné softcam nainstalovat ručně a spouštěcí skript pouštět automaticky při startu Enigmy. Samozřejmě je lepší použít alternativní image, kde se vše instaluje online, nicméně konfiguraci Oscamu se stejně nevyhnete.


obrázek

▲ Obr č. 20 - VU+ UNO 4K, záznamy na HDD

Bez problémů fungují naše dekódovací karty ICE Irdeto Skylink nebo ICE Irdeto freeSAT. Funkční jsou také čisté karty Irdeto Skylink (do série 4288xx) nebo karty Irdeto RTVS a Irdeto Volná telka / Plustelka.

Karty M7 Irdeto Skylink nelze použít v interním dekodéru z důvodu aplikovaného vyššího zabezpečení na kartě!

Takovouto kartu operátor Skylink doporučuje používat výhradně v certifikovaných modulech Irdeto Skylink Ready.


obrázek

▲ Obr č. 21 - VU+ UNO 4K, HbbTV České televize - iVysílání

Tento modul s vloženou kartou pak dáte do volného CI slotu na zadním panelu přijímače. Vyzkoušel jsem dekódovací moduly SMIT Irdeto CI+ a Neotion DUAL Irdeto s kartou Skylink. Pozor, aby modul pracoval v přijímači korektně je nutné v menu přijímače nastavit hodnotu „High bitrate support“ na „ANO“.

U modulu Neotion DUAL Irdeto pracovala bez potíží funkce Dualdecrypt (nahrávání jednoho kódovaného programu a současné sledování druhého kódovaného programu z téže frekvence, např. ČT1 HD a ČT2 HD).

Dále jsem ještě vyzkoušel nový CI+ modul DIGI Nagra pro dekódování programů Nová DIGI TV satelitního operátora Digi Slovakia, modul pracoval s přijímačem bez problémů. Stejný dekódovací modul používá pro svou platformu náš satelitní operátor DIGI CZ.


obrázek

▲ Obr č. 22 - VU+ UNO 4K, multimediální centrum KODI

Operátor Digi Slovakia používá aktivní rodičovský zámek u všech pořadů, které jsou v EPG věkově omezeny na hodnotu 18+. Uživatel tedy musí vždy po přepnutí na takovýto pořad zadat PIN karty (v image VTI lze tento PIN uložit do paměti přijímače a poté již není třeba ho zadávat). Tento zámek nelze v menu modulu nijak vypnout. Satelitní operátor DIGI CZ rodičovský zámek vůbec nepoužívá a to ani u porno programů vysílaných 24 hodin, což je pravděpodobně v rozporu s platnou legislativou.

VU+ nemá licenci CI+. Lze ale očekávat, že alternativní image VTI a Open ATV si i s tímto rozhraním poradí. Pro naše dekódovací moduly CI+ Irdeto není CI+ sběrnice třeba, tyto moduly pracují bez potíží i v běžném CI slotu. Jinak je to u mnoha dekódovacích modulů zahraničních.

Spolupráce s externím pevným diskem

Do přijímače nelze vestavět pevný disk. Pevný disk lze připojit do některého ze dvou USB 3.0 portů. Samozřejmostí je nahrávání na flash disk nebo na externí síťové úložiště NAS. Pro účely testování jsem zvolil SATA SSD pevný disk Kingston HyperX 240 GB, připojený přes redukci přímo do USB 3.0 portu přijímače. Spolupráce s diskem byla výborná. Nahrávání i přehrávání SD, HD a UHD programů bylo zcela bez potíží.

Flash disky doporučuji volit s velkou rychlostí zápisu. VU+ Uno 4K podporuje formáty EXT4, EXT3, EXT2, NTFS a FAT32. Rozhraní e-SATA není k dispozici.


obrázek

▲ Obr č. 23 - VU+ UNO 4K, přehrávač YouTube

Celkový počet současně nahrávaných programů závisí na výsledné velikosti datového toku. Vyzkoušel jsem současně nahrávat mix 23 (!) UHD, HD a SD kanálů naprosto bez potíží. Strop je právě maximálně 23 kanálů (a to v jakékoliv kvalitě). Přijímači tento náročný zátěžový test nečinil žádné potíže. V praxi jistě tolik programů nahrávat nebudete, ale je dobré vědět, že přijímač je opravdu velmi silný.

Tradiční omezení je u kódovaných programů, kde tento přijímač zvládne nahrávat maximálně 7 kódovaných programů současně. Přijímač samozřejmě nahrává v dekódovaném tvaru, protože interní čtečka je přijímačem sdílena.

Pro účely nahrávacího testu jsem využil všech 8 různých frekvencí současně. Prostě technologie FBC je fakt dobrá věc a pomocí dvou tunerů pak máte velmi široké možnosti při nahrávání. Prakticky třeba z nabídky Skylinku můžete nahrávat pomocí dvou FBC tunerů jakékoliv kombinace programů současně, protože programy Skylinku se vysílají v jednom frekvenčním pásmu, pouze ve dvou různých polarizacích. Omezeni jste „jen“ 8 různými transpondéry.

Převíjení záznamů pracuje bezvadně u SD a HD nahrávek a dokonce i u UHD nahrávek, což mě příjemně překvapilo. Je vidět, že firmware má továrna už dost slušně odladěný. Samozřejmě pracuje také posuv po skocích pomocí numerických tlačítek. Záznamy lze pomocí příslušného pluginu stříhat (tento plugin však není součástí továrního image a žádný plugin online nelze v továrním image doinstalovat) a přenášet na libovolné místo ve vaší síti.

Ale asi by se našlo jednoduché řešení, nainstalovat střihový plugin do přijímače ručně, stačilo by použít již hotový plugin pro VU+ Solo 4K, ale proč, když každým dnem vyjde alternativní image VTI a po něm řada dalších, takže bude z čeho vybírat.


obrázek

▲ Obr č. 24 - VU+ UNO 4K, O přijímači

Těsně před publikováním této recenze se objevil první alternativní image a to od týmu Open ATV. Samozřejmě střihový plugin je již online k dispozici pro nainstalování, tak jako celá řada dalších pluginů jako např. Fastscan – pro rychlé vyhledávání programů satelitního operátora Skylink.

První image Open ATV samozřejmě obsahuje některé chyby, které se budou postupně odlaďovat. Kontrolně jsem vyzkoušel vytvořit zálohu celého image včetně všech nainstalovaných pluginů, ta proběhla úspěšně, trvala přes 7 minut a byla velká kolem 219 MB, což už je pěkný „macek“.

Závěr

VU+ Uno 4K je high endový satelitní přijímač, který podporuje příjem Ultra HD vysílání s kodekem HEVC/H.265. Přijímač jede rychlostí blesku a má bezesporu nejlepší poměr cena/ výkon mezi UHD satelitními přijímači na trhu.

Brilantní obraz a zvuk je u VU+ Uno 4K samozřejmostí. Nahrávací možnosti jsou díky technologii FBC tunerů prakticky neomezené. Přijímač si hravě poradí s přehráváním multimedií včetně videí s vysokým datovým tokem.


obrázek

▲ Obr č. 25 - VU+ UNO 4K, FastScan v image Open ATV

Za zapůjčení přijímače děkuji společnosti AB-COM, s.r.o.



Tento satelitní přijímač bude možné zakoupit na e-shopu prodejce (naskladnění se očekává 28.11.2016):

VU+ Uno 4K (FBC-S/S2 tuner) (pro zákazníky z ČR)

VU+ Uno 4K (FBC-S/S2 tuner) (pro zákazníky z SR)

Doporučená maloobchodní cena: 7390,- CZK s DPH nebo 269 € s DPH

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články