Quantcast

PS13 se rozšířila o vysílač Adamov

| Tisk

logo Třináctý přechodový multiplex je možné přijímat z dalšího vysílače. Společnost Digital Broadcasting uvedla do provozu vysílač Adamov v Jihomoravském kraji pro DVB-T2 multiplex PS13.

Vysílač Adamov pracuje na K56 v horizontální polarizaci s výkonem ERP 5 Wattů. Jde v pořadí již o 63. vysílač PS13, který rozšiřuje pokrytí na 94,1 procent populace České republiky.

technické parametry:

* Adamov, K56, polarizace H, výkon ERP 5W

PS13 šíří celoplošné programy televizní skupiny Nova (TV Nova, Nova Cinema, Nova 2, Nova Action, Nova Gold), TV Relax, TV Rebel, Prima Comedy Central HD, JOJ Family HD a KinoSvět. Regionálně jsou šířeny programy Polar HD, V1 HD.



Přechodové sítě vznikly z důvodu odebrání 700 MHz pásma, které bude od června 2020 sloužit pro rozvoj rychlých mobilních služeb. Do té doby skončí stávající DVB-T multiplexy a diváci musí obměnit své přijímací zařízení a případně provést nezbytné úpravy v přijímací soupravě, včetně televizní antény.

Přechodové multiplexy se vysílají ve druhé generaci pozemního vysílání - ve standardu DVB-T2. Programy jsou enkódované v HEVC (H.265) a AAC-HE. Pro příjem je nutný set top box nebo televizor, který tento standard a formáty podporuje.

redakce





Reklama




Vybrané články