Quantcast

Eutelsat Konnect VHTS uveden do komerčního provozu

| Tisk

Francouzský satelitní operátor oznámil uvedení do komerčního provozu dalšího komunikačního satelitu - Eutelsat Konnect VHTS. Družice má přispět k dalšímu růstu konektivity.

VHTS jsou první písmena slov Very High Throughput Satellite - tedy satelit s velmi vysokou propustností. Nová družice Eutelsat Konnect VHTS byla slavnostně uvedena do komerčního provozu na orbitální pozici 2,7°E.

EUTELSAT KONNECT VHTS, satelit s velmi vysokou propustností postavený společností Thales Alenia Space, bude poskytovat pevné, mobilní a vládní připojení v celé Evropě, severní Africe a na Středním východě.

Satelit EUTELSAT KONNECT VHTS poskytuje 230 paprsků a s 500 Gbps kapacitou v Ka pásmu se může pyšnit tím, že je největším geostacionárním satelitem v Evropě. Je vybaven nejvýkonnějším palubním digitálním procesorem, jaký byl kdy uveden na oběžnou dráhu, nabízí flexibilitu v přidělování satelitní kapacity, optimální využití spektra a progresivní zavádění pozemní sítě.

Tento nejmodernější satelit, jehož kapacita je sedmkrát vyšší než u předchozí generace EUTELSAT KONNECT, vstupuje do provozu u několika hlavních angažovaných zákazníků, jmenovitě Orange - prostřednictvím své pobočky Nordnet pro francouzské pokrytí, Telecom Italia Mobile pro pokrytí Itálie, a Thales Alenia Space bude poskytovat připojení zejména pro vlády.



Tyto závazky v celkové výši cca 450 milionů EUR podpoří cíle skupiny Eutelsat v oblasti růstu příjmů v nadcházejících letech.

Uvedení nejmodernějšího satelitu EUTELSAT KONNECT VHTS do provozu je pro Skupinu důležitým milníkem, který znovu ukazuje naše vedoucí postavení v oblasti inovací a náš závazek posouvat konektivitu na další úroveň a pomoci překlenout digitální propast," uvedla u příležitosti zahájení provozu družice generální ředitelka Eutelsat Group Eva Berneke.

redakce





Reklama




Vybrané články