![]() |
|
Satelitní příjemAhoj Všem,chtěl poprosit o rady ohledně příjmu satelitního vysílání. Předem se omlouvám, ale moc se v tom nevyznám a i když jsem se snažil hledat informace tak jich je hodně a nedokážu se v tom dobře orientovat. Aktuálně mám freesat s pronajmutým settopboxem, ale rád bych přijímal i volné programy ze satelitu jako např. ZDF, RTL, ARD, SAT1 ale i nějaké italské, rakouské apod. tedy asi i z více družic (Astra ?, Hotbird? nějaké další?). Prostě hodně programů. Teď jsem si všiml i nějakého multikanálového vysílání ? Je to takový můj sen z dětství ![]() Chtěl poradit ohledně paraboly, jestli natáčecí, nebo pro každou družici jinou? Satelitním přijímačem (set top box?). Nebo jestli stačí TV se zabudovaným ?Asi ne, že ?...Prostě co je v současné době asi nejideálnější, abych to mohl zrealizovat. A případně jaká firma mi s tím může třeba pomoct ? Samozřejmě i jestli to má v dnešní době i s ohledem na možnou budoucnost satelitního vysílání vůbec smysl. Moc děkuji za případné informace a doporučení a ještě jednou se omlouvám za takhle základní dotazy. ![]() |
Drat
Registrace: 11/2016 Příspěvků: 2 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
RE: Satelitní příjemprvní otázka: ve kterých jazycích umíš sledovat TV vysílání?(je sice trochu zbytečná, protože kromě německých v podstatně není bez placení předplatného k mání nic) druhá otázka: jaká předplatné a jakým způsobem si hodláš platit? (bez předplatného je příjem ze satelitu spíše nadšenectví občasného lovení, než systematické sledování televizních programů) třetí otázka: ovládáš linux? nebo třeba příkazový řádek windows? čtvrtá otázka: jak moc se chceš učit? Ten sen před deseti lety vypadal dost podstatně jinak, než dnes. Možná bys udělal lépe, kdybyses kouknul na IPTV a OTT vysílání na webu. Moje doporučení pro začátečníka: objednej si u profíků plechovou parabolu 105 cm a našilhání 13e, 16e,19e, 23e s obyčejným diseqc 1.0 switchem a přijímač asi nějaký levný linux typu Formuler, Zgemma apod. Pak se rok koukej, co se ti líbí a co zvládneš, a pak to buď nech tak, nebo prodej, nebo pokračuj. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@Drat - Francouzi a Italové na 5WSpousta zabudovaných tunerů v TV umožní přijímat maximálně 4 družice. Ja třeba chytam Francouzské a Italské z pozice 5W, kterou bys možná mohl mít na společné parabole s tím freesatem. Je tam cca 30 francouzských a hodně italských bez jakéhokoliv předplatného. To bys mohl mít i na společné parabole s tím freesatem. Tady už je ale nutná větší parabola kolem 100cm a požadavky se dost liší podle lokality, tedy čím více na sever a na východ, tím větší parabola, tedy na třeba jihu čech to může být méně ale v Ostravě je to těch 100cm. Tato pozice taky vyžaduje přijímač se speciální normou Multistream. V obchodě ti o tom moc neřeknou, ale z těch levnějších je to třeba Cryptobox 750, nebo 752 který má i DVB-T2 tuner. Taky můžeš na tohle použít nějaký linuxový přijímač ale tuner v TV na tohle rozhodně ne.Druhá možnost na této pozici ale pouze na francouze je koupit si modul nebo certifikovaný box s kartou Fransat. Získáš tím stejných 27 programů jako v tom Multistreamu a taky nemusiš platit zadny mesicni poplatek. Výhodou je že Fransat má trochu silnější signál než ten Multistream, a taky by to mohlo fungovat i na tuner v TV nebo obyčejný DVB-S2 přijímač. Takže pokud si to shrneme: Multistream: - Francouzi a Italové - nekodovaně se specialnim boxem ale bez karty - vyšší nároky na kvalitu signalu, častěji vypadava v dešti Fransat - Pouze francouzi - kodovaně s certifikovanym boxem nebo s modulem v normalnim boxu s DVB-S2 a CI+ slotem, bez měsičních poplatku. Prostě koupiš kartu, strčíš do boxu a hraje to. - silnější signál T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
@AntonínCo pořád všichni máte s tou nutností znát linux? Pro nastavení boxu (pokud nepoužívá kartu) není třeba linux znát a konzoli třeba nemusi za celou dobu použivani vubec vidět. Slušný prodejce linuxový box zadarmo nebo za příplatek nakonfiguruje. Muj tata nevi o linuxu nic a bez problemu použiva Octagon s OpenATV. Ale samozřejmě nastavení není tak jednoduché jako na Cryptoboxu.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: Satelitní příjemProč by měl slušný prodejce zadarmo instalovat linuxový receiver??? Co to je za hovadinu? Ty taky chodíš do práce zadarmo, slušňáku?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonNašel jsem to tady na webu Vu+ http://www.vu-plus.cz/konfigurace-linuxoveho-prijimace-zdarma.html že to nabízí jako službu při nákupu přijímače. V každém případě prodejce od kterého mám přijímač já chce za tohle příplatek 1000 korun, takže jsem si to nakonfiguroval sám.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@Saxontak já jich nastavil asi 300 důchodcům a jiným neznalým,jen proto,abych je mohl prodat,nikdo žádný problém,vše chodí spoustu let |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
@JanMnastavení komplet mě trvá 7 minut z flashky,za to nebudu inkasovat 1000kč |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrdobrá práce !!!![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 961 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjemAsi jste mě nepochopili, ale to nevadí.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonVeď nemusí predajca zadarmo nakonfigurovať linux stb, nikde a od nikoho to nemá prikázané. Ale takýmto počinom si predajca u zákazníka robí dobré meno a zároveň pre seba reklamu. Čiže aj keď sa takáto "drobnosť" - konfigurácia stb - častokrát premietne do ceny (tovar je o pár € drahší) je to pre predajcu devíza do budúcnosti.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 143 |
![]() |
|
@pierrepetrStejně tak je naprosto běžná doprava zdarma při nákupu nad určitou částku, typicky 5000. S tou instalací, když chtějí všichni více méně to samé tak to asi flashuješ jako zálohu. Když jsem konfiguroval tatovi ten Octagon (používá pouze DVB-T2) tak jsem dělal kromě seznamu kanalu všechno ručně a trvalo mi to asi hodinu. Ale asi bysme se měli vrátit k původnímu tématu vlákna ale jeho zakladatel nám někam zmizel.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: Satelitní příjemZe dělám někomu něco zadarmo není učíte dobrá reklama. Pro nikoho. To je maximálně chyták na ovce.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Satelitní příjemNa druhou stranu, chtít za "setting" spočívající pouze v zapnutí automatického ladění satelitu pár stovek je pěkná... |
F4turbo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 2 394 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjemOtázka po linuxu má prostý důvod:se znalostí se dá udělat hromada věcí, bez znalosti jenom používat, co tam někdo nastrká. Protože se ptá na "strategické" záměry příjmu, je to dost podstatné. Nemyslím, že dává smysl kupovat si linuxový přijímač bez základních znalostí a bez pomocné ruky, která bude blízko (třeba synátor), akorát si kupuje potenciální potíže, kdy něco zprasí z neznalosti, a stejně nevyužije možnosti, které linux přináší. (Koupit linux na dívání se na DVB-T2 není zrovna smysluplné.) Jako vždycky: původní tazatel už není, ale tyhle úvahy mohou být zajímavé pro další desítky lidí. |
Antonín
![]() |
|
RE: Satelitní příjemmôj subjektívny názor:A/ predajcom nakonfigurovaný linux môže "fungovať roky" snáď pokiaľ má čumil jedného poskytovateľa služby a fastscan. Pokiaľ Drat chce naozaj to, na čo sa pýta tak musí prijímaču rozumieť a vedieť čo robí. B/ Dráte - sen je sen. Možno máš zdravotné problémy a nemôžeš do prírody, takže potom chápem TV je posledná možnosť s čím sa baviť. Časy, kedy v hospodě sa prekrikovali chlapi o tom kto má väčšieho a koľko má satelitných programov - pritom počítali aj všetky teleshopingy a potom kto má viac HD programov sú preč. Takže ak nepatríš do tejto primitívnej skupinky vyber si programy ktorým budeš aspoň trochu rozumieť. Mať program v čínštine a nevedieť si ani prečítať o čom to je ťa prestane baviť po hodine. Ja mám 4 družice - 13E len na tenis, 19E keď príde nevesta, pretože ona hovorí nemecky a španielsky, sám som na túto družicu nepáchol ani nepamätám a nemčinu ovládam seriozne. a ostatné dve kvôli CS programom. C/ Dráte, pozri sa z miesta kam môžeš dať anténu s kompasom aký výhľad máš na oblohu - na ktoré družice máš vôbec výhľad. Ak si v paneláku na sever tak nemusíš parabolu vôbec riešiť, nič z toho nebude. potom si tu na parabole pozri zoznam družíc a zistíš kde sú aké voľne prístupné programy. Chcieť družicu ktorá má jeden FTA program je asi zbytočné ak ťa to nepustí tak zrejme najlepšie riešenie je motor ak nakoniec zistíš, že potrebuješ 2÷4 družice tak pevnú anténu a bude možno stačiť aj ten TV so SAT tunerom |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjemS prací kolem satelitního příjmu to bude stejné jako s prací kolem aut. Byla doba, kdy jsem uměl vyndat klikovku, vyměnit šálky a vrátit to zpět. Dneska platím v servise i za výměnu žárovky - už to prostě nejde ani technicky, je to mnohem komplikovanější konstrukčně, organizačně je dostatečná kapacita servisů... |
Antonín
![]() |
|
@mmiriboya taky tě zákazník znovu kontaktuje při přeladění a pak inkasuješ znovu,lidi rádi platí |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Satelitní příjem..a ted mu ještě napište o průměru paraboly s konvertorama ... |
Cucerak
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 388 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjemDoporucuji podivat se na kategorii Prehledy zejmena pak na FTA druzic 19,2E, 13E, 28,2E. Potom resit technicke zalezitosti. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
@radek1Co by dělal na 28.2E? Tam nic není tedy samozřejmě myslím v evropském svazku. S 19.2E a 13E bude mít na nějakou dobu o zábavu postaráno.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@CucerakJeště by tu mohl nějaký odborník napsat o T2-MI. To by taky mohl potkat.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: Satelitní příjemAhoj,děkuji za informace a váš čas. Někde vůbec netuším o čem jste se bavili ...;) Jinak zdravotní problémy nemám, ven chodím docela dost :) ... někdy rád hodně přepínám :) jo asi 19,2E, 13E ...28,2E ne ? Asi tedy zkusím nějakou firmu, jestli mi s tím pomohou ...Chtěl jsem se poradit na nejlepší možnosti řešení a lehce se obávám jestli mi zrovna dobře poradí a ve finále by to třeba šlo vyřešit ještě lépe. Co přijímač ? https://www.parabola.cz/clanky/6824/opticum-ax-4k-hd61-combo-vyborny-uhd-prijimac-s-2-ci-sloty/ Respektive TV mám UHD... |
Drat
Registrace: 11/2016 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
@DratPoužívám Vu+ UNO 4K SE a slouží dobře. Na výhody FBC tunerů a FastChannelChange si člověk zvykne rychle. Ale s boxy je to tak že tu bude za chvíli od 50 lidí 50 boxů.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: Satelitní příjem@Drat - co mas za prijimac od Freesatu? Kaon CO3600 byl updatovany, ma FastScan a umoznuje ladit i FTA z jinych druzic... Mozna tedy zadny novy prijimac nepotrebujes, jen ti nekdo musi nainstalovat antenu pro prijem vice pozic. |
x008
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 125 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjemNehledej v tom vědu. Přečti si, co napsal JanM a zkus to nejprv s televizí - ty umí většinou jenom diseq 1.0 na 4 LNB. To Ti do začátku postačí. Nepíšeš, jakou máš parabolu, ale 100 cm je dobrá volba. Mrkni se na stránky lyngsat.com, kde najdeš, co kde vysílá a trochu se v tom zorientuj.Jestli máš freesat ze Thoru, tak nejjednodušší pro Tebe bude zatím tohle nechat jak je a pořídit si druhou parabolu, kterou namíříš na Astru 19.2E, kde jsou německé programy, o které máš zájem. Stovkovou parabolu koupíš do 2000,- LNB 300,- a diseg 1.0 za 250,-. A můžeš začít laborovat. A postupně přidávat další LNB pro Hotbird 13E, Astru 23.5E, Astru 28.2. Až to zvládněš, můžeš začít přidávat LNB na první parabolu, jak radí JanM. Hodně zdaru. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
![]() |