Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Qled nebo Oled nebo NanoCell

Kterou technologii a proč, máte někdo zkušenosti... google trochu pomohl.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Qled nebo Oled nebo NanoCell

Trut: nároky na kvalitu zdroje vysílání nesouvisí s technologií zobrazení, ledaže na šuntovním zobrazovači nic není vidět.

Antonín
Registrace: 8/2005

@peterkozel

Verze asi 8.0, androidu se nijak moc nevěnuju, používám to jako telku, hrajou se na tom hry a po síti videa, 5.1 přes KODI, Brouser a Youtube.
Ten Android je poměrně vymakanej, ukládá všechna poslední nastavení jak souborů po síti, tak stav na Brouseru a Youtube. Když spustíš např. rozkoukanej film po síti tak i po delší době začne přehrávat, od místa, kde naposled skončil. Podobně Youtube. Tyhle data si aktualizuje při každém spuštění z pohotovostního režimu. Jenomže když mu mezitím vyprší pronájem IP adresy, tak televize nejde přes DO spustit, musí se natvrdo odpojit přívod el. Podobně mi to dělalo kdysi na Dreamu, ale ne takhle. Tam se to zapnout dalo. Tam jsem to řešil pevnou IP adresou na routeru. Tady o tom taky přemýšlím, ale protože předělávám byt a postupně měním kabely a umístění přístrojů, tak to zatím neřeším, a jednoduše vypnu a zapnu zásuvkový okruh. Adresy přiděluje modem UPC a tam se taky občas něco děje. Někdy to jede několik měsíců, pak to musím 2x za týden vypnout a zapnout. Za to mám ale krásnou televizi za dobrý peníz. Zřejmě chyby v SW - chybná obsluha chyby. Věřím že další velká UP-Grade to vyřeší.
Mladý mají ten samý panel, ale 65 palců, obraz nádhera.
DO funguje i s 10 let starou SONKOU KDL
Ještě dodám, že těch 10 bit je znát. Když čtu diskuze, že černá je nebo není černá a jaký jsou pozorovací úhly, tak si říkám, že autor asi neměl doma pořádnou televizi. Mám zezadu přilepený nastavitelný LED podsvícení, a neřeším, jestli vysílaný film je trochu do modra nebo do zelena. Prakticky všechny pořady na běžných kanálech CT-Nova-Prima jsou i při této velikosti velmi dobré kvality. Očko a Rebel jsou pořád mazanice, ale to je už historická záležitost.
Mezi kanály SD a HD z německý Astry není nějaký propastný rozdíl, a to jak přes vestavěný tuner, tak přes box.
4k satelitní kanály jdou dobře, nijak se to neseká. I delší sledování 4k-např. NASA-jsem nezaznamenal kostičku. FTV a QVC rovněž excelentní.
Upscalink přes z HDMI na 4k je lepší nastavit na satelitu.

MMorous
Registrace: 10/2019

prosimte o ktery znacce a modelu mluvis ? prtz na GZ950 je rozdil mezi SD a HD na Astre je obrovsky

kristian1
Registrace: 7/2016

o sony xf9005, to mi je divne ze ten panak ti pripada ze je zly, mne praveze tento oled co mas vychadza lepsie ako philips a lg oled

peterkozel

myslel jsem MMorous o ktere tv mluvi.
nez Philips ano urcite. ale LG E nebo ten nejlepsi model ted uz nevim to pismeno jsou urcite obrazove lepsi.

kristian1

Vaše starosti mi připadají zcela nesmyslné. Všechny současné TV mají relativně "nádherný" obraz. Přetahovat se o to, kdo na obrazovce vidí lépe tenký chlup, více či méně zelenou trávu nebo více či méně černější černou je diskuze o ničem. Z hlediska vysílaného obsahu mi současná moderní TV dá stejnou informaci bez ohledu na to, zda byla za 5, 10 nebo 50 tis. A stejnou informaci jsme měli z TV i při analogovém černobílém vysílání s jedním programem ČT. Sledovali jsme v roce 1960 na Ametystu černobílý obraz z OH v Římě a také jsem poznali kdo vyhrál, nebo kudy a jak letěl puk při nějakém přenosu z hokeje. A jak jsme nadšeně jásali na koleji u malé ČB televize, když jsme v roce 1969 porazili Rusy na mistrovství světa.
Zajímavé, že na podobné téma "co je lepší", je zde vždy nejdelší, ale zbytečná diskuze.
Každý si může koupit to, na co má peníze. A všichni budou spokojeni.

Standa3
Registrace: 1/2006

@Standa3

jojo, ale hlavně jde o to, jak kvalitní signál jde do TV, když do TV za 100 000 Kč půjde datový tok 1 Mbit/s, tak bude obraz špatný, a ani ta nejlepší TV s tím nic neudělá

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Jak už bylo několikrát řečeno: pokud máš penízky a jdeš po kvalitě obrazu tak OLED, pozor ovšem na statický obraz (herní konzole apod). Ten druhý břeh bych s dovolením nazval pouze LED. Já osobně Mám LG (no dobře, Nanocell :))) ), jsem spokojen ale pozor - v tmavé scéně tě jebne protože localdimming má málo zón a dělá ti podsvícené fleky. Já to akceptoval. Chtěl jsem televizi dobrou na míň kvalitní TV zdroj, nechtěl jsem dost připlácet za Oled a trochu jsem se bál statického obrazu konzole.
No a pak může být výběr taky kvůli OS. Já vybral WebOS (tedy LG) kvůli bezproblémovosti, stále jsem neuvěřil stabilitě a bezproblémovosti Androidu. Dále máš možnost Samsung=Tizen nebo Panasonic=MyHomeScreen.

Jantars
Registrace: 2/2008

@kristian1

@kristian1 o sony xf9005, já mám nastavený upscalink do 4k ještě před kabelem HDMI na boxu
@Standa3 - osobákem na páru jsi taky dojel do Prahy, i když někde psali, že Zátopek jí předběhl
@Jantars - už jenom podle tvého příspěvku LG nebrat
Oled teď kupovat není to nejlepší rozhodnutí, OS a HW se stále vyvíjejí, do budoucna to vypadá na 8k a 10-12 bit jako standart. Ale na to si ještě počkáme. Bitová hloubka se týká nejen televizí, ale všech zobrazovačů a čipů, tzn. foťáky, monitory, tablety, mobily atd, grafiky a pochopitelně všech SW - přehrávače, editory atd., projektových SW a vzájemné kompatibility. Mají se také dělat zobrazovače-panely, ze kterých si poskládáš celou stěnu podle vlastních představ.

MMorous

@MMorous: to záleží na rozhodnutí. Pokud jdeš po černé tak samozřejmě že ne. Ale ne každej kouká na jen na černochy v tunelu. Když máš scénu s pár hvězdičkama na obloze tak to je nic moc, ale v podstatě si toho všimneš jen u titulků. A jen v noci samozřejmě, ve dne to je v pohodě. Já u té telky cením kvalitu SD a HD zdrojů (kvalitní SD samozřejmě např. pozemní SD vysílání na 65" opravdu zachránit nejde) a špičkový odladěný systém. Ano, kupoval jsem ji jako kompromis, ale přes 30t za TV prostě nedám.

Jantars

Dík všem za reakce, no moc můdrý z toho nejsem, ale teda vím že LG a nanocell nebrat sice u kámoše mne ohromil obraz ale ostatní jako menu a ovladání mne neslovilo, tak uvidím, Ježišek má ještě trochu času tak budu čítat a gůglit a chodit do prodejen na čumendu :))) :)))

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Nanocell=předražený IPS panel. Má dobré úhly. Hospoda nebo výloha. Qled dobrý na sledování TV (TV může běžet neustále), vyšší modely se blíží cenově OLED-super na sledování filmů (kino zážitek, skutečná černá), qled takový obraz nemůže udělat. Pokud ale TV poběží stále, tak se na oledu vypálí logo nebo něco jiného. Na filmy mám Oled, ne běžnou TV a hry VA panel.Vyber dle používání.

aafroman
Registrace: 6/2014

podle me LG NanoCell je dobra volba, samozrejme jen z duvodu obrazu, menu apod jsou u LG crazy, ale pokud chce koukat na skylink serpo nebo pozemak tak bude idealni Sony XG9505 nb XF9005,to je proste univerzal.

kristian1

tohle je ten spravny model 65" LG 65NANO99

kristian1

asi bych se rozhodoval mezi 55AG9 a 55XG9505.

kristian1

@kristian1
to je hrozně předražený. Když Oled, tak LG a když LG, tak LG OLED55C9PLA, televize roku 2019, nic lepšího neznám, podívej se do testů a recenzí a seženeš teď kolem 30 tisic. Přehraje a propustí vše kromě DolbyTrueHD. Dokonce přehraje Dolby Vision ze souboru. Nemá Android, ale to je lepší vyřešit externím boxem. Sony má Kodi strašně vosekaný a je tam málo Ramky. C9 mám cca rok, lepší TV jsem neměl. Pozor nekupuj letošní model CX, tam už je ořezané DTS, takže ho nepřehraje. Sony to má taky hodně ořezané, co se týče formátů.

aafroman

@kristian1
navíc ten oled panel v Sony vyrábí a dodává LG.Když to koupíš, tak ti ještě zbyde na pěkný soundbar (pokud nechceš zesilovač a repro)-nutnost a super luxusní externí box Zidoo Z9X. A máš sestavičku na uhd filmy jak dělanou. 60K za Sony je fakt velkej nerozum. Nic to neumí.

aafroman

@aafroma: tak já jen zopakuju že mám LG, jen bych se zeptal na "Nemá Android, ale to je lepší vyřešit externím boxem". To se Ti asi člověk který hledá novou telku vysměje když mu řekneš "kup si jinej OS a Android řeš externě.... Přemýšlím proč bych si měl na svou telku přivěsit krabičku s Android, nějak mi nechybí..... mimochodem nový Chrocast bude volba, už to bude umět 4K...

Jantars

@Jantars

a co umi takova chytra televize ? byť i s androidem, v podstate uplny ho..., takze je urcite lepsi k tomu pripojit anddoid box, ale uplne nejlepsi by bylo propojit to s pocitacem .....
jinak LG bych si koupil pouze kvuli obrazu jinac ani nahodou.a pak to propojit s tim android boxem.

kristian1

@kristian1

No ved TV kupujes kvoli obrazu, nie ? :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@kristian1: tak já doufám, že TV je tu hlavně kvůli obrazu. Potom požaduju, aby OS TV byl odladěný a stabilní (nehodlám ženě po telefonu vysvětlovat, že jí telka zase zamrzla a jak ji má restartovat). No a ty další věci už pro mě nejsou tak důležité, ale jsem rád, že nepotřebuju nutně zapínat další přístroj na to, abych se podíval na netflix nebo abych si z NASu přehrál epizodu oblíbeného seriálu (neb zabudovaný LG přehrávač zvládne hodně). Do toho neočekávaně telka velmi solidně zvučí takže na běžné koukání ani nezapínám AV receiver.
Naprosto nemám důvod k TV připojovat PC, nevím k čemu by mi to bylo dobré.
Takže paradoxně jediná věc, ke které OS LG TV až na výjimky nepoužívám je DVB-T2 a -S, protože (krom toho že T2 mimo CT je na větších úhlopříčkách nekoukatelný) jsem zvyklý na Enigma2 box s FBC tunery a dalšími vymoženostmi jako CSFD plugin apod.

Jantars

@Wozi

U nás v Plzni mají v Datartu v oddělení TV předváděcí panel. Do půlkruhu je asi 20 televizí různých značek cca 55-65 palců a na panelu si zákazník může navolit žánr - sport, příroda, atd. A tam vidíš rozdíly. A ty se liší podle žánru. Pustíš si např památky, všechno je OK. Pak si pustíš něco jiného a už vidíš rozdíly. Zajímavý.
LG má ovládání, který mě neoslovilo
-- někdo tady psal, že T2 je na větších obrazovkách kromě CT nekoukatelný - nesmysl. Běžný filmy jsou normálně koukatelný i na 55-65 palcích/u mě SONY/, a starý remasterovaný filmy - některý jsou excelentní.

MMorous

na ten terajsi program je to uplne jedno.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@MMorous: nemám T2 detailně nastudovaný a tak si nejsem jistý jak velký je rozdíl mezi novou/primou a ostatními komerčními programi, ale když se u toho občas zastavím když žena kouká na nějakou mýdlovou operu, tak si všímám jak šílenej obraz je, doslova a do písmene. Většinou pak přepínám na Skylink kde je ten obraz daleko lepší. U ČT se přiznávám že je ten obraz o kousek lepší na T2 než u Skylinku.
Musím konstatovat, že si rozhodně nerozumíme - k čemu mi jsou super remasterovaný filmy když datovej tok T2 je zoufalej. Jo na remastery koukám, ale třeba M.A.S.H. ve fHD což je na 65" na hraně ale jde to, nebo třeba Četnické humoresky co teď dávají na ČT (tam už je to lehce za hranou ale splňuje to koukatelnost). Kdybys mi dokázal říci např. která pozemní stanice je dle tebe koukatelná rád přepnu a mrknu....

Jantars

@Jantars

Já koukám na Krašov, u mě Sony 55" ze 3 metrů, u syna taky Krašov 65".
Včera např. Obsluhoval jsem anglického krále, nemám výhrady. Že není každý vlas ostrý mi nějak nevadí. Ale co mi vadí je, že někdy, a zrovna včera uprostřed filmu zhasne obraz a objeví se ozubený kolečka, protože pan Android se Up-graduje.
Ale k těm remasterovanejm filmům. Je to pár dní dávali starýho Šakala, a musím říct, - známá scéna - když Šakal vystřelil 1. ránu na de Golla, on se sehnul a kulka šla do dlažby, tak byl vidět i obláček prachu. Takže kvalita velmi slušná, jestli to byl remastr nebo ne nevím, ale byl to film z roku 1973.
Za nekoukatelný považuju Óčko a někdy Rebel, takže když je na Rebelu někdy slušný pořad, vypnu obraz a nechám jenom audio přes bedny.

MMorous
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra