![]() |
|
Skylink vs. TV Panasonic dual tunerAsi pred rokom som kúpil TV PANASONIC TX-55GZ950E. Uvedený TV má dva satelitné tunery, preto som kúpil dvojité LNB natiahol ku každému tuneru samostatný kábel a dúfal som, že budem môcť jeden TV program sledovať a zároveň druhý TV program nahrávať. Na sledovanie satelitných programov používam kartu Skylink CZ. A tu nastal problém. Súčasne mi funguje iba jeden kanál. Ťažko povedať kde je chyba. Či v TV, alebo v karte Skylink. Namiesto druhého kanálu sa mi objaví oznam : "Kódovaný kanál". Bol som sa poradiť v satelitnej predajni. Povedali mi, že o Panasoniku nevedia, ale Samsungy s dual tunerom pri Skyliku nemajú problém. Obrátil som sa na podporu Panasoniku, a tí sa nezmohli na nič viac, ako odkázať ma na diskusiu serveru Parabola CZ. Tak som tu. Stretol sa už niekto s podobným problémom ? Vie mi niekto čokoľvek poradiť ? Ďakujem každému kto prejaví ochotu mi pomôcť. |
mili16
Registrace: 1/2022 Příspěvků: 17 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerpod pojmem multiprepinac jsem pochopil DISEQ, jednokabelovy smerovac je proste jeden kabel od sat k tuneru. pokud chce ovladat dva LNB ma pouzit minidiseq. o twin LNB se tu nepise.![]() |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerbylo by lepší používat správné pojmy, takto z toho vzniká zcela nesrozumitelný maglajz. K čemu by mu u tvoutunerového přijímače byla nějaký DISEQC switch na připojení dvou LNB? Maglajz. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
To mili16Najrozumnejšie riešenie ti ponuka maradona s dvojvstupovým SF8008. A Antonin ti to spravne objasnuje.Tie rady o multiprepínači od dalsich borcov neber do uvahy. O nevyhodach sat v Televizore sa toho popisalo vela. Na jednoduche sledovanie z jednej družice su OK. Akonáhle chceš využívať plnohodnotne dva vstupy,už máš malý problém, resp. potrebuješ lepší modul. Potom zistiš, že ti nevyhovuje radenie kanalov, ktoré nejde jednoducho a rýchlo poprehadzovať, lebo sa s tým v Skylinku ona..ju každu chvilu. Nasledne kupiš dalšiu TV, budeš chcieť ine družice, ... . Takže kup samostatný STB a situaciu máš poriešenú na dlhšiu dobu. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunermultipřepínač atd... jsou pouze zmatené pojmy přesně jak píše Toník... zapojení je dobře - 2 samostatné kabely z Twin LNB, ale k dvojímu dekódování jsou potřeba 2 CAM moduly |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerto jsou pojmy z e-napovedy toho panasoniku. tak napiste na panasonik. |
kristian1
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerv kazdem pripade je potreba nejdrive vsechno nastavit. zapnout dualni tuner.nastavit vstupy.atd. a lak teprve muze zkouset jestli mu neco funguje. ale to uz si davno mohl precist v te napovede kdyz to ma doma. a ten modul od zahradkaru to teda nevim jestli dokaze dekodovat dva programy najednou. |
kristian1
![]() |
|
@miliMili, chyba nie je v ničom. Len treba mať trochu vedomosti o tom ako nahrávanie a sledovanie s dvojtunerom funguje - a to vo väčšine prístrojov už dnes v návode nenájdeš, navyše výrobca tvojho TV často fabuluje - s firmou ktorá tak zavádza ako táto tvoja so sa inde nestretol, ale to je na inú diskuziu.Čo by som urobil na tvojom mieste: A/ pripoj nejaké médium, na ktoré sa chystáš nahrávať - dostatočne veľké USB alebo HDD B/ zapni napríklad STV1, spusti nahrávanie a prepni na CT24 aby si zistil či táto funkcia vôbec vyhovuje tvojim potrebám. Skús počas nahrávanie, ktoré bude bežať na STV1 vypnúť TV diaľkovým ovládačom, nahrávanie musí pokračovať až do ukončenia časovača a potom korektne vypnúť TV do stand-by. Takže si nastav trebárs 10 minút nahrávania. C/ skús nastaviť časovač nahrávania na STV1 a CT24 tak aby sa čiastočne prepínali. Vypni telku a počkaj až toto nahrávanie na oboch programoch prebehne. Skontroluj či sú nahrávky v poriadku. Ak toto funguje k tvojej spokojnosti, treba sa zaoberať tým, ako nahrávať dva kodované programy. Ešte pred tým si treba uvedomiť, že nahrávanie v TV je viazané na HDD len na tento TV, nedá sa prehrať na žiadnom inom prístroji ani v PC. Tzn., že ak si chceš urobiť napríklad archív nejakých filmov a tvoj TV sa pokazí, odídu s ním do elektronického neba aj všetky tvoje nahrávky (ak teda neexistuje nejaký soft, ktorý šifrovanie Panasonicu prelomil - nesledujem to, nepotrebujem). Môžeš vyskúšať USB s nahrávkymi strčiť do PC čo počítač uvidí a či si s tým poradí. Ak toto všetko je OK poďme na dve nahrávky: D/ požičaj si od niekoho kartu rovnakého poskytovateľa, čiže ak máš SkylinkSK tak rovnakú, najlepšie aj s modulom. Modul samozrejme môžeš tiež kúpiť v Alze a v prípade že to nebude fungovať podľa predstáv tak ho vrátiš. E/ s požičanou kartou vyskúšaj rovnaké nahrávanie a postupy podľa A, B, C ale zvol stanice STV1 a CT1. Totiž Panasonic BDplayer nevedel nahrávať ani s dvomi rovnakými kartami, pretože programátor na takúto možnosť nemyslel a tak sa moduly hádali ktorý bude dekodovať až to celé havarovalo. S týmto si trebárs vždy dobre poradil už pred 15 rokmi TechniSat ale niektoré prístroje majú problém dodnes. Ak to pôjde, riešenie je potom v dvoch moduloch a ku karte ktorú máš si treba objednať v Skylinku kartu NEXT/druhú kartu za 3.70EUR/mes. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
@kristian1Ďakujem za záujem. Keď mi helpdesk Panasonik žiadny multiswitch neporadil, pustil som sa cestou twin LNB dva káble a dva tunery. V takom prípade mi prišiel multiswitch ako nadbytočný. Zatiaľ podľa tejto debaty sa mi zdá, že chyba a prípadné riešenie bude v module. |
mili16
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerano,problem bude v tom modulu,ale porizovat si dva moduly na jednoho providera je blbost,a navic by se ty dva moduly nejspis hadali jak uz tu bylo napsano. skoda ze nemas PM. jinak tedy pokud ta tv je pripojena k internetu tak muzes jeden program sledovat na skylinklive a druhy nahravat v soucasne sestave co mas. |
kristian1
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunervyskúšať to môže za to nič nedá. ale v nastavení skylink live v TV je funkcia či je k TV pripojená parabola ak si nastaví v menu že je tak si prioritne ťahá s paraboly a CI+karta a je tam kde nechce byť...![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 143 |
![]() |
|
@Dagy2Ďakujem Ti za podrobný rozbor. Všetko toto som už dávno preskúmal. S nahrávaním nemám problém, funguje ako má. Problém je iba v tom, že počas nahrávania kódovaného programu môžem prepnúť iba na nekódovaný program a naopak. Podobne PIP. Môžem súčasne pozerať iba jeden kódovaný a jeden nekódovaný, alebo dva nekódované programy. Keď zhrniem poznatky z tejto diskusie : LNB1 funguje, LNB2 funguje, Tuner1 funguje, Tuner2 funguje, karta funguje. Tak potom buď pomôže CAM multicrypt alebo nič. Dve karty dva paušály, dva moduly mi už prídu (vzhľadom na celkový prínos) cez čiaru. No a kupovať nový satelitný prijímač (na stole sa bude povaľovať ďalší ovládač), tak to už vôbec nie. |
mili16
![]() |
|
@lanceAž tak mi na tom nezáleží aby som mal 2 CAM moduly, dve karty a dva poplatky. Ďakujem. |
mili16
![]() |
|
@RastoBuď to bude fungovať s novým CAM modulom multicrypt, alebo ďalel nepôjdem. Ďakujem. |
mili16
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerExistují programovatelné ovladače. Stejně ho potřebuješ pro ovládání AV. Nicméně není to povinné :-) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
Mili ty necitas dokoncaTy si vyskusal posílat si modul s kartou?Bez dvoch modulov a karty + next karty ti to fungovať nebude Chápeš? CI modul vie dekodovat len pre jeden program. Dual decrypt je celkom k ničomu keďže na 90% to čo budeš chcieť nahrať bude na inom TP ver mi Už si počul o druhej karte? Žiadne dva paušály neplatis |
Dagy2
![]() |
|
Apropo celkovy prinosKúpil si si telku s dvoma tunermi ako píšeš za 1100e a výživa z neho povedzme 700eurZa 1100e si mohol mať o pol metra väčšiu uhlopriecku. Takže za ďalších 30e + 3.70mesacne môžeš mať to na čo si si tú telku kúpil a to je cez čiaru. Ok. Otázka je koľko platíš mesačne operátorovi ak mini potom je to možno na hrane U iného operátora by si mal druhú kartu za 1.50e, možno preplacas inde desiatky eur. |
Dagy2
![]() |
|
@mili16Jako poslední možnost můžeš přes eshop koupit SMIT CA modul Irdeto Professional 2 streamy. Po testu lze vrátit. Za tu cenu je ale levnější koupit ten Ostagon. Další možnost je Technisat dualcrypt, je ale na trhu ve 2 hw verzích pod stejným názvem - Neotion a Smit. Smit dekoduje jen 1 program. Pokud seženeš verzi Neotion, je podstatně levnější. Jednokabelový směrovač je system UNICABLE. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 050 |
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerTeoreticky je možné, že dekódování kanálů může být sw přiřazeno každému CI slotu zvlášť :-) Jen hádám.. Aby z toho dual dekryptu nebyl nakonec ještě překvapen :-)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
návod str 279a vsjo jásno.Neblúznite o dual decrypte. Mili z neho bude naozaj prekvapený. Len základný balíček je na 5 transpondéroch, takže skutočne užitočná funkcia. tiež kúpa OLED 4k s dvomi tunermi a potom k tomu nejaký šunt za 30EUR alebo kombinácia SAT + ťažko pozerateľný obraz (ako to tu čítam) z internetu je super voľba. Proste dva moduly, jeden so základnou kartou a druhý s kartou next je jediné normálne riešenie - ak Panasonic dokáže hendlovať dve karty s rovnakými zápismi. A to vyskúša len požičaním modulu a karty s rovnakým balíkom. Verím, že Panasonic servis o tom vie všetko, ale priznať niektoré veci pre nich znamená vrátenie tovaru, pretože zákazníci sa preberú z marketingového ošiaľu ktorý na nich vrhli na web stránkach. Z tohto mi celkom vychádza že stále nedokážu dve rovnaké karty obslúžiť, inak by mu toto riešenie poradili. |
Dagy2
![]() |
|
@mili16mili16 oni te chteji normalne uplne znicit ale nedej se.koupit si dve karty a dva moduly od stejneho providera to muze snad jen (nevhodné slovo). tohle je ten modul technisat jak jsem psal https://www.facebook.com/marketplace/item/229304329227096/?ref=search&referral_code=marketplace_search&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A142f5497-09c7-4605-9fb2-caf50bc9a011 je to dual, ale pouze ze stejneho TP, takze tudy cesta nevede. takze cesta je jedine jeden program sledovat a nahravat ze sat a druhy sledovat na skylinklive coz je mazanice. takze reseni asi neni,ale nevim proc tedy v navodu pisou ze to funguje. tak potom jedine koupit si nejaky slusny sat prijimac i se sachtou na modul coz je nakonec optimum reseni nez se trapit pouze s menu a vybavou televize. tak zdar a silu a pevny nervy. |
kristian1
![]() |
|
@Dagy2a proč by si to nevyzkoušel ? Bude ho to stát ve své podstatě jen poštovné. Momentálně používá stejně modul Smart CI+ 1.3 z roku 2012, Panák potřebuje CI+ 1.4. Věřit, že servis ví vše je taky dost naivní. Pravděpodobně nemají ani šajnu o tomto problému. Servis je od oprav, sw a hw problémy ho nezajímají, na to má výrobce jiné oddělení![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 050 |
![]() |
|
@mili16Vyzkoušel jsem Ti na FZ800 multiview = 2 obrazy (funkčnost bude u nahrávání obdobná). Žádný dualdecrypt CAM Ti nepomůže, páč to TV nepodporuje! Se dvěma CAMy to jede OK, vyzkoušel jsem různé 2 stejné moduly i různé kombinace modulů... TV se 2 CAMy se chová jednoduše tak, že primární obraz jede vždy ze vstupu1 a CAMu1, sekundární ze vstupu 2 a CAMu2. Nic se nehádá. Taky nevím, kde přišel RAFI007 na to, že Panák potřebuje CI+ 1.4 ?Za mě tedy - pokud chceš nezávislé nahrávání používat, tak nějaký CAM z bazaru + NEXT karta za 4 eura měsíčně to řeší a vůbec bych se toho nebál. Na GZ950 ladíš Skylink jednoduše Fastscanem (to ta moje FZ800 nemá) a máš krásný obraz a nezávislé nahrávání bez dalšího ext.přijímače... Jestli Ti to za 4 eura měsíčně stojí nebo ne už je na Tobě ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerJak psal Rasto: na jednoduché sledování tuner v TV postačí. Bohužel je až k nevíře, co všechno a jak dobře dnešní placky jako multimediální centra zvládají, jen to sledování terestrické či satelitní TV je katastrofa. Pokud já bych chtěl tyto funkce používat, tak bych chtěl dvoutuner ideálně FBC, solidní EPG, rychlé nabíhání programů a samozřejmě paralelní využití DVB T a S. Nic z toho ale prakticky není. Zcela upřímě pokud zapínám T tuner na TV, tak z hlediska lepšího obrazu ČT a kvůli hbbtv, jinak nemám důvod, vše ostatní musí obsloužit VU+ FBC. Ale asi jsem divnej, předpokládám, že TV tuner většině lidí stačí.... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tunerUž sme Miliho totálne zničili.Ešte raz - Dual decrypt nemá význam u SL. základ je na 5 TP a tak sledovanie a nahrávanie v 90% nebude fungovať. Profesionálne moduly väčšinou v komerčných zariadeniach fungujú horšie ako "obyčajné" moduly. Súhlas s Jantars, väčšine ľudí stačí tuner v TV. Aj keď u mňa aj do budúcna bude určite externý prijímač. Udivuje ma len, prečo zapína Jantars s VU+ FBC pre HbbTV a pre lepší obraz na CT tuner v TV ? To som z toho akýsi zmätený ![]() |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2Tiež by ma zaujímala takáto "anomália" - t.j. obraz na ČT z tv tunera je lepší než obraz z externého VU+?![]() K danej téme dodám iba toľko, že ak niekto chce sa "vyblázniť" z nahrávaním programov, tak v takom prípade jednoznačne externý linux stb z FBC sat tunerom/tunermi a MTSIF tunerom pre terestrial. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 146 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
![]() |