Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

2 tuner Linux aký

Ahojte aky dvoj tuner Linux lacný by ste odporučili?

gigablue-uhd-ip-4k-dvb-s2x-dual

uclan-ustym-4k-pro-twin-s2x

Alebo nejaké VU?

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009
Příspěvků: 4 748
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 78
Odpověď v diskusním vlákně
 

@tophunter

A čo tam zabere 1 GB ram? Vieš to aspoň?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 5 755
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 2 tuner Linux aký

Sice jsem taky psal, že 1 GB RAM je málo.
Já mám RAM 2 GB, když jsem se podíval, tak v průměru je obsazené 300 MB. A to v E2 mám hodně pluginu. Ale při aplikaci Eurosport v czsk archiv při přepnutí sledodování se chvilku točí kolečko, než to načte. To samé v Antik tv. Sledování tv ani SCC mě to nedělá. Internet 300/300 Mbit.

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 017
Odpověď v diskusním vlákně
 

@milde

To sa Ti točí kvôli internetu. A kvôli tomu, že Eurosport player v Archiv CZ/Sk nie je dostatočne odladený. A aby Ti to fungovalo, mal by si mať otvorený aj v prehliadači niekde cookies /čo sa prekopíruje do Archiv CZ/SK/. Ak to ešte tak funguje.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 5 755
Odpověď v diskusním vlákně
 

@petersk

Ano Eurosport to potřebuje, ale Antik by měl fungovat normálně. A ten už jsem zrušil. Ale jinak to neřeším hlavní sledovačka ze satu. A Eurosport mám v tv boxu. Já jen aby řeč nestála😃

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 017
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 2 tuner Linux aký

a na co potrebujete tolik ram ? dyt na sledovani staci par stovek MB a nazdar. je to satelitni prijimac a ne nejakej cinskej kolotoc :)))
to co do toho chcete nacpat mi udelaj jiny pristroje a to u nich ani nemusim vedet jestli to ma nejakou ram :))))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 565
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 2 tuner Linux aký

1 GB RAM stačí v pohodě, vše jede svižně, i Eurosport player načítá rychle v obou verzích Archívu CZSK... :8)

Octagon SF 8008 , Skylink komplet, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 6 192
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 2 tuner Linux aký

@bublajs @drobeček, asi pravda, tak mě čéká čistá instalace. Mám roky VTI tak asi přejdu na OpenAtv. Ale s ním nemám vůbec zkušenosti. Budu tápat🙏

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 017
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 2 tuner Linux aký

Jinak toto téma neřeším. Jako vždy zakladatel tématu už to taky neřeší. Tak nemá cenu radit nebo se dohadovat.

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 017
Odpověď v diskusním vlákně
 

@milde

Při tvých zkušenostech nebude přechod na OpenAtv problém, jsem o tom přesvědčen... R^ :8)
Zakladatel se dva dny neozval, má to na háku.. :O :lookaround:

Octagon SF 8008 , Skylink komplet, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 6 192
Odpověď v diskusním vlákně
 

@drobeček

No já už jsem zkoušel OpenAtv 7.1 do Vu+Uno 4kSe ale po instalaci jsem neviděl jak mám stáhnout z nabídky pluginu softcam. Tu položku jsem tam neměl. U VTI to mám v základu.

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 017
Odpověď v diskusním vlákně
 

@milde

softcam feed 2022 ? nejde stahnout ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 565
Odpověď v diskusním vlákně
 

@milde

V OpenAtv 6.4 mám položku softcams v pluginech... :8)

Octagon SF 8008 , Skylink komplet, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 6 192
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bublajs

Zatím nevím, odzkoušim, ale nemohu testovat v obyvaku, jen až bude manželka v praci. To bych ji musel strčit Dreambox do obyvaku a já testovat v ložnici. A zase bude ona tápat s ovladačem s DM. A v ložnici mám tv u stropu. Tak dost nepohodlný na laění.

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 017
Odpověď v diskusním vlákně
 

@milde

Pre ten box co mas aj vyrobca doporucuje VTi a ma to aj vyhody
OpenATV (6,4) je tiez v pohode ale pri porovnani ma niektore nedostatky
napr.nepodporuje FCC,funkcia Quad pip funguje lepsie u VTi atd..
Mam podobny box,pouzival som oba image,momentalne mi bezi VTi 15.0.0
zatial vsetko ok
Vsak vyskusaj aj OpenATV a uvidis

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 991
Odpověď v diskusním vlákně
 

@petersk

nepozriem ti to lebo uz octagon nepouzivam a zase prehadzovat prijmace nemam zaujem. nepozeram na to analyticky co tam je s tym ked sa to zasekava, zapojim a ide alebo nejde, ma to sluzit mne a nie ja tomu aby som furt hladal chybu kde ju udelali soudruzi z NDR. keby som si ho dal predviest v nejakej elektrosieti no neviem ako by sa ksichtil predavac

tophunter
Registrace: 4/2010
Příspěvků: 1 039
Odpověď v diskusním vlákně
 

@drobeček píše...

V OpenAtv 6.4 mám položku softcams v pluginech...
;)
Po základnej/čistej inštalácii image OpenATV v pluginoch nenájdeš položku "Softcam"! Treba ručne nainštalovať plugin "softcam feed". A potom už bude dostupná aj položka "Softcam" cez download plugins.
;)

VU+ Duo 4K SE, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy z E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 3 068
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Jo to tak, když jsem s linuxem a OpenATV začínal, taky jsem musel nejdřív nainstalovat softcam feed po čisté instalaci.

sirda
Registrace: 11/2006
Příspěvků: 2 884
Odpověď v diskusním vlákně
 

OpenATV a eurosport player

Na Octagonu 8008 mám eurosport player a nic se nenačítá ... hned to funguje

ALE ... po čisté instalaci OpenATV 6.4 dám instalaci modulů a pak hned ArchivCZSK ... provedu všechny aktualizace aby Archiv fungoval, odzkouším na ČT iVysílání a pak jdu dám ... funguje to perfekt ...

T90 (28E-1W), AX4KHD61 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 5 344
Odpověď v diskusním vlákně
 

@starter12

Tak proč sem chodíš odborníku ?
K Octagonu - místo keců o RAM doporučuji přečíst si specifikaci
https://www.parabola.cz/clanky/6669/octagon-sf8008-prvni-prijimac-s-enigma-2-s-podporou-t2-mi/
https://www.parabola.cz/clanky/6488/octagon-sf8008-combo-4k-e2-prijimac-s-podporou-dvb-s2x-multistreamu-a-kodi/

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 394
Odpověď v diskusním vlákně
 

@tophunter

Tak prečo tvrdíš, že je to s ramom, keď ani nevieš o čo ide. A v akej elektrosieti, čo to s tým má spoločné?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 5 755
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 2 tuner Linux aký

Děkuji všem za rady. Asi udělám čistou instalaci image VTI na Vu+uno4kse podle rady @A je to, která je pro tento receiver. Na víc jsem si na něj zvykl.
@drobeček ten OpenAtv 6.4 taky odzkouším. Ten feed pro Open mám stažený. Já mám v důchodu času dost, když je manželka zrovna v práci a nekouká na bednu🙏

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 017
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 2 tuner Linux aký

Taky jsem dosud nepochopil, proč se v diskusích pořád řeší přehrávání Tube na satboxu, když si to můžu pustit jinak, u novějších strojů přes hlasový se všemi výhodami Google konta, knihovny a playlistů, přehrávání v TV z PC přes ethernet atd.
U novýho satelitu mě zajímají především 2 tunery, SR, S2X, multistreamy, T2MI a neomezeně kanálů.
Na SR je 8008 lepší než VU. Hevc mají už asi všechny.

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 394
Odpověď v diskusním vlákně
 

Doporučení: na VU přijímače OpenATV

Doporučuji na přijímače VU+ instalovat img OpenATV ... na výkoné verzi 6.4, na starší (např. Vu+ Zero) verzi 6.2

Podle toho co tady čtu a i z vlastní zkušenosti ... s Open ATV bude minimum problémů ... aktualizace OpenATV je téměř denní, u VTi je to podstatně horší ... Zásada, co nevyužiju, to neinstaluju ... čím tam toho bude nainstalováno méně, tím bude systém stabilnější, plynulejší a trvanlivější ...

Osobně mám na dvou přijímačích OpenATV a bez problémů ...

T90 (28E-1W), AX4KHD61 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 5 344
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ivo2001

Nesuhlasim
VTi je image pre Vu+ prijimace,hlavne pre tie vykonnejsie dvojtunerove
(Nechcem sa opakovat,precitaj si moj prispevok adresovany pre milde

Aktualizacia?
Nema ziadny vyznam aktualizovat denne hlavne,ze system funguje ako ma

Vyuzitie
Prave,ze z dovodu vyuzitia,jedna sa o dvojtunerovy box,aj vyrobca doporucuje
VTi

Nemam nic proti OpenATV,funguje mi tiez bez problemov na AB Pulse 4kmini

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 991
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 2 tuner Linux aký

Súhlas s "A je to". Ak chceš vyžívať box naplno a s novými techn. tak VTi je najlepšia voľba. Napr. FBC tuner krmený unicable II konvekt. ti bude korektne streamovať 8 transp. len vo VTi. Nič proti O_ATV, ale takúto záťaž "nestraví".

baltik
Registrace: 6/2019
Příspěvků: 302
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 78
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra