, sekce: Jiné placené TV |
|
T-mobile - úplný konec na satelituZdravím. V pátek mi volali z t-mobilu , že končí se sat vysíláním. Mám potvrdit e-mail od nich do sedmi dnů a převedou mojí smlouvu na iptv se stejným tarifem. Takže asi opravdu t- mobile končí se sat. |
Lemra
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 38 |
| Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 [ 8 ] 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 229 | |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituOpravdu nejde o otázku, co je lepší, zda satelitní vysílání z geostacionární dráhy, nebo televize pozemními datovými kanály (kam lze asi počítat i Muskův Starlink). Jde o ekonomiku. O peníze.Ale kdybyste chtěli srovnávat, tak přijdete na to, že datové obousměrné spojení má několik dost podstatných výhod. A ta uživatelsky zásadní je, že není lineární v čase, nemusíte se dívat, co kdy vlastně vysílají. Díváte se, kdy vy chcete a na co vy chcete. A to je zásadní trend současného diváka, který už dávno představují Netflix, Youtube apod. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 342 |
|
|
@TomSeniorTak to sa mylis, s tvojimi nazormi nesuhlasim."nejde o otázku, co je lepší,... Jde o ekonomiku. O peníze." Zalezi na uhle pohladu. Pre mna ako konzumenta/klienta je to otazka zasadna, pre to sa drzim kvality (teda SAT vysielania) a kolko to stoji ma v principe nezaujima. "datové obousměrné spojení má několik dost podstatných výhod" Zatial som neobjavil ani jednu. Ale mozno predsa len jednu, ale malu, zanedbatelnu: Ak raz za rok na par minut pri burke vypadne SAT vysielanie, tak tu mam este IPTV. Ale kym zistim, ako sa to ovlada a kym najdem, co chcem, SAT uz zase bezi. Takze nic. "Díváte se, kdy vy chcete a na co vy chcete" Nepodstatne. Linearne TV davaju kazdy den tolko programov, ze si neviem vybrat, co pozerat budem a co nebudem. A s filmami je to v podtstate tak isto. "to je zásadní trend současného diváka, který už dávno představují Netflix, Youtube apod" V tomto mas zrejme pravdu. Je to sice trend, ale nie moj. Netflix som mal asi mesiac a poslal som to do (nevhodné slovo)e. LEN na tom sa neda byt. Nieco z YouTube som pozeral naposledy asi v roku 2024, cize nula bodov. Takze trend-netrend, linearna TV u mna vyhrava na celej ciare a pritom nie som nicim a nijako ani ukrateny, ani obmedzovany. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 380 |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituObavy z toho že telka nebude dostávať dostatok rýchlosti z pripojenia? Tak treba telke vyčleniť nejakých 100 megabitov v routeri.@Jean Reno "Linearna TV u mna vyhrava na celej ciare a pritom nie som nicim a nijako ani ukrateny, ani obmedzovany." Toto si mohol aj žartovne napísať ale myslel si to smrteľne vážne. 😀 Mne by to vychádza ironicky. 😇 Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).
|
zmarian
Registrace: 6/2011 Příspěvků: 3 443 |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelitu*Mne to vychádza ironicky.Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).
|
zmarian
|
|
@zmarianNaozaj to nie je ironia. |
Jean Reno
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituMAGENTA TV SAT má cca 12-13 tis. klientů. Je to již drůhé ukončení SAT distribuce ze strany T-mobile a z toho se nesmyslně vyvozuje zánik SAT distribuce. Každá věková skupina v souvislosti s duševními schopnostmi má své priority sledování programů.Mediální společnosti se snaží vytěžit zisky z každé skupiny. Pro T-mobile už není SAT rentabilní. O nic víc nejde. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 092 |
|
|
to jeanrenoprvý krát s tebou súhlasím, a nemyslím to ironicky. Ja keby som si mal niečo vybrať čo idem pozerať napr. netflixu, tak má prestane baviť vôbec niečo pozerať. Youtube je iná liga u mňa (len sledovanie hudby apod.) |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 426 |
|
|
RAFI007Ano, jelikož ji už od května nebo června nenabízejí, tak bude počet klientů pomalu klesat. Asi proto to chtějí urychlit. |
Lemra
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 38 |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituZvyčajne ten problém ľudí s týmito službami tkvie v tom, že vôbec nevedia čo je pred nimi keď si službu otvoria. Nemajú dostatočné (alebo žiadne) informácie o tom dostupnom obsahu, ergo nevedia čo by im sadlo odtiaľ podľa vlastného vkusu, čo si pustiť a radšej sa spoliehajú na to čo im nejaká televízia naservíruje pred nos.Pritom existuje mnoho stránok ktoré dajú releventné info o tom čo prichádza a čo je tu a tam. Lenivý typ televízneho diváka si zase voľbu nechce vziať do vlastných rúk a radšej bude prepínať medzi lineárnym TV hnojom a márniť tým drahocenný čas. Je to v istej miere aj o nenáročnosti toho diváka. Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).
|
zmarian
|
|
@zmarianNastastie, ja medzi takych nepatrim, hoci som zastancom linearnej TV.A vyprosim si, aby si vsetky programy linearnej TV hadzal do jedneho vreca a nazyval ich hnojom. Tu si stratil vela bodov, zmarian! |
Jean Reno
|
|
@Jean RenoOpísal som typ tradičného televízneho diváka. Nemusíš sa s ním stotožniť. 😉Prečo nazývam lineárny TV hnoj lineárnym TV hnojom? Krátko: lebo sa v kuse nedá pozerať. Lebo aj v prípade že ponúkne zaujímavší obsah, tak je zničený, dodrbaný pauzami, reklamami a upútavkami. Strata času, darmo by obsah samotný stál za to. Radšej si ten obsah pohladám online a pustím si ho vo vlastnom režime, komfortne, bez straty času. Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).
|
zmarian
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelitu2Jean Reno: není moc chytré myslet si, že se svět řídí podle tvých individuálních představ. Řídí se fakty. A fakta jsou jasná. Lineární TV přestává lákat diváky. Web obecně postupně přejímá veškeré informační a zábavní toky. To není, že "TomSenior přejímá"...ale objektivní fakt. Proto se bude satelitní vysílání z geostacionární dráhy omezovat. Možná zmizí úplně, možná zůstane nějaké omezené jedno (a drahé) pro zbytkové klienty, možná bude nahrazeno nízkou oběžnou drahou s obousměrnou komunikací. Je dětinské předpokládat, že tvoje osobní preference tento jev mohou jakkoliv ovlivnit. |
TomSenior
|
|
@TomSeniorNikde nepisem, ze si myslim, ze sa svet riadi podla mojich individualnych predstav. Ak toto tvrdis, tak len dokumentujes, ze citas iba povrchne, bez hlbsieho porozumenia.Skus si moj prispevok precitat este raz a pouvazovat nad mojimi odpovedami. |
Jean Reno
|
|
@TomSenior"Radšej si ten obsah pohladám online a pustím si ho vo vlastnom režime"A vo vo vo tom to je! 1. Pohladas, ale nenajdes. Streamovacie sluzby maju velmi obmedzeny rozsah zanrov, viac-menej zredukovany na filmy - a z toho kulturny clovek nevyzije. 2. Mnohkrat ani nepohladas, lebo ani nevies, ze nejaky program/relacia existuje, takze ju ani nebudes hladat. Prikladom moze byt serial o unikatnych organoch v ceskych kostoloch a katedralach. Mimochodom, ten sa vysielal na CT Art bez akychkolvek reklam. Najdes ho len vtedy, ked sa pozries do programu, co vysiela linearna TV dnes/zajtra vecer |
Jean Reno
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituJe to marný, je to marný, je to marný.Je úplně fuk, co ty najdeš nebo nenajdeš. Jde o peníze, ekonomiku. A ubývající počty diváků na lineární televizi jsou prostě fakt. Ne moje přání, ne moje radost, ne můj názor. Prostě fakt, jako že 1+1=2. Lid se prostě chová jinak. |
TomSenior
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituU Skylinku ohledně vysílání přes satelit bude rozhodující období kolem roku 2029...Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 781 |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituNo, taky nejsem úplně nadšený z toho, že by měl satelit skončit, ale pokud na to dojde, tak bych přešel na Magenta TV - to co je na Skylinku, tak je tam taky + další kanály, co jsou pro Magenta exkluzivní. Navíc ze zkoušených OTT služeb mi připadá, že má nejlepší obraz a i rozhraní. Spíše mě mrzí dvě věci - bývalá investice do kvalitní paraboly + LNB a hlavně, jak se k tomu začnou stavět provideři internetového připojení na malých vesnicích - u nás jsou totiž jen dva (Memory Computers Pelhřimov a STARNET), já jsem naštěstí u STARNETu, který má méně klientů a z těch dvou tu nabízí vyšší rychlost (50Mbit/s). Ale skoro celý zbytek vesnice je u Memory a co jsem se tak ptal, tak večer, když si tu skoro každý zapne TV přes NET, tak jsou rádi, že jim kormě té TV jakžtakž běží Seznam. Jinak mimo špičku mají rychlost kolem 20 Mbit/s. Proto jsem i přes to, že mám novostavbu, počítal jak se satelitem, tak DVB-T2 jako záloha. Bylo by totiž hezké, kdyby začali ISP sledovat tento trend a pokusili se alespoň o to, aby nám začali bezdrátové linky běhat aspoň 300/300 (60Ghz), optika být všude nemusí, ale kdyby tu byla, tak bych se nezlobil - samozřejmě příprava při stavbě provedena. Takže i přes to, že patřím do skupiny mladých (28 let), tak doma jedeme primarně v obýváku satelitní příjem, protože v porovnání s OTT službami v naší lokalitě jsme na tom lépe, co se týká stability - rozhodí nás i jen bouřka, silný déšť a nebo silná vánice (bílá tma) |
Radek97
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 54 |
|
|
@Radek97Neboj, tak skoro SAT vysielanie neskonci.Tym tu strasia iba odporcovia SAT vysielania, alebo nekriticki zastancovia Internetovej TV. Mam SAT na 13-19-23, opticky Internet 1 Gbit/s (v obci!), a ziadnu Internetovu TV (teda okrem Skylink Live, ktoru vobec nepouzivam). Poznamka: SAT prijem mi v tomto roku vypadol iba 1x - nedavno, pisalo sa tu o tom, bol to vypadok na strane uplinku, nie u mna). Vivat SAT! |
Jean Reno
|
|
@JeanRenoKoukám, že satelitní pozice máme stejné. 13E mám primárně kvůli Love Nature 4K - z toho je nadšená hlavně přítelkyně. Zatímco já bych ocenil nějaký sdružený kanál "Nova Sport 4K", kde by běželo výběrové vysílání ve 4K ze všech Nova Sport. |
Radek97
|
|
@Radek97Love Nature 4K: 11 296 H je kodovany |
Jean Reno
|
|
@JeanRenoNo, já mám od Skylinku dekódovací modul CAM701 a s tím to běží, myslím, že na to kdysi byla i velká promo akce. |
Radek97
|
|
Radek79S tím Love nature 4k to je tak trochu taky nešťastný, když je z pozice pouze 13E a většinou mají zákazníci příjem ze dvou pozic nebo jen z jedné. A ještě k tomu to jde myslím pouze na čaj 701 Viacess orca, který už se taky nedodává. Jak to funguje s 803 NA netuším, nemám vyzkoušeno. Na druhou stranu, kdyby to přebírali na družici Astra 23,5E, tak by se náklady asi o něco podrazili. Pamatuju si, když tenkrát přišli s variantou speciálního monobloku pro čtyři satelitní pozice, kde byl i příjem na pozici 13E dodávaného s parabolou 85, pak z toho ale nějak sešlo, zřejmě proto, že se začalo přecházet na normu DVB-S2 a asi taky proto, ze nebyl o to takový zájem u nás a na Slovensku. Jeden z důvodu mohl být i výrobní náklady a nakonec i jiné plány pod M7 group. Prostě to utichlo. Mam v plánu oživit znovu příjem z Hotbirdu, takže bych to udělal tak jak to máš ty nebo použijí jinou parabolu, pokud zruším pozici Thor, kde mám příjem na Telly s balíkem sport. Zatím se mi do toho nějak teď nechce, přeci jenom to mám jako takovou zálohu, když je obcas něco na Skylinku a před pár lety jsem si to pořídil kvůli LM a PL a Skylink jsem měl na balík flexi 10 k tomu, což mě vyhovovalo. Uvažuju ale o této pozici 13E stejně to bude na Astra 23,5E postupně omezováno a tak bych dal na střed opět pozici Astra 19,2E. Začínáme se vracet zase do devadesátek, aspoň mě to tak prijde, kdy si lidé kupovali paraboly s přijímačem na příjem Astra 19,2E, hlavně kvůli Eurosportu a RTL atd. Sat příjem zatím rušit nehodlám dokavad to bude makat. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 783 |
|
|
@Radek97, HYPERJa mam modul SMIT - od Skylink.Napisal som im, uvidime, co mi odpovedia. |
Jean Reno
|
|
@HYPERJá mám 19,2E uprostřed a 13E a 23,5E šilhají. Popravdě, nejlepší by bylo v okmažiku konce Astra 3C, aby se buď Skylink přesunul buď na 13E k polákům a nebo na 19,2E - to by bylo asi nejlepší řešení, protože ASTRA 1 mi beží za skoro kžadého počasí, to už by musel být pomalu konec světa :D |
Radek97
|
|
@Radek97Ja to mam zrovna tak a vypadky 23,5E takmer ziadne - v tomto roku 1x. |
Jean Reno
| Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 [ 8 ] 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 229 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|