, sekce: LCD, plazmy, CRT... |
|
vyber DVB-T2 televize pro seniorazdravim vas, shanim televizi pro seniora - klidne muze byt SMART, ale chtel bych, aby po nastartovani vzdy naskocil posledni zdroj, coz pro me bude DVB-T2, nechci aby naskocila obrazovka OS, kde budu mit nabidky Netflix atd. a senior se bude muset preklikat na pozemni vysilani. Preferuju Samsung, LG, Philips, ovladac idealne klasika s tlacitky, zadny smart, magic atd. Velikost 43 palcu. Mate nekdo doporuceni? |
Trevi
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 134 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
|
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioratelka musí být velká ... už spatně vidí ...T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 340 |
|
|
@TreviMně s nejvíce osvědčil Samsung, ale chce to dokoupit starší model dálkového ovládání, protože ty nové (supermoderní, malé, ploché) nemají čísla. A umí samozřejmě nastartovat tam, kde před vypnutím skončil.LG je také fajn, ale způsob ovládání je dle mého složitější (gyroskopická myš a podobné nesmysly, které nikdy nevyužijí a zbytečně komplikují život). Samozřejmě tyto chytrosti necucám z prstu, ale jsou to poznatky od starších zákazníků, pro které TV přijímače objednávám. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 330 |
|
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraA přidal bych soundbar. Mám mírný tinitus a těm dnešním hercům je fakt b*bě rozumět. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 877 |
|
|
@tornyNaprosto dokonalá kombinace.Jakýkoli externí reproduktor připojený k TV povýší zážitek o řád. A nemusí to být soundbar za spoustu peněz. Pro tyhle účely jsou vyhovující výrobky od Lidlu za bratru 2.500.-Kč, připojení a ovládání přes HDMI. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 330 |
|
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro seniorasamsung splńa tvoje želania.... |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 610 |
|
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraA je vážně třeba to omezení na 43"? Když jsem otci v jeho 83 letech koupil 55", měl vážně radost, vůbec ho ta možnost tehdy nenapadla. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 877 |
|
|
@mediator12Pises dobre, ale s touto tvojou vetou nemozem suhlasit:"gyroskopická myš a podobné nesmysly, které nikdy nevyužijí a zbytečně komplikují život" Patrim medzi seniorov a prave tento sposob ovladania TV LG OLED si vysoko pochvalujem. Je to proste skvela vec - podla mna, samozrejme. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 601 |
|
|
@TreviPhilips nebrat je to strašná TV, hlavně řazení kanálůSkylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 081 Galerie: jackino |
|
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraPotřebujete televizi pro hloupého člověka, nebo pro seniora? To totiž není stejná věc.Pro seniora je nutno určit, kolik je k dispozici peněz. Například pro mne jako seniora je ideální 70 palcová OLED. Proč proboha 43 palců? Chudoba? Nebo je to slepý senior? |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 476 |
|
|
TomSeniorJedno rozhodnutí je zda je místo pro větší úhlopříčku jak 43 palcu a druhá věc je kolik do toho chce maximálně investovat. U mých rodičů múzu maximálně volit úhlopříčku 48 palcu.Vetsi by se tam nevešla a to počítám se zachováním prostoru odvětrávání.Investice kolem 25tisic v případě OLED technologie.Za tu cenu se dá pořídit ale i úhlopříčka s 55 palci,což je ještě ideálnější ale brání tomu prostor.U mě je to v pohodě s pořízením tv s úhlopříčkou 55 palci.Coz je dnes klasika.Mohl bych jít i do TV s 65 palci,ale to už je investice nad 30 tisíc a to se mi dávat nechce. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 845 |
|
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraVelikost 43 palců - ušetřit na dědečkovi ? Kup mu alespoň 50-65.U mě na Sony naskočí vždy posledně provozovaná pozemní stanice, soused na LG s tím má problémy a další na Samsungu to samé. Pořád si na to v hospodě stěžují, že to neumí nastavit . . |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 701 |
|
|
@Treviměl jsem stejné zadání, skončil jsem u Thomson 43QG7C14 za 7350,-. Má přehledné bluetooth dálkové s číselníkem - nemusí mířit na TV, zapíná se na posledním vstupu,google TV systém,QLED, 3 roky záruka + záruční Door-to-Door Servis.Zatím u 90-let. seniora bez problémů. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 118 |
|
|
@TomSeniora já si myslel, že úhlopříčku volím dle pozorovací vzdálenosti. A pro seniora volím dle jeho potřeb, schopností a věku, né podle toho, kolik má peněz. |
RAFI007
|
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraKupte si co chcete, na co máte místo,na co máte peníze, na co máte chuť - - ne každý má rád čumění na obrázky, jsou i jiné zábavné činnosti.Já jenom hluboce nesouhlasím se ztotožněním seniora, co by chudobného hloupého člověka, který nemá 50kKč+ na pořádný zobrazovač a neumí ovládat současnou moderní televizi. A mohu vás ujistit, že senioři mají - nemusíce pracovat - docela dost volného času a naopak mnohem méně fyzický sil, takže čuměním na obrázky většinou tráví o hodně více času, než mladší lidé - logicky by tedy měli mít k tomu vhodné vybavení. btw. výchova jednoho pagátla s maturitou toho seniora stála asi meloun. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 476 |
|
|
@Trevi....Levná a přesně co splnuje..Sharp 43HR7265E Je to QLED ( 108cm 43palců)se zvukovým systémem HARMAN KARDON... repro a je směřováno směrem dopředu od Tv.. Zvuk je pěkně slyšet i pro starší členy rodiny... Po vypnutí a opětovném zapnutí tv obraz naskočí tam,kde byl před vypnutím... _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 4 033 |
|
|
@Trevitak já tedy nevím,jestli mám radit,mám v terénu cca 400 TV finlux a jestli je nějaká televize s příznivějším ovládáním,poměrem cena-výkon,tak je to právě finlux |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 577 |
|
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraNa trochu vyššej triede 55" Sony si nastavím všetko čo sa tu spomenulo, aj nespomenulo... A pozorovaciu vzdialenosť od televízora už roky nevolím podľa uhlopriečky... Hlavne preto, že TV používam aj ako trochu väčší monitor k PC, ktorý si môžem rozdeliť na viac pracovných obrazoviek... A nie je to preto, že by som špatne videl... Aj keď ma k zemi už tlačí sedemdesiatka...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 180 Galerie: Maneto |
|
|
@RAFI007Podle popisu to má dobrý parametry a je to 100-120 Hz. To mě překvapilo, protože je to asi 3 roky jsme sháněli pro seniorku 43 palců 100Hz, má po oční mrtvičce, a v nabídce 100 Hz mělo jen Sony a nebyla levná. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 701 |
|
|
@MMorouss těma hercema se dost čaruje,finlux píše 600 hz,což je kravina |
pierrepetr
|
|
@pierrepetrPřesně tak,chytrý MMorous se nezapře |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 512 |
|
|
vyber DVB-T2 televize pro senioraOno když jsme u toho Thomsona,tak ještě zajímavější je model Thomson 43MG7C15 s mini led podsvícením a 100 hz panelem v akci za 8393Kč.Zgemma H7S , Maximum E-85
|
fourthface
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 52 |
|
|
@fourthfacefinlux má 600 Hz,heč |
pierrepetr
|
|
@pierrepetrFinlux (Vestel) 600 Hz FMX: Označení FMX (Fluid Motion Experience) je marketingovým indexem pro softwarové a hardwarové vylepšení plynulosti obrazu, nikoli nativní frekvence panelu. Reálné panely mají standardní frekvenci 50 Hz nebo 60 Hz. |
RAFI007
|
|
Nie vždy je 600 Hz skutočne 600 Hz...A v tom je práve tá záludnosť výrobcov TV, aj keď nie každý má potrebu nalákať spotrebitela na čo naj vyššiu hodnotu... Základná frekvencia 100 Hz sa kombináciou skutočnej pevne danej obnovovacej frekvencie pomocou rôznych tehnológií na vylepšenie plynulosti obrazu vyšplhá na dynamickú hodnotu 600 Hz, klidne aj 1200 Hz... No podľa technológie akú výrobca použil, u športu sa môžu niektoré scény vylepšiť, iné naopak zase zhoršiť... Prakticky všetky moderné TV majú možnosť v dnešnej dobe ovplyvniť chovanie obrazu zapnutím, alebo vypnutím viacerých vylepšení, ktoré majú často rôzne názvy, podľa výrobcu, no ovplyvňujú rovnakú, alebo veľmi podobnú vlastnosť obrazu...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 180 Galerie: Maneto |
|
|
@RAFI007já vím,taky píšu,že s tím výrobci čarují |
pierrepetr
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|