DNES!, sekce: Linuxové přijímače |
|
Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do hlavyZdravím. Mám 2 x parabola, na jednej monoblok na 19,2 E a 23,5 E skylink CZ a na druhej parabola 0,8 W Digi SK. Mám to rozdelené do troch TV, na jednej TV mám iba monoblok na priamo bez 0,8 W, na ďalších dvoch TV cez EMP Centauri switch S2/1PCP opt-W1 zlúčenie týchto pozícii do príjimačov Zgemma H9 twin SE. Na TV a zgemme v kuchyni podľa nastavení všetko šlape, prepína, proste ide to, no na druhom TV a zgemme mi absolútne neakceptuje pozíciu 0,8 W, nemci, skylink všetko ide, ale Digi za Boha nie. Už som skúšal všetko možné. Na streche mi ide z paraboly do prepínača signál, ale už dole som ho nemám. Menil som aj prepínače, hovorím si, možno odpálený port, ale nič, stále to isté. V menu prijímača všetko nastavené ako v kuchyni kde všetko ide, ale intenzita signálu na nule. Nastavenie v prijímačoch zgemma je takéto: Pokročilé nastavenie, 19,2 E - LNB 1 diseqc 1.0 port A, 23,5 E - LNB 2 diseqc 1.0 port B, 0,8 W - LNB 3 diseqc 1.0 port C. Na jednom boxe mi to takto všetko ide na druhom ide všetko ale bez 0,8 W Digi SK. Robím niekde chybu ja v nastaveniach? Mal by som zmeniť inak nastavenie v obývačke ako je v kuchyni? Ešte dodám, že keď som robil takúto inštaláciu doma v roku 2023, všetko šlapalo podľa nastavení ako to opisujem. Medzitým som poprehadzoval pozície na čas, ale nakoniec som sa vrátil k pôvodnému nastaveniu, avšak teraz už s týmto problémom. Robím chybu niekde ja? niečo som mohol urobiť zle? ale nedáva mi to logiku. Neviem, poradí niekto nejaký tip? Dík |
Solverson
Registrace: 3/2026 Příspěvků: 13 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
DNES! |
|
RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...Těch chyb může být desítky, které se stejně projeví. Třeba blbě F-ko se šlusem malinkým drátečkem. Zkusil bych prohodit výstupy ze switchů jinam. (Bze výkresu je trochu těžké popsat to přesně, snad je to jasné). Pokud se nic nezmění, zkusil bych všechny přístroje nějakým prozatímním rozvodem prodlužkama napájet z jednoho bodu. (Všechny! tj včetně všecho připojeného, AVrec, routery, pokud je to v síti apod. Všechno co je spojené jakýmkoliv drátem.) Ale možností je asi deset dalších - možná by se hodil někdo s měřícím přístrojem. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 495 |
DNES! |
|
@TomSeniorF-Ká vylučujem, to už som kontroloval X krát. Prehadzoval som aj vstupy do prepínača, menil prepínač za iný. Nič. Merací pristroj, mám doma, robil som si nastavenie parabol. Mne skôr vŕta v hlave, či neskúsiť nejaké iné nastavenie povelov. Lenže tu už sa strácam. Či by to mohlo ísť cez nastavenie diseqc 1.1 a ďalšie povely k tomu, ale tu už neviem. Nikdy som to nerobil, aj toto nastavenie cez emp prepínač som niekde dávnejšie našiel. Skôr by dom povedal, že technicky je všetko ok. Žeby robila problém zemná smyčka? Prijímače sú napájané každý z inej vetvy siete, to je pravda. |
Solverson
DNES! |
|
RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...Prohodit vzájemně, nikoliv jinam. |
TomSenior
DNES! |
|
@TmSeniorSkúsim, vďaka za tip. To ma nenapadlo. |
Solverson
DNES! |
|
RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...Tak som prijímače medzi sebou prehodil. Z kuchyne som Zgemmu nahodil v obývačke. Chyba stále tá istá, pozícia 0,8 W je stále mŕtva, nič, bez signálu. |
Solverson
DNES! |
|
@SolversonNa jednej TV máš iba monoblok na priamo bez 0,8°W... Cez prepínač EMP Centauri switch S2/1PCP opt-W1 máš cez vstup č.1 ten monoblock 19,2°E + 23,5°E a cez vstup č.2 máš 0,8°W + 19,2°E + 23,5... Kde sa ti má asi tak vyskytnúť na vstupe č.1 signál pre 0,8°W...?Chybička se vloudila...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 198 Galerie: Maneto |
DNES! |
|
@ManetoNie, na vstupe č.1- 19.2 E a 23,5 E monoblok, na druhom vstupe č. 2- 0,8 W twin LNB. To je všetko, žiaden 0,8 W a 19,2 E a 23.5 E ako píšeš ty. Nie, 0.8 W je samostatný na vstup č. 2. |
Solverson
DNES! |
|
@SolversonPreboha veď ti to @TomSenior napísal jasne "Prohodit vzájemně, nikoliv jinam." myslené prehodiť káble, nie prijímače...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
DNES! |
|
@ManetoTo ešte môžem skúsiť, ale teraz nie, prší vonku. |
Solverson
DNES! |
|
@SolversonMiesto monobloku by som dal 2 samostatné LNB ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 548 |
DNES! |
|
RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...Trochu jsem si myslel, že bez výkresu budou nedorozumnění. No nic myslel jsem - kabel na výstupním konektoru z funkčního switche přepojit na výstupné konektor switche, který nefunguje správně. A napsat výsledky obou! větví. Jsou dvě možnosti:1. Nezmění se nic. Pak je problém v nastavení příjímače v nefunčkní větvi nebo v kabelu od přijímače, nebo v tom zemním problému. (Což vypadá pravděpodobně). Přijímač: jiný přijímač na tom místě funguje? Kabel: kdyby nefungoval, je to kabel. Kdyby něco fungovalo, něco ne - napájet všechno z jednoho bodu, zda se něco změní. 2. Něco se změní - pak podle toho, co se změní, bude další postup. |
TomSenior
DNES! |
|
RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...Opakovanie povelov je nastavené?Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.
|
suto123
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 476 |
DNES! |
|
@TomSenior a @suto123@Tom Senior - Môžem ešte fyzicky skúsiť prehodiť výstupy zo switchu ku prijímačom a uvidíme či bude zmena alebo nie. Lenže ako som už písal, pred tromi rokmi mi všetko išlo bez problémov a nastavenie to isté ako dnes.@suto - Nemám žiadne opakovanie povelov. Iba diseqc 1.0 a jednotlivé porty A,B,C. Skús mi napísať prosím ťa ako to tam zadať. |
Solverson
DNES! |
|
RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...A k je to tento prepínač https://www.isystems.sk/diseqc-prepinac-2-t-1-emp-centauri-s2-1pcp-w1-p-162-tw tak 2 vstupy sat. a jeden vstup je terestrial a nie satelit potom to nemôže šlapať |
mirop
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 176 |
DNES! |
|
@miropOn píše, že má verzi S2/1PCPopt-W1 a ta by měla umožňovat provoz s monoblokem + 1 další konvertor. Je tam i vstup na terrestrial anténu, ale tu předpokládám nemá zapojenou. Je potřeba zkontrolovat, jestli konvertor omylem nezapojil do vstupu TERR IN. Je uvedeno, že pro monoblok a další konvertor je potřeba použít povel Option, ale to neznám, monoblok a takový přepínač jsem nikdy neměl. Nejlepší je se podívat na ten přepínač a zapojení přímo na web emp-centauri |
radek5
Registrace: 10/2013 Příspěvků: 11 |
DNES! |
|
RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...Viem o tom že má j výstup na terestial. Jeden vstup sat 1 druhý je sat 2 a potom terestial a výstup. Nie, nemám to zapojené v terestiale. A tento prepínač je vyslovene na kombináciu príjmu monoblok a obyvajne LNB. Označenie ako som písal vyššie. |
Solverson
DNES! |
|
@SolversonNajdi si ten přepínač na emp-centauri.cz Je tam ke stažení návod a tam je uvedeno nastavení pro verzi opt. Je tam tabulka, jak se to má nastavit v přijímači, místo povelu Position 0 a 1 se s monoblokem používá Option 0 a 1 |
radek5
DNES! |
|
@Dzordzoproč by to měl dělat??,když to dřív chodilo |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 584 |
DNES! |
|
@tadek5Mám aj príbalový leták k tomu prepínaču. Ale pozriem, vďaka za tip. |
Solverson
DNES! |
|
@pierrepetrBol som zvedavý, vrátil som sa a je jasné, že si "Solverson" z nás robí celú dobu poriadnu p.del... DiSEqC prepínač S2/1PCPopt-W1 má dva vstupy od dvoch parabol (na každej môže byť niekoľko LNB) ale len jeden výstup na satelitný prijímač... No špekulant ho dokázal "pripojiť" na dva vstupy, dvoch satelitných prijímačov... Že som si to nevšimol na začiatku jeho ságy, keď mal pripojený najprv SINGLE konvertor 0,8°W a neskôr už TWIN ... Dobrý pokus o 1. APRÍL...A účelovo založený nick...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
DNES! |
|
@SolversonŠašo, choď sa už konečne poriadne vyprázniť a nezasie.aj to tu zbytočne nezmysmami...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
DNES! |
|
@ManetoJá to pochopil tak, že má dva stejné přepínače, pro každý přijímač má jeden a má konvertory s více výstupy. Píše: Menil som aj přepínače |
radek5
DNES! |
|
@SolversonV návodu se píše, že pokud je na vstupu SAT 1 monoblok, nastavení má být takto:S2/1PCPopt-W1 SAT 1 IN Option 0 DiSEqC 1 (A) SAT 2 IN Option 1 DiSEqC 3 (C) |
radek5
DNES! |
|
@SolversonTeď to čtu znovu a přijímače jsi prohodil, tak nastavením přijímače to asi nebude. A na přijímači s obývačky v kuchyni ta pozice 0,8 W funguje? |
radek5
DNES! |
|
ahojčo tak zobrať ten prímač hore a skúsiť ho napojiť na streche či pôjde ak áno chyba môže byť v kábloch |
mar331
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 198 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|