Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do hlavy

Zdravím. Mám 2 x parabola, na jednej monoblok na 19,2 E a 23,5 E skylink CZ a na druhej parabola 0,8 W Digi SK. Mám to rozdelené do troch TV, na jednej TV mám iba monoblok na priamo bez 0,8 W, na ďalších dvoch TV cez EMP Centauri switch S2/1PCP opt-W1 zlúčenie týchto pozícii do príjimačov Zgemma H9 twin SE. Na TV a zgemme v kuchyni podľa nastavení všetko šlape, prepína, proste ide to, no na druhom TV a zgemme mi absolútne neakceptuje pozíciu 0,8 W, nemci, skylink všetko ide, ale Digi za Boha nie. Už som skúšal všetko možné. Na streche mi ide z paraboly do prepínača signál, ale už dole som ho nemám. Menil som aj prepínače, hovorím si, možno odpálený port, ale nič, stále to isté. V menu prijímača všetko nastavené ako v kuchyni kde všetko ide, ale intenzita signálu na nule. Nastavenie v prijímačoch zgemma je takéto: Pokročilé nastavenie, 19,2 E - LNB 1 diseqc 1.0 port A, 23,5 E - LNB 2 diseqc 1.0 port B, 0,8 W - LNB 3 diseqc 1.0 port C. Na jednom boxe mi to takto všetko ide na druhom ide všetko ale bez 0,8 W Digi SK. Robím niekde chybu ja v nastaveniach? Mal by som zmeniť inak nastavenie v obývačke ako je v kuchyni? Ešte dodám, že keď som robil takúto inštaláciu doma v roku 2023, všetko šlapalo podľa nastavení ako to opisujem. Medzitým som poprehadzoval pozície na čas, ale nakoniec som sa vrátil k pôvodnému nastaveniu, avšak teraz už s týmto problémom. Robím chybu niekde ja? niečo som mohol urobiť zle? ale nedáva mi to logiku. Neviem, poradí niekto nejaký tip? Dík

Solverson
Registrace: 3/2026
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...

Pánové, radíte mu některé věci, které už zkusil. Například prohodil satelitní přijímače mezi kuchyní a obývákem a závada se co? Závada se “nepřestěhovala” do kuchyně, takže nesprávným nastavením obývákového satelitního přijímače to nebude.

radek5
Registrace: 10/2013

@Maneto

Přesně takto zapojené, jak píšeš, tak on psal, že to tak má.

radek5

@Solverson

jedna větev ti jede,tak u parabol prohoď koaxy dolů,musí ti to jít ,pokud ne už je zbývá jen vadný koax

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

To už udělal...

radek5

Hoši, už som urobil snáď všetko. Ďakujem za pomoc. Zatiaľ to všetko smeruje na zemnú smyčku. :-/

Solverson
Registrace: 3/2026

@Solverson

Zemnu šmyku vieš ako zistiť... Ak to nieje jeden chybný koax smerom do kuchyne/obývačky, je tu ďalšia ešte nevyskusaná možnosť... V jednom boxe použiť DiSEqC 1.0 a v druhom DiSEqC 1.1...;)

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Těch možností je hodně. I extrémních. Třeba stačí o chlupvyšší odpor kabelu v nefunkční větvi. Některé LNB to ještě dá, jiné nedá. Zjistilo by to hned měřícím přístrojem. A zemní smyčku zjistí snadno napájením všeho z jedné zásuvky. Úplně všeho připojeného. A už tady byl i řešení - uzemnit koax u každého přijímače na kolík. Jenom se opakuju.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@Solverson

Taky si myslím, že by to mohla být zemní smyčka. Až budeš mít chuť, můžeš znovu zkusit odhalit zemní smyčku: V obýváku zkus izolovat satelitní přijímač a TV od všeho ostatního, to znamená ponechat jen jejich HDMI propojení a koax do vstupu sat., všechno ostatní od nich odpojit, pokud tam je (pozemní anténu do TV, LAN, další HDMI kabely a všechny metalické audio kabely). TV a sat musí být zapojeny do stejné zásuvky 230V. Potom znovu odpojit sat koax od přijímače v kuchyni a také od té další TV, která je napojena jen na monoblok. Zkusit 0,8W v obýváku. Předpokladem úspěšného testu je, že izolace koax kabelů je neporušené a stínění a pláště F konektorů se nikde nedotýkají kovových části domu (například stožár, hromosvod, oplechování střechy).

radek5
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

Tak toto mi už pripadá ako čisté sado maso... ;)

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto
Odpověď v diskusním vlákně DNES!

@Maneto

Moje zkušenost je, že když nějaké propojení nefunguje správně i po nějakých dílčích pokusech, je třeba začít základním zapojením (v tomto případě jen obývák) a vše ostatní odpojit. Není to zase tolik práce to co píšu odpojit a zkontrolovat, pak by to myslím mělo fungovat. Podle výsledku pak zvolit další postup.

radek5
Odpověď v diskusním vlákně DNES!

@radek5

Samozrejme, niekde treba začať a postupne vylučovacou metódou pokračovať... V tejto chvíli sa mi ako najrozumnejšie zdá:

A) Všetko prepojiť predlžovačkami z jednej zásuvky...
B) Územniť boxy na zemniaci kolík, zástrčka boxu ho nemá...

Nechať zapojenú jednu funkčnú vetvu cez DiSEqC opt bez zapojeného druhého DiSEqC opt prepínača...

a) Druhú vetvu nahradiť výstupom monoblock do boxu
b) Druhú vetvu nahradiť výstupom 0,8°W do boxu
c) Cez DiSEqC opt len monoblock do boxu
d) Cez DiSEqC opt len 0,8°W do boxu...

Pri použití DiSEqC opt použiť rôzne kombinácie protokolu 1.0/1.1... Len na okraj; Používam pre viacero satelitných prijímačov dva záložné zdroje zapojené v rôznych zásuvkách a podobné problémy nepoznám... ;)

Maneto
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra