DNES!, sekce: Zkušenosti |
|
Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Co dnes radíte zákazníkovy pro výběr tv příjmu ?Zatím jsem to řešil pouze jednou ... OTT jsem navrhl T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 416 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Mam vsechno z kazdyho. Ale nelegalne. Sat nebo terestrial je casove posunut minimum. OTT je casove opozden. Pri OTT moznost archivu. Pri oatatnich to nejde. Kvalita obrazu. Sat ma obraz na jedničku. Pri OTT tak na trojku. Vyber si sam. |
marianst
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 305 |
DNES! |
|
@ivo2001Dnes si zákazníci vyberajú cestu sami. Väčšinou samozrejme internetovú tv. V mojom prieskume čo mi ľudia spomínali a si vybrali: skylink LIVE tv, telekom Magio, regionálny poskytovateľ internetu a jeho tv, černota, zdieľanie účtov.Tak si vyber. Ja mám napríklad:Digi SK (satelit) skylink (satelit) Skylinku LIVE tv, Digi GO, kodi s ponukou tv, nemenovaná iptv celý svet a milión možnosti na notebooku. Zahraničné TV som prestal cez satelit riešiť. A hádaj čo pozerám? Možno tak raz za týždeň ČSSR klasiku. Teraz som vonku a užívam leto. |
Dodo22
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 171 |
DNES! |
|
Ešte som zabudol ...Pre matku na TV donedávna Plustelka, po novom 4-ka cez terestiál. |
Dodo22
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 171 |
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Ja mám kombináciu SAT + OTT (Skylink a Skylink Live TV) a som spokojný. Dosť široká ponuka programov, možnosť archívu a aj cena je prijateľná. Ale či by to stačilo aj tebe, to si nedovolím tvrdiť. Každý môže mať iné nároky.Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 629 |
DNES! |
|
@Dodo22Spousta lidí kvalitu obrazu moc neřeší ... protože jim stačí OTTČas posunutí vysílání ... mimo sportovních událostí je taky jedno Ale pokud má někdo novostavbu nebo neservisované antény 20 let ... já bych řekl, že satelit nebo OTT ... je to otázka ceny předplatného 5G internet je už na hodně místech ... kde není optika T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 416 |
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Když se mne někdo takto zeptá, tak odpovím otázkou: jaké programy chce sledovat a za kolik. Logisticky nejjednodušší TV je přes internet, pokud je solidní připojení. Pozemák, pokud je dobré pokrytí signálem a samozřejmě opět internet kvůli HbbTV. Satelit, pro sledování těch samých programů jako už u výše zmiňovaných způsobech příjmu, nemá moc význam.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-N12 DAB CEOL * JVC RA-E814B * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 239 |
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Ja to poviem takto, ak je v domácnosti kvalitné a stabilné internetové pripojenie, osobne by som dnes zvolil skôr OTT službu, nemusel by som tak riešiť montáž paraboly, káble a ostatné záležitosti okolo satelitného príjmu. Viete koľkých ľudí poznám, ktorí si nevedia ani stanice naladiť? Veru dosť. Takto si len stiahnete appku, zaregistrujete sa, zaplatíte predplatné a okamžite sledujete obsah - záležitosť pár minút.Takisto keď sa pozriem na technologický pokrok a na to, ako výrazne sa OTT služby v celkovej kvalite za posledných 5 rokov posunuli a je jasné, že tento trend bude pokračovať aj naďalej, tak za ďalších 5 rokov OTT definitívne prekoná satelitné vysielanie. |
Halford89
Registrace: 5/2025 Příspěvků: 1 130 |
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Ja mám SAT, OTT, a z okna vidím vysielač Veľká Javorina. A čo by mi chýbalo tak ľahko vyriešim. |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 812 |
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?V pozemáku a na satelitu jsou kanály v nejvyšší možné kvalitě FullHd. V OTT už to tak není a navíc je tam obvykle větší zpoždění oproti pozemáku. Například na Tour de France jsem se díval na slovenskou Šport Tv a naši ČtSport. Na Eurosportu ten obraz nebyl tak pěkný a živý,jako na těchto dvou kanálech.Ale každý má své preference a možnosti. .. _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 4 220 |
DNES! |
|
@jamess96Skylink Live má všetky športové stanice v 1080p 50 fps. nevýhoda je to oneskorenie. Preto aj ja tie športové prenosy sledujem cez sat, teda pokiaľ sa to dá, lebo pokiaľ chcem sledovať nejaký zápas z anglickej ligy a nedáva ho hlavný Canal+ Sport, tak jediná možnosť je Skylink Live. Taktiež HBO Max grandslamy. |
Halford89
DNES! |
|
@Halford89Jj. Nechci se hádat,ale není náhodou 720p, tedy ne FullHD ,ale HD?Jako obraz tam není vůbec špatný,ale proti pozemáku 1080p to prostě není ono.Ale každému se líbí něco jiného... _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
DNES! |
|
@jamess96Skylink Live vysiela už nejaký čas vo full hdm všetky športy v 1080p 50fps a stanice stvr, markíza, joj, čt, hbo, history, nat geo a ďalšie v 1080p 25 fps.Overil som si to priamo v notebooku, postup je zložitejší, navigoval ma chat gpt. Ale inak máš pravdu, cez sat je ten obrazo niečo lepší. |
Halford89
DNES! |
|
@Halford89Díky za info.Jako nejvíce se mi líbí kanály Canal+ Sport. Tam je to už taky skoro jako u pozemáku. Tedkom se dívám na Skylink LiveSK předvolba č.113 Canal+Sport3 běží LIVE přenos z WTA 500 Washington. Jede to v angličtině ,ale obrázek je fakt moc dobrý!!! _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
DNES! |
|
@jamess96Teraz sleduje Canal+ Sport 2 (cez sat) ten istý zápas dáva aj Sport 2. |
Halford89
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Budoucnost je skoro jistě televize a internet.Důvodů je mnoho, co si tak vzpomenu: archivy, cena, šířka nabídky, použití vysokorychlostního připojení k dalším činnostem, netflix, youtube atd atd. Satelitní příjem byl fajn a dneska má smysl v místech, kam ještě nesahá Síť 100Mbs a více. (Na jednom takovém právě dlím.) I když to se starlinkem taky mizí. Taky už jenom pomalu opustím jistý veliký odpor k Muskovi, který ve mně sídlí. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 583 |
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Na Canal+ 2 hraje Fermandezova x Linette a s českým komentátorem,ale Canal+3 dává jiný match a to Cocciaretto x Tauson.... Takže dva rozdílné zápasy ,ale oba dva Live!!_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?ja to mám historicky , pozemný veľmi špatný signál a musel som ho platiť-zástrčkový zákon, nasledoval sat a to musíš mať cez nejakého poskytovateľa asi prvý bol Skylink od r. 1998 len české a od 2000 i 2 slovenské, neskôr bol signál cez net aj to len ADSL a veľmi pomalé,dnes už i optika |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 428 |
DNES! |
|
čl z 15.7.2026 na paraboleTelevizor v digitální době: lineární vysílání stále vede |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 428 |
DNES! |
|
@DuzuNějak podobně je na tom Moja babka z Ilavky. Pozemák analog nešlo skoro nic ani na síto. A když jdeš kolem potůčku dědinou a díváš se na domky,skoro všichni mají satelit. Důvod je jasný..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
DNES! |
|
@ivo2001Mám aj OTT, SAT + DVBT 2 takže ak stačia voľné tv tak jedine atena u vás. OTT mám kvôli archívu + Športové kanály od Digi GO.takže aj ten je tiež dobrý ale hlavne máme SAT už od roku 2002 takze jedine to lebo je to stabilné počas roka.Aspoň u nás to tak je.Výpadky u SAT máme iba občas počas búrok ale celý ok je to ok. |
sun26
Registrace: 4/2026 Příspěvků: 269 |
DNES! |
|
@jamess96U nás na východe je to podobne poznám ľudí čo majú satelit takže táto technológia ešte tu bude zopár rokov či už na chaty alebo na doma. |
sun26
Registrace: 4/2026 Příspěvků: 269 |
DNES! |
|
marianst100 % providerov vysiela v 1080i . u iptv v 1080p .bol si u očného ? vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 622 |
DNES! |
|
RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?Dám taký asi trend. Kto ešte má satelit, zatiaľ ho rušiť nebude. Keď niekto stavia nový dom a zvlášť tí mladší, oni si satelit dávať nebudú. Chcú nejakú tú stremovaciu službu a k tomu televíziu cez OTT už zväčša. Ako bude prebiehať generačná výmena, bude prebiehať aj obmena spôsobu sledovania televízie |
LuboTS
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 2 049 |
DNES! |
|
@LuboTSJa som satelitny prijem zrusil uplne asi pred piatimi rokmi. Po viac ako tridsiatich rokoch sat. prijmu mi uz neprinasal vobec ziadne vyhody v porovnani s IPTV a OTT prijmom. A to som bol naozaj roky fanusik satelitneho prijmu.UPC, Magio, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, HBO Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Oneplay, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 986 |
DNES! |
|
@black13aA to sa tým zrušením satu teraz chváliš, alebo sa sťažuješ?!Moj názor je iný - ja vidím v každom z možných príjmov tv signálu aj plusy a aj mínusy. A každý z nich má čo ponúknuť aj v dnešnej dobe. Poznámka: peniaze do tejto debaty neťahajme, čo a koľko každého tv služby stoja nie je podstatné! Aj keď je pravdou, že na tomto fóre dosť "strýkov Držgrošov". VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 375 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|