Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.01.2008, 21:46.50

parabola 100

Zdravím všechny, chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti. Měl jsem parabolu 80cm kvalitní, značkovou a železnou. Neměl jsem s ni problém spolu s motorem šlapala dobře až na Intelsat 1W. Když začalo pršet kostičkoval obraz vypadával signál apod. Přitom za normálního počasí jsem měl hrubý signál 85% a jemný 65%. Na Astře 19,2 jsem měl signál hrubý 95% a jemný 90%. Upozorňuji, že tyto hodnoty jsou z Irska, kde se nacházím. No a teď k věci. Koupil jsem si novou parabolu 95x100 Hliník Emme Esse. Chtěl jsem získat lepší signál, hlavně na Intelsatu 1W. Jenže jsem nezískal a nevím proč. Zároveň spolu s parabolou jsem koupil nový konvertor Diavolo 0,1 dB singl LNB. Nic se nezměnilo k lepšímu, ba naopak. Na Astře 19,2 mám nyní signál hrubý 91% a jemný 82%. To jsem kdysi chytal i na 60 cm parabolu, ale na 100 cm, nechápu. Naštval jsem se a vyměnil jsem zpět konvertor původní a to Maximum 0,2 dB SF-10 Singl LNB a ejhle dostal jsem se aspoň na hodnoty které jsem měl na 80 cm parabole. (95% na 90%) ok Obvolal jsem různé servismany a všichni mi tvrdili, že mám něco špatně nastavené, že na astře 19,2 se 100 cm parabolou musím mít signál hrubý 99% a jemný 99%. Toho jsem bohužel nedosáhl. Aspoň jedna věc se mi trochu opravila a to signál na Intelsatu 1W. Z původních 85% na 65% jsem dosáhl zlepšení u jemného signálu, přičemž hrubý zůstal nezměněn a to 85% na 75%, takže 10% zlepšení u jemného signálu. Ale u Astry 19,2 ani U Astry 23,5 žádné změny. Ba naopak jsem si ještě pohoršil tím, že mám větší parabolu, lehkou hliníkovou a když začne velký vítr, což tady v Irsku je skoro denně, kdy v Česku při stejné intenzitě větru jsou toho plné televizní zprávy, tady tomu nikdo nevěnuje pozornost. Jen já jsem prohloupil, protože jak jsem měl železnou a tím pádem těžší 80 cm parabolu, nikdy se mi nestalo možná opravdu vyjímečně, že by mi dokonce na Astře 19,2 vypadával nebo kostičkoval obraz, samozřejmě při tom větru. Teď se 100 cm hliník parabolou to mám při velkém větru každých pět minut a včera jsem byl tak vytočený, že jsem si pustil raději DVD. Pro zobrazení a naladění signálu používám Ferguson FX7600. Oproti jiným sat přijímačům se mi zdá na zobrazení signálu dobrý. Vyzkoušel jsem různé sat přijímače, ale tenhle u mě zvítězil. Ale to jsem odbočil, nevím nejraději bych tu parabolu hodil do ..... Jenže teď nemůžu, protože nemám jinou, tu starou jsem prodal polákům. Nevím co je špatně, parabolu mám částečně v závětří, jenže když je vítr 20m za sekundu což je nějakých 72 km /hod.
uživatel
waterford
10.01.2008, 21:52.35

RE: parabola 100

Ještě k článku, jedna věc je vítr a druhá věc je bez větří. Proč nemůžu mít když zrovna není vítr lepší hodnoty signálu se 100cm parabolou? A mít tím pádem signálovou rezervu v případě špatného počasí? Nevím
uživatel
waterford
10.01.2008, 22:08.05

Jo ještě jsem zapomněl dodat, že mám kabel koaxiální Nordix CM 407 Cu a lisované F konektory, takže tam bych problém nehledal. Držák mám na zdi podle vodováhy kolmo k zemi. Taky bez problému. Motor možná ok. Můj nulový bod Atlantic Bird 2 8 stupňů západně. Město Waterford, Ireland. Nastavení pomocí USALS. Elevace i deklinace myslím ok.
uživatel
waterford
10.01.2008, 22:27.57

parabola 100

zdravim do Irska!
ja som sice momentalne doma, na Slovensku, no musim potvrdit Tvoje skusenosti. Tiez som mal parabolu 75 cm, ocelovu, neznackovu a mal som s nou velmi dobry prijem. Po nejakom case, ked som chcel hladat aj dalsie, menej obvykle satelity, kupil som si hlinikovu parabolu 100 cm a musim potvrdit Tvoje nagativne skusenosti - signal sa mi nezlepsil. Nakoniec som dosiahol mierne zlepsenie tym, ze som vymenil LNB za citlivejsie, so sumovym cislom 0,2 dB. Mam taky dojem,ze velkoplosne paraboly zrejme nedokazu vyrobit s takou presnostou, ako mensie rozmery a navyse, ak je pouzity mäkši material - hlinik. Ak porovnavam vykyvy paraboly za veterneho pocasia, sú,samozrejme u väčšieho priemeru paraboly značne väčšie, teda skôr môže dôjsť k pootočeniu paraboly. Asi sa vratim k menšiemu priemeru, najvhodnejsia sa mi zda, pdla skuseností kamarátov, parabola 80 cm.
uživatel
salam
11.01.2008, 08:29.17

skús posunúť LNB

možno nie je v ohnisku na 100%
ak máš na držiaku rezervu
skús ho dať viac dozadu
alebo pootočiť
metóda pokus a omyl
uživatel
janoZV
11.01.2008, 09:34.48

Každý typ paraboly má jiné specifické vlastnosti.Je zapotřebí řádné nastavení antény a LNB.Podívej se na příspěvek "Pavel.K z 10.1,18.26".
uživatel
Jaros
11.01.2008, 18:32.20

LNB versus parabola - pokus, omyl

Rozhodne suhlasim so salamom, co sa tyka presnosti paraboly. Ale snad este vacsi vplyv ma zladenie vyzarovacieho uhla konvertora s parabolou. Kedze vsak udaje o vyzarovacom uhle vyrobcovia LNBciek neudavaju, zostava len metoda pokus-omyl. Napr. Ja mam Gibertini 120 + GI201 a chytam na to Astru 3A pri Helsinkach. S Invacomom SNH031 su vysledky o dost horsie.
uživatel
namorvx
11.01.2008, 22:48.39

nejde o nepřesnost parabol větších rozměrů,ale o ozařovač,který jako by svítil jen na průměr 80 a ty kraje jsou potom na nic,jen na vítr
uživatel
pierrepetr