| 02.08.2009, 01:16.13 | |
Jaký vybrat satelit dle specifikacíAhoj všem ...Chystám se koupit digitální satelit a mám jisté nároky a v současné nabídce se moc neorientuji ... proto prosím o radu profíky na "parabole". Moje požadavky: --------------- 1. Cryptoworks (SkyLink). 2. CI Slot alespoň pro 1 kartu na případné placené programy (prozatím budu přijímat pouze "volné" programy z karty SkyLinkg, ale kdo ví co bude v budoucnu). 3. Příjem alespoň ze 2 družic (radši 3 - jaké doporučíte?). 4. Možnost prohlížet přes USB rozhraní JPG obrázky (lze popř. přehrávat i např. AVI nebo MPEG?). 5. 2 tunery pro možnost nahrávání jiného programu než bude sledován. Další funkce: EPG, PIP. S cenou bych se chtěl kompletně za celou sestavu vejít cca do 7.000,- Kč ... dá se? (možná hloupost, nevím) Výše zmíněné parametry splňoval OpenBox CI-7000 PVR, ale ten je zřejmě již doprodán (nikde jsem jej v nabídce nenašel). Poohlížel jsem se po značkách Mascom, Homesat, Topfield, Openbox, Showbox, Vantage, Koscom popř. doporučíte jinou značku? (nebo odporučíte nějakou ze zde uvedených?) Předem díky za radu. |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 02:01.01 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíCo chceš na té sestavě chytat? programy SD, nebo i HD?Zajímavě vypadá třeba receiver TOPFIELD TF 5010PVR MP. Pokud chceš Skylink ten vysílá na družici 23,5°E, k této družici se standartně přidává družice 19,2°E a na tu třetí se mrkni třeba sem https://www.parabola.cz/satelit/ Pokud budeš chtít mít jenom ty dvě družice, tak ti stačí parabola o velikosti 80cm - 100cm a k tomu monoblok twin |
![]() netace |
| 02.08.2009, 09:26.34 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíDíky za radu ... určitě mi stačí SD (HD nevyužiji).Co se týká těch družic, tak ty 2 Astry určitě ano a tu třetí jsem chtěl na nějaké sportovní kanály jestli jsou někde volně k dispozici (hlavně fotbal). Pokud ne, tak ta třetí postrádá význam. Ten TOPFIELD TF PVR MP jsem měl také v hledáčku, ještě společně s "TOPFIELD TF 5010 PVR" ... jaký je v nich rozdíl? Cenově rozdíl cca 2.500,- a rozdíl jsem nějak nedohledal. Ještě mě za podobnou cenu upoutali tyto: ::: Mascom MC 1321T PVR (má dokonce 160GB HDD) ::: TOPFIELD TF-7700HSCI Ještě dotaz ... když má receiver USB, tak umí automaticky přehrávat filmy v .AVI? (tuto funkci bych dost využil na přehrávání filmů) ... dle mého názoru ale asi umí jen JPG a MP3 a zároveň to asi neznamená, že na HDD (usb) umí automaticky nahrávat, je to tak? Jak jsem psal, tak bych se do 7.000,- Kč chtěl vejít s kompletní sestavou (nejen receiver) ... takže kdyžtak z některých požadavků ustoupím. Díky moc. |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 10:47.04 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíTo je tak těžké si spočítat, že za skylink kartu, kvalitnější parabolu, 2-3lnb, diseq, držák, koaxiál, scrt popř. hdmi kabel a drobnosti dáš cca. 3000 - 3500kč?Kolik ti pak zbývá na nějaký dvoutuner pokud nechceš nahrávat pouze ze stejného PaP? Na nový HD přijímač můžeš zapomenout rovnou. Takže pokud nepřitlačíš na "kešeni", tak ti zbývá přemýšlet o tom, zda chceš SD s možností emu nebo raději něco s Cryptoworksem. |
![]() Tomik535 |
| 02.08.2009, 10:56.16 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíDodatek"Skylink programy" rozhodně nejsou volné, ale jen neplacené, či placené. Každopádně kódované. Takže přijímač potřebuješ buď se čtečkou, nebo s CI slotem a CAM modulem. V nejlepším případě s obojím. Každopádně k tomu, aby sis je platil, nepotřebuješ CI slot.. Jen na vysvětlení pojmu od dojmu. ;) |
![]() Tomik535 |
| 02.08.2009, 11:16.07 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikací7000 Kč na komplet s dvoutunerovým přijímačem? tož to by bylo super, ale myslím, že ne :lookaround: |
![]() petr86 |
| 02.08.2009, 11:19.13 | |
@Tomik535Ještě jsi zapoměl dodat, že SKylink, CSlink bude měnit kódování s Cryptoworks na Irdeto. Takže bude potřebovat univerzal čtečku, protože Cryptoworks mu bude za chvíli k ničemu. |
![]() netace |
| 02.08.2009, 11:40.42 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíPokud tou "chvílí" nemyslíš horizont cca několika let, nejspíše více než tří. A do té doby mu ten přijímač vyplivne. |
![]() Tomik535 |
| 02.08.2009, 11:45.41 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíPro SKylinkhttps://www.parabola.cz/zpravicky/9905/skylink-a-irdeto-pro-vymenu-karet-neni-duvod/ Pro CS link https://www.parabola.cz/clanky/3598/cs-link-rozsireni-nabidky-bude-behem-nekolika-tydnu/ |
![]() netace |
| 02.08.2009, 11:50.15 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacívzdyt bylo v članku tu napsano ze pobezi soubezne Cryptoworks i Irdeto na skylinku.... |
![]() tompr |
| 02.08.2009, 12:10.57 | |
Kalkulace cenyBýt tebou tak si spočítám.Skylink-cca.2000,parabola 100cm-900,3ks LNB-750,držák multifocus-400,přepínač Diseq-400 a k tomu konzola paraboly-400.K tomu konektory a koax.To už máš 5000Kč BEZ přijímače.Tak asi.Svůj názor si udělej sám. |
![]() Baron |
| 02.08.2009, 12:37.28 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíDiky vsem za rady a názory ... samozřejmě jsem nevěděl jednotlivé ceny komponent a proto jsem se i zeptal ... řekněme, že tedy budu brát v úvahu koupi receiveru v ceně do 3.500,- Kč ... co byste tedy doporučili v nejlepším poměru kvalita/výkon?Díky výše uvedeným názorům jsem se rozhodl snížit požadavky a spokojit se s jednotunerovým přijímačem ... moc rád bych ale měl možnost alespoň nahrávat pořady pokud např. nebudu doma - to předpokládám, že jednotuner to zvládne :-) Ohledně toho CryptoWorks ... dle mého názoru tento slot rozhodně ano + 1 nebo 2 CI do budoucna využití možná mít budou). Může mi ještě někdo, prosím, poradit, jak je to s těmi sportovními programy (fotbal) na jiné družici krom dvou klasických 23,5°E + 19,2°E??? Pokud jinde nic nechytnu, tak 3. družice postrádá význam (Eurosport v EN předpokládám chytnu na jedné z těch dvou Aster). Poslední dotaz ještě na tu parabolu ... jaký rozdíl bude v 80cm a 100cm průměru? Ještě jednou díky a omlouvám se za pro někoho jistě "stupidní" dotazy, ale opravdu se v tomto směru již spoustu let neorientuji a rád uvítam každou radu. Díky. |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 12:44.35 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikací100 cm parabola ma o 56% vacsiu plochu ako 80 cm. |
![]() bmilan |
| 02.08.2009, 12:59.00 | |
Velikost parabolyDíky ... každopádně z hlediska plochy je mi to jasné a je to i logické ... mě jde však samozřejmě o rozdíl z hlediska běžného uživatele (diváka) ... tedy jestli na 100cm parabolu chytím více programů nebo je kvalitnější příjem (signál) apod. |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 12:59.26 | |
Cena..Nedávno jsem to jednomu počítal a bylo to s dvoutunerovým na dvě družice cca 11.000 za komplet montáž.Ve tvém případě by asi bylo rozumnější dva stejné(podobné)přijímače a kartu mezi sebou sdílet.Nejdříve zakup jeden a na vánoce třeba druhý......Zatím krásný prosluněný den. |
![]() Kamil_k4 |
| 02.08.2009, 13:01.31 | |
RE: Cena..Díky "Kamilovi" ... to zní rozumně a asi i reálně pro můj případ. |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 13:15.30 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacístači ti 80cm Al parabola je to jen kvuli počasi rezerva standartne se dava 80cm parabola jinak zbytečny penize.jinak jsem kupoval našim satelit a za komplet i s montaží cca 6tis. 2druzice. jinak přidavaji třetí Hotdbird 13E ale sportu tam moc nečekej je tam neco malo..mrkni tu nahoře "přehledy" je to tam dobře rozepsany a usoudíš sam jestli se ti to vyplatí. jinak na arabskych kanalech jde volne neco ze sportu ale to je o penezich...motor,vetší parabola.... nahravat samozrejme muzes kdyz nebudes doma na rekorder či jine zařizeni. pokud bydlis kde jde DVB-T tak to muzes kombinovat a nahravat jiny program nez koukas. mas vlastne taky pak 2 tunery. |
![]() tompr |
| 02.08.2009, 13:36.27 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíDíky, tento nazor mi opravdu moc pomohl ... alespoň mám vyřešenu velikost paraboly ... na ty programy se podívám, ale dle toho výčtu družic nahoře jsem nezjistil, jaké programy na ně chytnu (ale na webu to dohledám).DVB-T tady nemáme, ale nevadí ... ohledně toho nahrávání jsem měl namysli, že pokud je v receiveru USB, tak jestli umí automaticky nahrávat na externí HDD, který k receiveru připojím, nebo jestli ten receiver musí mít nějakou zvláštní další funkci na nahrávání. |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 13:39.57 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíAha, tak programy tam jsou také :-) ... nevsiml jsem si "leveho" menu. Díky. |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 14:10.28 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíKdyž se neorientuješ tady, snad se budeš orientovat zdehttp://cz.kingofsat.net/ a co se týče DVB-T tak třeba tu http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-t/dvb-t-v-ceske-republice.html |
![]() netace |
| 02.08.2009, 14:11.29 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacístačí nahoře klepnout na družici |
![]() netace |
| 02.08.2009, 14:14.31 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíParáda! ... díky moc! ... než začnu "hledat" nevíte někdo, zda se tedy dá někde na jiné družici ještě chytit nějaký fotbal (např. přenosy z Italske, Spanelske, Francouzske nebo Anglicke ligy)? |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 14:22.49 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacítady jsou všechny sportovní stanice na orbitěhttp://cz.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=&num_pays=&num_genre=3&num_crypt=&num_standard=&ordre=freq a jen tyto jsou volné http://cz.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=&num_pays=&num_genre=3&num_crypt=1&num_standard=&ordre=freq |
![]() netace |
| 02.08.2009, 14:43.24 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíTo je servis :-) ... díky moc, už je vybráno (ušetřil jsi mi dost času). |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 15:02.28 | |
paolostompr má pravdu,pro sport bych jako třetí družici také doporučil Hot Bird. Vysílají tam stanice Rai Sport,Dubai Sport,Abu Dhabi Sport a Super Tennis. Občas se tam nějaký ten přenos chytnout dá.Pokud bys toho chtěl ještě víc tak samozřejmě jedině motor. |
![]() BIDLO |
| 02.08.2009, 15:25.29 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíOK díky ... více toho nepotřebuji :-) ... Dám tedy jako třebá HotBird 13E.Už zbývá jen vybrat vhodný receiver v ceně do 3.500,- Kč. |
![]() paolos |
| 02.08.2009, 17:36.36 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíto už mas skoro jedno koukni i na ovladač aby ti sedl :) |
![]() tompr |
| 02.08.2009, 19:35.28 | |
RE: Jaký vybrat satelit dle specifikacíSrandysto.... |
![]() Miguel |