, sekce: Telly/Digi TV SK |
|
Kde je chyba?Zdravim vas.Mam problem s digi.Ked je horsie pocasie tak zacne blbnut a vypadavaju programy a niektore nejdu ani ked je pekne napr z transpordera 12717/18400V.Mam parabolu s motorom a ostatne druzice mi idu bez problemov.Predajca tvrdi ze mam pohnutu parabolu,ale preco tie ostatne idu len tato jedna nie?Nechcem to zbytocne rozstelovat,tak mi prosim poradte co s tym mam robit.Dik. |
starec62
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 75 |
|
|
RE: Kde je chyba?dolad si na lnb SKEW,ta frekvencia je slabsia aku mas parabolu?Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 821 |
|
|
RE: Kde je chyba?Má motor ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
|
|
@wweNa parabole s motorem dolaďovat natočení konvertoru? To se mi nějak nezdá. Spíš bych doporučoval doladit náklon paraboly: zkusit na parabolu jemně zatlačit nahoru a dolů a přitom sledovat, jestli se kvalita zlepší a pak povolit šrouby a trošku změnit náklon správným směrem. Ale může to být taky špatným natočením motoru na Intelsat 10-02. Jestli se motor natáčí přes USALS, tak může být chyba třeba v zadání souřadnic. |
IjonTichy
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 34 |
|
|
IjonTichykamarat to som si myslel aj ja,ale ked som si nastavoval parabolu pri miernom pootoceni lnb sa mi kvalita zlepsila,takze aj skew pomozeAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
|
|
Kde je chyba?Parabolu mam 80 cm offset.Na motore su naspodu dve tlacidla a s tymi som to skusal pootocit trosku dolava aj doprava,ale vzdy to bolo horsie ako je ten stred.Ked zatlacim na parabolu zhora a zdola tak signal skoci do nuly.To nastavenie suradnic je asi dobre,lebo mi to montovali v septembri,alebo v oktobri a doteraz to celu zimu islo bezchybne.Skusim teda este ten naklon paraboly,len mam obavy,aby som to celkom nepo...To doladenie konvertora som nepochopil.Co by som s tym mal urobit? |
starec62
|
|
@starec62Pootáčet motorem pomocí tlačítek nebyl dobrý nápad, tlačítka na motoru slouží k jiným než podobným korekčním účelům. Pokus se nyní, bez ohledu na dobu od instalace antény, měnit v přijímači hodnotu souřadnice východní délky. Po desetinách, možná dvou desetinách východně nebo západně vyzkoušej, jestli se nezlepší kvalita signálu právě na slabší frekvenci, o které píšeš. Před změnami si poznamenej původní hodnotu souřadnice, pochopitelně pokud ji neznáš, na kterou se můžeš vrátit. Hodnotu severní šířky není třeba měnit, souvisí se "záběrem" šíře orbitu. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
|
|
RE: Kde je chyba?To doladění LNB je myšleno tak,že si ho v objímce povolíš aby šel pootočit a potom zkus otočit trochu proti chodu hodin.ručiček a obráceně.Než začneš tak si raděj udělej označení v jaké poloze se LNB nacházel.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 140 |
|
|
RE: Kde je chyba?to wwwe a další ! A co bude s natočením LNB na jiných pozicích ? Neraďte tady hlouposti ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
|
|
RE: Kde je chyba?Mám problém 12687 V, české a slovenské stanice. Celú zimu to fakčilo bez problémov a teraz asi tak desať dní kvalita 14 - 23 % seká prská na h.... Ostatné v pohode. |
imi999
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 44 |
|
|
RE: Kde je chyba?Pohyb po orbitu,pomocí polárního závěsu,vychází z kompromisů!Pokud by jste to potřebovali OK,museli by jste mít 2 actuátory.Jinak je to utopie,pokud má každá družice jiné natočení.(to jsou ale jiné investice) :) :) :) |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
|
|
@starec62Jestli se po jemném zatlačení na parabolu nahoru i dolů signál ještě zhoršil, tak nemá smysl měnit její náklon. A jestli se po pootočení motoru tlačítky signál taky zhoršil, tak i nasměrování bude správně. To pootočení konvertoru se zkusit dá, tím se nic nezkazí. Že to pro jiné družice signál trošku zhorší, to nemusí vadit. Taky je možné, že zrovna ve výhledu na Intelast 10-02 něco trochu překáží, třeba větve stromu. |
IjonTichy
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 34 |
|
|
RE: Kde je chyba?Jestli se nemejlím, tak v stb se dá zadat pro jemnější doladění motoru manuálně TP a podle něj spustít automatické doladění motorem, přičemž se stb s motorem pracuje na nejsilnějším signálu. Předpokladem je mít správně nastavený nultý bod.https://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/ |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: Kde je chyba?Mám sice toroidku,ale možná by pomohlo natočení celé paraboly a zmíněný scew.Dost špatně se chytá 0,8W,chce to trpělivost a hlavně to hned sledovat na tv při seřizování.dm 520m,dm two.....
|
mrakodrap
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 336 |
|
|
Kde je chyba?Ked pridem domov skusim postup ,ktory opisal knawi a ked to aj tak nepojde tak uz neviem.Byvam totiz v panelaku na 7 poschodi takze ziadne stromy nehrozia,ale parabola je namontovana na stene tak,ze na konvertor nemam sancu dociahnut.To by som musel tu parabolu zdemontovat a to by bol asi konec pozerania.Aj na tom nulovom bode moze nieco byt,ale to by som musel zacat nastavovanie od sameho zaciatku a to zatial pockam. |
starec62
|
|
RE: Kde je chyba?nechcu radit co a jak u paraboly s motorem, ale kvalita příjmu DiGiTV je extrémně závislá na správném natočení konvertoru, jemné doladění je nejlepší provádět na TP kde se nachází program Spektrum,zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE: Kde je chyba?Samozřejmě nemůže provést natočení konvertoru nějak moc když má motor ale jen kousek.Na příjmu ostatních satelitů se to ani nepoznáZgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 140 |
|
|
Kde je chyba?Ja by som mienil, že v nesprávnom nastavení paraboly a motora.Nie je jednoduché túto zostavu nastaviť,ak je od základu všetko špatne zmontované,zladené a následne nastavené.Skew sa u zostavy parabola s motorom nenastavuje manuálne,pošahá tým ostatné satelity.Nie je dôležité kto to montoval a nastavoval,ale ako?Thor-Intelsat je problémové chytať za zhoršeného počasia všeobecne,ale pomohla by výmena LNB-Maskom 0,1 dB-Single,alebo Twin.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
|
|
RE: Kde je chyba?Jestliže máš prioritní některý satelit se slabším nebo slabým signálem, je účelné nastavit nejlepší skew pro tuto družici. Nemáš pak nastavený všechny polohy průměrně ale dáš přednost vybrané. Příjem silných běžně nejvíce sledovaných satelitů to neovlivní nebo zhorší neznatelně. Pravdu má zzaner, s těmito motory je to kompromisní nastavení. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
|
|
SkeW..Tondachstaci trosku doladit,a ostatne druzice mi idu,takze aj skew pomoze,mne to pomohlo a ide mi od 90e-45wAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|