Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

multifocus vantage - umiestnenie lnb do ohniska

Zdravim,

nasiel som tu viacero clankov a diskusii na temu Vantage VT-MF4HV, napr.:https://www.parabola.cz/clanky/3639/multifokalni-drzak-vantage-vt-mf4hv/
Pred tym ako ho kupim ku Gibertiny 85 AL sa chcem spytat, ci sa da pri normalnom uchyteni drziaku ku krku paraboly osadit LNB do ohniska? Este mam otazku, ake mensie LNB TWIN odporucate (okrem alps) do tejto konfiguracie pre pozicie 19,2e-23,5e-28,2e?

Dakujem,
b.

branok
Registrace: 6/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: multifocus vantage - umiestnenie lnb do oh...

Na tuto variantu je použití feedu Vantage zbytečné.
Použil bych feed přímo od Gibertini. Anténa Gibertini má totiž naprosto otřesně řešený plastový držák konvertoru.
Ten prostě musí jít pryč a to se dá elegantně vyřešit právě použitím firemního multifeed držáku. Myslim, že ho maji v nabídce Omkaři.

Vhodný Twin LNB dělá třeba Edision.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

http://www.omko.cz/?multifokus-3x-konvertor-stavitelny-paraboly-gibertiny&kod=COMUFOKGIB3

http://www.tersat.cz/tersat/eshop/23-1-LNB-UNI-konvertory-offset/0/5/2-LNB-UNI-TWIN-EDISION-TL-6-0-2-dB

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Co mas proti LNB Alps ?

J a
Registrace: 7/2005

ahoj,
napíšu Ti svůj názor. Mám parabolu EmmeEsse 85tku družice 13,19,23. Koupil jsem přesně ten multifeed co je na fotce spolu s Vantage a jal se instalovat. Nakonec jsem ale zjistil, že to není ono pokud není držák lnb přímo ve středu. Nechtělo se mi bastlit a převrtávat, ikdyž ty hliníkové objímky jsou povedené. Nakonec jsem zvolil klasické provedení
http://www.tvdigitalne.cz/obr/328.jpg
a jsem spokojen. Podotýkám ale že nejsem žádný odborník, ale pro 3družice se mi to zdálepší varianta. Jediná chybka byla, že se dotýká plast od držáku, ale ten jsem trochu opiloval. Použil jsem konvertory Di-Way.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Pro uvedenou konfiguraci je dostačující varianta s použitím obyč. nebo orig. multifokálních držáků.
Otázka? Ještě stále je ke Gib. dodávána ta šílená plastová objímka ?

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Dakujem velmi pekne za uzitocne informacie, pre mna ako laika absolutne nezaplatitelne. K tomu originalnemu multifocus drziaku od Gibertiny, posledne mi vravel znamy,ze ju musel obrusovat, pretoze pre tie blizsie pozicie to nepasovalo kvoli nestastnemu bocnemu rozsirenemu uchyteniu objimok. Preto som sa zacal obzerat po alternative.
Ohladom tych LNB ALPS, mozno sa pre nich nakoniec rozhodnem(nakolko nie som extra manualne zrucny), nic proti nim nemam, len som pobehal e-shopy v SK a su v TWIN prevedeni dost tazko dostupne, tusim len sortec za dost vysoku cenu.
Ohladom Emme Esse, pre tu som bol tiez viacmenej rozhodnuty, ale potom som tu na fore nasiel info, ze ma katastrofalnu povrchovu upravu. Tak zatial som pri Gibertiny. Ak je ale Emme Esse lepsia varianta, rad si necham poradit.
Tu Gibertiny parabolu este nemam, takze neviem, ci je ta solo objimka stale plastova.

branok

branok

pokud bys chtěl vidět ten 3násobný multifokus na EmmeEsse v reále napiš mi sem maila můžu Ti poslat fotky

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Cau,
mail : brano@krsak.sk
dik.
Som dnes trosku pozeral tie orig. mulifocusy pre Gibertiny a Emme Esse. Je tam mozne nieco nastavit okrem azimutu a skewu konvertora - napr. vyska, horizontalne/vertikalne natocenie? Ci to pri tychto poziciach nie je podstatne?

branok

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra