Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Monoblock Mascom

Dobrý večer mám problém ,koupil jsem monoblock Mascom .Původní satelit mám nastaven na23.5 sky link.Domníval jsem se že vyndám singl a namontuji monoblock,a doladím astru 19.5,ovšem astra 23.5 se mi stratila .Přitom vím že ktomu je zapotřebí nastavit režim Diseqc1 na 19.5 a Diseqc2 na 23.5.Přitom astru19.5 naladíma 23.5 pořát nic.Děkuji za pomoc.

lojza76
Registrace: 8/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Monoblock Mascom

pohl jsi s tim, nech to jak je a "přesroubuj" uchyceni monobloku

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

A 19.2E ti jde na tu silhajici casto jo? Zjistis to tak ze ji zakryjes rukou a nepujde to.

Standa22
Registrace: 3/2009

možno by bolo dobré eliminovať možnosť že nejde o chybu monobloku. uchyť monoblok za ľavý "krk" (takže ľavý bude na 23,5° a pravý šilhať na 28°), prehoď v prijímači diseqc astry 23,5°. ak budeš mať signál na tak je chyba asi v monobloku. môžeš potom len tak zo srandy skúsiť naladiť nejaké programy z 28°E (stačí len niektorý z referenčných frekvencií ktoré najdeš v tejto tabuľke:https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/). ak by si naladil, tak budeš musieť na kombináciu 19,2+23,5 poriadne doladiť parabolu.

marianm
Registrace: 8/2006

Test monobloku

Jestli máte parabolu nasměrovanou na A3 a správně jste do ohniska namontoval pravý krk správného 4,3 st. monobloku, A1 musí jít automaticky. Problém může být v Diseqc zapínání jednotlivých ozařovačů, podle diskusí v tom je občas hokej. Vyzkoušejte zacloněním některého ozařovače rukou, nebo alobalem. Když se ztratí signál, je to on a zjistíte jeho Diseqc. Podle toho upravte nastavení Diseqc pro druhý ozařovač.

skydedek
Registrace: 8/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra