![]() |
|
Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 transpondér)Vzhledem k množícím se diskusním vláknům, e-mailům a telefonátům bylo usouzeno, že je potřeba založit a dočasně přišpendlit toto diskusní vlákno, které je určené pro nahlášení problémů s příjmem programů z DVB-S2 transpondéru.Takže otázka zní: Máte problémy s naladěním, dekódováním či uložením programů z DVB-S2 kapacity Skylink? Pokud ano, uveďte co nejvíce informací, ať se problém rychle vyřeší (přijímač / televizor, model, modul). Známé problémy: * Televizory Panasonic mají po změně parametrů problémy. * Muzika CS má závadu v distribučním signálu (prohozené půlsnímky) Jak naladit / přeladit Váš set top box / televizor: https://www.parabola.cz/clanky/4072/skylink-koncem-zari-zmeni-parametry-dvb-s2-transponderu/ . Díky všem, kdo se průzkumu zúčastní a pomůže v řešení problému. Uvidíme, uslyšíme :) Snad :)
|
redakce
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 2 279 |
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [ 24 ] 25 26 27 28 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 686 | |
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Nazdar ludia.Mám Samsung LCD LE40C670 so zabudovaným sat.tunerom. sw verzia: T-VALDEUC-2002.0 dekóder Irdeto SMITH (zelený) CAS Version: CryptoWorksCIM2.00.00.01 SW Version: CW-STD-3.9.12 HW Version: 2.2.1 kartu SKYLINK ICE. No a po zmene parametrov transpondéra nejdú :( žiadne HD programy z 12109MHz a pri manuálnom vyhľadávaní cez TV sat.tuner je sila signálu z transpondéru 0. Iné programy (CT HD,Discovery HD) idú. Nastavenie FEC ani modulácie na TV nie je možné. Ide to niekomu na SAMSUNG LE40C670? vie niekto v čom može byť problém (TV,CI,karta)? |
zochar
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
DoktorTak to soucítím, seš na tom ještě hůř než já, já to mám jen na dva měsíce. Čím dál tím víc jsem nasranej spíš na Panasonic. Jsem fakt zvědav, jak by se tvářili na potenciálni reklamace... Jenže na to je ještě asi brzy, když se vlastně ani pořádně neví, kdo co porušil. Jasno má jen pár zdejších chytrolínů, ale výpovědní hodnota jejich názorů je blízká nule. |
Herrer
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 107 |
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Tak já už mám vykoumané řešení, jak na Novu HD a Panasonic. Vzhledm k tomu, že jsem u Skylinku využíval jen nabídku Gratis, ale na Novu HD si zvykl, tak koupim kartu CSlink, kde je nabídka kanálů zdarma úplně stejná, chytaná ze stejných TP jako od Skylinku, kromě Novy HD, která je tu na TP 12070, DVB-S, MPEG-4. Datový tok je na něm 40mbps a s tím si Panasonic hravě poradí. Jo, a nejčerstvější zprávy od Pansoniku jsou takové, že by se měl objevit nový software, který by to vše měl vyřešit, jen stojí čas a peníze a hlavně bude určen jen pro ČR, protože to co se děje tady, tak jinde nemají... (bude se aktualizovat jen přes servis...) |
muchacho
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 64 |
![]() |
|
muchachoOdkud máš tohle info? |
Herrer
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Nejde naladit NOVA HD (CT HD jede i německé stanice v HD např. ZDF HD,ARTE HD atd.)Mám Panasonic TX-P42GN13 Verze softwaru: 1407-10000 Status 1 : 0031-2002 2000-0000 Status 2 : 0001-0003 0000-0000 HDAVI Control : 4 CAM modul: IRDETO EUROCAM CRYPTOWORKS SMARDTV P/N: 904380 R2.3 Cryptoworks V4.02.006 |
manic5
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...kaslem na HD, idem na ryby :) |
travis75
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Po hovoru s technikem Panasoniku. Prý měli noční hovor s inženýry z Japonska ten soft upravený pro ČR by měl zrušit limitaci datového toku, která je podle specifikace DVB-S2 právě na oněch 58mbps. Distibuce by měla být ale jen přes servis v ČR, ne přes internet, aby si touto Skylink CZ specialitkou nezasvinili své Panasoniky zákazníci zbytku světa... |
muchacho
![]() |
|
muchachoDíky moc. Jsem zvědav, jak dlouho to bude trvat a jakým způsobem náprava proběhne. Zda u nás doma na koleně, nebo budem s telkou cestovat... |
Herrer
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Pan technik říkal, že by měl domů přijet technik a přehrát soft na místě a ještě doporučil dát o sobě vědět Panasoniku, až to bude aktuální, tak se ozvou... |
muchacho
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...hm, tak aspoň že tak. Doufám, že Mrazík už bude v upscalu;-))) |
Herrer
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Som na fóre nový, chcel by som len potvrdiť, že môj Panasonic TX-P50V10E nejde naladit- celý HD balík na12 109 MHz je zakódovaný, signál aj kvalita O.K. Mám aj kartu CS link a HD Golden Interstar, tak som karty vymenil, a bežím ďalej. UNI čítačka v Golden to zvládla bez ďalšieho zásahu alebo doladenia. Potrpím si na kvalitný HD signál, preto som prešiel na Skylink ( a myslím že nie som sám ), posledné zmeny ma fakt naštvali, posledné dva dni mám pocit, že namiesto zlepšovania kvality ( aj programovej ) to naberá opačný trend , myslím , že nám všetkým tie tri úžasné programy veľmi chýbali, tak nech tam ešte nejaké be-bepéčko pridajú, až sa z HD stane zas machula. Ešte na záver, ten Panák má skutočne najčistejší obraz z toho vstavaného tunera, žiadnym externým HD som to nedosiahol. Písal som na Panasonic o probléme, zatiaľ žiadna reakcia, do Skylinku sa nedá dovolať. |
pakov
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
pakovtak si to myslím i já...tuner v Panasonicu je sladěný s celým tv a fakt má nejčistější obraz..jak se k tomu připojí jiný at přijímač, tak to není prostě ono |
Doktor196
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 131 |
![]() |
|
TX50V10ETak jsem na tom svém krámu udělal poslední pokus :crying: ..Nahral jsem nový FW 2.013 (S INTERNETU)udělal jsem reset a nic..a zase ladím kanály jak blbec :O ....Byl to zoufalý pokus a stálo mně to udělání 20m datového kabelu!!..TAKŽE ASI SERVIS :(( :(( Je to krám ale obraz má fakt nejlepší s televizorů u nás na trhu v dané uhlopřičče :)) |
exmat
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 84 |
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Jak jsem již psal, pro ty, co mají jen v Panasoniku jen nabídku gratis a nemají v plánu platit HD balíčky, tak emigrovat k CSlinku... Tam Nova HD jede... |
muchacho
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Ve středu po přeladěný HD programů i HD Nova v multi balíčku u Skylinku tyto programy nejdou , nebo vypadávají , kostičkují atd. na plno setoboxsů Zvedla se velká masa lidí a odpověd zatím skoro žádná nebo minimální . Proto dávám moje postřehy , možná to někomu pomůže.1.Dneska jsem mluvil MASCOM ohledně modulu CRYPTOWORKS a jasně řekl , že Skylink nejede v normě a překračuje normu datového toku přes 58 Mbps proto jsou tyto problémy .Dneska to zkoušely na plno přímačích a potvrdilo se to. I i německý HD programy jedou V normě a to do datového toku 58 Mbps jak určuje norma a proto jdou v pohodě na přímačích. . Přímač satelitní jakýkoliv výrobce Humax 5000 , Dreambox 800 a plno dalších + Panasonic s vestavěným satelitem mají právě tyto problémy , že jim to nejde a některým sat. přímačů různých značek kvůli překročení normy a to třeba kostičkuje , vypadává obraz atd. Moduly jsou v pořádku 2. Taky jsem zavolal na servis Panasonic a ty ještě o ničem nevěděli , že zavolají na patřičná místa a ozvou se mi .Taky do 1 hod volali a potvrdili mi to taky , že Skylink jede mimo normu a jsou problémy nejen s televizory ale i s jinýmy věcmi . 3.Pak byl telefon na Skylink a všechno jsem jim vysvětlil a operátorka řekla , že se to řeší a kdo má předplacený HD má zavolat a HD jim zruší a kdo nepožádá tak nic rušit nebudou a bude platit dál jako by se nic nedělo. |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
OPTICUM 9500 HDnemozem naladit NOVU HD , pomoc . |
nowax
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Mám presne tie isté problemy s dekodovaním ako popisuje na strane č.8 steve2. Prímač Technisat hd8s,cam modul irdeto eurocam cryptoworks červený.Prosím vie niekto poradit? |
sagvan
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 34 |
![]() |
|
sagvanProboha ziveho kdo ti prodal Technisat s cervenym eurocamem?? Prijimac jede bez problemu, akorat dnes bylo potreba znovu naskenovat cely TP, modul samozrejme technisat.Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 1 796 |
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...Skylin,pokoušíte moji trpělivost,na tři karky platím dohromady za multi 8250kč ročně,není to moc za ty multibalíky,ale ani na jedný bedně mi teď nefunguje nova hd,protože si vaší novinkou netyká a nikdo ani není schopen mi odpovědět na formulář co jsem vám poslal na vašich stránkách,,,začíná to být hodně trapné,hlavně že při registracích poctivě musel jsem vyplnit používané přijímače,jediné mé štěstí,že s doplacení komplet hd jsem otálel1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
muchachopočítám také že donutí nás na skylinku k přechodu1+13+19+23+28
|
keff
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...zaplatil jsem si kino cs a mám ho zakodované,o jakousi náhradu nestojím,platil jsem kino cs1+13+19+23+28
|
keff
![]() |
|
RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...mám toho plný kecky,jediným šmahem seberou mi dva sledované probramy1+13+19+23+28
|
keff
![]() |
|
@standa111mozem potvrdit to, co si pisal, teda, ze ten problem asi nebude kvoli chybnym prijimacom, ale datovemu toku.Skusal som dnes naladit nemecke HD programy, ktore pouzivaju takisto DVB-S2, mpeg-4, 8PSK no a vsetko funguje, ako ma. Takze by ma zaujimalo namiesto smelych vyhlaseni na https://www.parabola.cz/clanky/4087/skylink-nechceme-byt-platformou-se-vsemi-programy/ skor odpoved na otazku: preco sa Skylink rozhodol prekracovat normu datoveho toku na 12109 MHz ? |
travis75
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
adminJak to tak pročítám,problém není vyřešen a stále přetrvává,proč to vlákno redakce odšpendlila,zase bude diskuze zaplevelena problémy skylinku? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 388 |
![]() |
|
Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 transpondér)Technisat HDTV 40 Plus - pri pokusu o ladeni na 12109 neidentifikuje zadne kanaly a ohlsy zadne programy nenaleyeny na dane frekvenciHlaseno na Skylinku, po komunikaci na tema jestli jsem cetl informace na skylink.cz, pozdavlu na smazani programu a provedeni update firmware no posledni a resetu celeho prijmace se podpora Skylink odmlcela. Dlouhodoba spokojenost vystridala se skylinkem pravdepodobne brzo vystrida naprosty opak. Jan |
rubheg
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 |
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [ 24 ] 25 26 27 28 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 686 | |
![]() |
|
![]() |