Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jednoduchý měřící přístroj pro nastavení paraboly

Může mi prosím někdo více objasnit, na čem konkrétně je založeno nastavení paraboly s jednoduchými měřícími přístroji (pípáky) jako jsou CHESS - SAT Finder nebo Schwaiger SF70? Co ty přístroje vlastně měří a ukazují?

Ukazují sílu signálu, což je velikost napětí na kabelu? Mám v tom zmatek.

Znamená to, že pro správné nastavení paraboly s těmito měřáky je úplně jedno, jaký kanál mám právě na satelitním přijímačí naladěn? Pouze stačí, když je přijímač zapnutý a dodává LNB správný proud a napětí?

Co vlastně reguluji tím otočným kolečkem na přední straně těchto měřících přístrojů?

Návod jsem četl, internet jsem prohledal, ale moc moudrej z toho nejsem.

Díky moc za vysvětlení a případné zkušenosti, zda s takovým měřákem jsem schopen na střeše naladit šilhání 1W + 23,5E na MAXIMUM E-85 Multifocus a Gibertini 85Du.

hlavek
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73
Odpověď v diskusním vlákně

Saxon

Ani jednou se "nekousnul",když si se s ním mazlil? :bigeyes:

Promax
Registrace: 12/2005

Promax

psal o kočičkách, takže on to byl kocourek? :O :O a sakra! :zombie:

davidkriz
Registrace: 8/2009

RE: Jednoduchý měřící přístroj pro nastavení p...

Jo, hele, je to o prioritach. Potebuji techniku pro 3lidi, auto zacina signalizovat bud vymenu, nebo vetsi servis, dodelavani bydleni(stavim neco, jako cernou diru)... Ty si vydelavas na sveho konicka, ja se snazim provozovat zivnost...:-)

Bloud
Registrace: 2/2006

Saxon

Jednou jsem se mazlil s tímto kouskem:http://www.kathrein.de/servicede/bilder/foto/21710023.jpg a během 20min. se dvakrát kousnul tak,že to nešlo rozchodit.Produkt manager od Kathreinu koukal jako :bigeyes:

Promax

kousanec se nekonal ani jeden, snad akorat ja do rtu. Kdyz jsem se zeptal na cenu, tak pry obchodak omarodil. Na netu jsem cenu pochopitelne nenasel.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ten Kathrein nevypada spatne,meli jsme kdysi MFK-50.Vcelku vzato urovne jaksi meril,v cernobilem obraze bylo vsak neustale pritomno jakesi moare.

hdpe
Registrace: 11/2007

Saxon

Můj odhad: Fabia :))) :)))

Promax

Ale ta je v rozmezí cca. 200k - 0,5M :-/
Co bude mít po 5ti letech asi vyšší cenu? :)))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

promax

to myslis ten
portable, nebo desktop?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Eman

Tak toto je opravdu něco. Celé vlákno je SPAM. Jediný Eman odpověděl tazateli na otázku. Jinak jen kydy jak když sedí pět puberťáků na klandru, klátí nohama, uplivujou a trousí moudra.

skydedek
Registrace: 8/2010

@skydedek, jenže těch 5 puberťáků ty satfindry nemá, takže ani nemohou relevantně odpovědět :lookaround:

Ještěže se vždycky najde někdo, kdo chudáka tazatele polituje. R^

Tomik535

Tomik

"Co bude mít po 5ti letech asi vyšší cenu?"
To, co se nevyrábí a neprodává jak rohlíky na běžícím pásu :) odpověď jistě znáš... :8) už je to spotřební zboží...

davidkriz

Saxon

portable je Fabia...
desktop je A6 nebo A8 ;)

davidkriz

Davidg

Presne tak to bude!

Promax

Tomik535

Možno neuveríš, ale ani ja som ten Satfinder nikdy v ruke nedržal!

Eman
Registrace: 4/2007

davidkriz

"Co bude mít po 5ti letech asi vyšší cenu?" Myslím si, že jeden jediný som sa vyjadril aj voči Tebe vrcholne seriózne. A, bohužiaľ, práve pre takéto odpovede ako píšeš, má skydedek pravdu!

Eman
Registrace: 4/2007

standa111

dreamboxy niesu urcene pre zaciatocnikov...nech skusi iny primac ak to robit nebude tak sme doma ak ano tak to bude v nastaveni..ja osobne mam dobre skusenosti s HS. homecastHD...oni su citlive a hlavne dlhodobo slapu spolahlivo aj s kvalitnym obrazom samozrejme..ale ak chces emovat a sharovat tak na to vhodne niesu..

sysy
Registrace: 5/2010

Eman

Emanovi moc děkuji za jeho odpověď. Doufám, že se nebudeš zlobit, ale tvoji odpověď jsem umístil společně s citací a odkazem na autora na cssf.cz do sekce Ostatní hardware, protože v tomto vláknu tady by ji někdo další horko těžko hledal.

Ostatním se omlouvám, že jsem svým dotazem vyvolal tak vášnivou a dlouhou diskuzi... :)

hlavek
Registrace: 1/2006

@Eman, že má pravdu jen Skydědek si nemyslím, protože ostatní tazateli svými názory sice neřekli, že to nejde, ale napověděli mu co si o takovém nastavování myslí. A to je pro mě taky pomoc.

Tomik535

Tomik535: Ale on se neptal co si o tom kdo mysli, on se ptal jak to funguje. Myslet si o tom kazdy muze co chce. A vrestet tu na nej ze je to k nicemu, to je holt zdejsi styl

skydedek
Registrace: 8/2010

@skydedek, zkus pochopit jednu věc: Žádná správná či úplná, nebo vyčerpávající odpověď zde není nároková. Je jen na dobré vůli někoho, zda mu poradí nebo řekne svůj názor. A to profíci udělali. Akorát nepřímo. A zadarmo.
Jestli znáš nějaké stránky, kde ti na výše popsanou odpověď po zadání dotazu na ni vznikne nárok, tak mi prosím napověz. Ihned tam jdu. Nezastávám se nikoho za to, že někomu neporadil, ale nemohu se na něho za to zlobit! Je to jeho právo.
Komunismus skončil. Vzpomeň si.

Tomik535

Zajímavá diskuze. Já jsem skoro celou dobu věrný Promaxu ;) Analog jsem začínal měřit na přenosné TV od Hirschmana (asi 30 kg)pak jsem měřil s Promax 4, 5, 10 Premium; na DOCSISové internetové měření jsme používali Promax 26ku. Teď už si hraju s Promax Explorer HD. Když jsem ten měřád vybíral, tak byli možnosti H45 Advance, Sefram 7865HD a Rover Examiner HD. Původně jsem chtěl jít do H45, už jen proto, že má třeba spektrák v real time (promax cca 3 sekundy) ale asi dobrá zkušenost s Promaxama (a taky cena, kterou jsme dostali) mě přesvědčila. Sefram byl rozhodně nejdražší ze všech měřáků.

Squere
Registrace: 9/2010

Sguere

Moje řeč......

Promax
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra