Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nahrávání jednoho a sledování druhého, pomoc.

Zdravím.
V satelitech se vůbec nevyznám, tudiíž bych potřeboval poradit. Chtěl bych pořídit HDTV satelitní komplet, který by umožňoval jeden program nahrávat a druhý (z jiného transpondéru) sledovat (ev. nahrávat). Původně kvůli ceně jsem přemýšlel o dvou jednotunerových příjimačích. Jenže jsem zjistil, že by to nebylo praktické. Proto přemýšlím o receiveru Mascom MC5301CR. Nahrávky bych chtěl dále zpracovávat v PC, tenhle receiver má přenos nahrávek přes USB, ale nevím jak je to dál složité, někde jsem četl že nelze upravovat HD nahrávky, někde psali, že to jde, tak nevím. Pak jsem četl, že je problém s kódováním Irdeto, že se to musí do cca 26 hodin dékodovat, to je pro mě docela problém. Proto bych asi volil dékodovací modul Cryptoworks a kartu Skylink ICE.
Tady eventuelní návrh kompletu:
Receiver: Mascom MC5301CR
Karkta Skylink ICE
Parabola 80 Fe Emme Esse AL - šedá
Inverto monoblok twin HD
Koaxiální kabel ještě přesně nevím, ale všichni pějí chválu na Belden H125 CU PE, ten je ale docela drahý (25Kč/m).
Chci vás poprosit o vaše zkušenosti, rady a nápady jak to dát dohromady.
Děkuji za každou reakci :)

madmancz
Registrace: 8/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...

Tak to jsem čekal že zelená smrt bude něco horšího :) Nechám si to projít hlavou, poptat se ještě u té firmy co by mi případný satelit montovala.

A vy byste spíše doporučil Vu+ než HDBox ? Někde jsem četl, že prý Vu+ má horší kvalitu obrazu, je to pravda nebo ne? :)

madmancz

rejča

u nelinuxáku se tolik laborovat nedá, protože není s čím laborovat :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

madmancz

Někdo tu kvalitu řeší,já nic špatného nepozoruji,přečtěte si to na cssf foru,jak jsem dával odkaz.Je to asi spíše o pocitu.Mám zkušenost jen s dreamboxy a VU+Duo,takže s HD boxem nevím.Ale bude to stejné,pokud je tam linux a Enigma.U VU+se dá použít software s dreamboxů a tam je podpora všeho na 100%.

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47
Registrace: 12/2005

Ještě dodám,že po prvotním nahrání neoficiálního fw vše lze stahovat a instalovat přes net-settingy,pluginy,camy...takže není problém i pro začátečníka si s tím potykat.A pokud je člověk zvídavý může laborovat,ale to není podmínkou.Tak studujte a vybírejte

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

HDBox jede na linuxu, ale nemá přímo Enigmu. Spolehlivost při nahrávání nemůžu posoudit. Lepší by byl asi ten VU+, nebo třeba ten clarke-tech. Já vlastním ten clarke tech a s nahráváním nejsou problémy. U toho VU+ to bude asi skoro stejný.
https://www.parabola.cz/clanky/3804/vu-plus-duo-opravdova-konkurence-pro-dm-8000/
https://www.parabola.cz/clanky/4212/clarke-tech-et9000-pvr-twin-hd-prijimac-s-os-linux/

eemil

Takže jestli mohu soudit,bez Enigmy bych to nebral...takže HDbox bych nekupoval.Spousta softu je pro enigmu a ta dělá s dreamů a VU+ a Clarke-tech to co jsou...

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

Jeste snad mozna toto,rozhodne nesetri na parabole,pokud nejsi nejak limitovan (uchyty...),strihni tam po kulach 100 cm,bude vyssi rezerva signalu a to se VZDY VYPLATI (v nekterych pripadech to zachrani nahravku:).K tomu pouzit klasicke konvertory TWIN (muze byt INVERTO BU) s disecy (trebas 2/1 EMP Centauri profi),nevim zda monoblok chodi u techto parabol.Netocis motorem,kabelove streky jsou kratke,naprosto v pohode vyhovi BELDEN H121 Al Black PE (je tenky, 5,1 mm a dielektrikum 3,7 mm) no a k tomu kvalitni konektory F kompresni (CABELCON CX-3,7).V techto aplikacich neni nutne pouzivat hrubsi koaxy,no a med se prakticky nepouziva (krome skutecne minimalniho rozdilu v utlumu oproti Al,je mensi ohmicky odpor,coz ma zase vyznam u tras napr.delsich jak 30m pri toceni motorem.Ale to by mel dobry dodavatel vedet.Preji uspesnou volbu a provoz.

hdpe
Registrace: 11/2007

ako zastanca linuxu

odporucam ten :) ale skuste si pre istotu popozerat ake problemy ludia riesia na forach/diskusiach, aby ste trocha vedeli do coho idete.

s linuxovym strojom je to tak, ze kupujete v podstate ovela univerzalnejsie a hlavne otvorene zariadenie. ak to chcete pouzivat skutocne iba na to co ste popisali tak to mozno bude kanon na vrabce. na druhej strane ked casom zistite co vsetko linux dokaze, tak sa zacnete obzerat po motore pripadne multifocuse a uz ste nas ;)

soso
Registrace: 2/2010

Když VU+, tak radši novou generaci Uno/Ultimo než tu starou Solo/Duo.

JS1
Registrace: 1/2006

Tak jsem na to koukal, ale vážně nevím co by mě vyhovovalo více. Přemýšlím ještě o tom HD boxu FS 9200, ten je o cca 2200kč levnější. Ale zase všichni na internetu pěji chválu na Vu+ s Enigmou. Tak už fakt nevím, někdo nadává že Vu+ má horší kvalitu obrazu, někdo nadává že HDbox se přehřívá.
Nová generace Vu+ není špatná, ale v čechách nesehnatelná. Motor ani multifocus zatím vůbec neplánuji :D
Clarke Tech je ještě dražší, proto o něm moc nepřemýšlím.

madmancz

madmancz

když koukáš na cenu, tak je tu i AB IPBox 9900HD Plus, ten je ještě levnější, ale moc bych ho nedoporučoval. Zlatá střední cesta je asi to VU. :)))

eemil

soso

To dramatizuješ, já jedu na normální parabolu 80 od digi (co pro ně dělá telesystem) a výpadky mám pouze při extrémním počasí, když to venku vypadá na konec světa. :)))

eemil

Mascom je OK

Mám Mascoma už přes dva roky a žádný problém.A vybral jsem si ho sám bez porady na fóru,protože tady to funguje tak,že každý doporučuje to,co má doma a na ostatní výrobky,aniž s nima kolikrát nemá vůbec žádné zkušenosti,jenom plive.V STB mám kartu ICE v modulu Mascom přepnutém v módu Cryptoworks,takže mám i čas na případné odkódování nahrávky.

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006

daddy

neboj, já měl mascom taky, dokonce MC2300 i MC5301. Nejsou špatný, ale přecejenom je lepší nahrávat víc programů najednou už v dekódovaným tvaru, nebo nahrávat a zároveň sledovat jinej program. Ono to dodatečný dekódování trvá u mascomu docela dlouho. :zombie:

eemil

Tady je to dnes asi samí prodejce VU .Vy jej ale masírujete. :laughing: :laughing: :laughing:

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

lachtan

Já neprodávám nic, já jsem pouze spokojenej (mouchy se najdou všude) uživatel linuxové mašinky Clarke-Tech, která se zdá tazateli příliš drahá a to VU má k tomu nejblíž pro tazatele za akceptovatelnou cenu. :lookaround:

eemil

To:madmancz
Než se sesypou vosy.
Na recenze moc nekoukej najdeš, tam jen pozitiva.Proč?
Dělají je prodejci a ti hnůj na to na čem chtějí zbohatnout kydat nebudou.
Zde ti budou uživatelé doporučovat,jen to co mají doma.Na to uslyšíš samou chválu ostatní jsou šroty.Záměrně nezveřejňuji přijímače, které mám doma.Doporučuji si přečíst o přijímači který tě zaujme více na fórech,které se danou značkou zaobírají.Pozor negativa ber z rezervou!!!Vše záleží na zručnosti uživatelů.Neznamená, že jednomu uživateli to nefunguje,že to není funkční.Mnoho uživatelů svojí neschopností,svaluje vinu na funkčnost přijímače.Někdo zde zmiňoval youtube dobrá volba.Na každý přijímač,je tam mnoho příspěvků,které vykreslí možnosti přijímače.
VU jsem viděl v akci cirka před 3/4 rokem a o proti jiným přijímačům obrazově to bylo opravdu žalostné.Tím nechci snižovat kvality.Je to věcí software a za tu dobu se to mohlo změnit. :8)

lachtan

Lachtan má pravdu v tom,že 99% problémů je mezi DO-gauč.Většínou každý přijmač slouží ke spokojenosti uživatele,pokud s nim umí,on-nebo jeho soused. :))) :))) R^

zzaner
Registrace: 9/2006

to:zzaner
Já doufám,že když jsem v práci si soused nehraje u nás s DO od přijímačů. :laughing: :laughing: :laughing:

lachtan

Ber VU+DUO, funkcionalitou a cenou momentálne jednotka na trhu medzi dvojtunermi. Plky ohľadom zelenej smrti neber vážne,mám viacero známych, ktorým som poradil a nakonfiguroval VU+DUO, zosieťované v domácej sieti a chodia bez problémov.
Reči o nestabilite linuxov (zelená smrť)- áno ak sa s tým hráš,testuješ,robíš psie kusy, stane sa. Ak si nájdeš stabilný soft a si iba obyčajný užívateľ,tak aj zabudneš na to čo to je.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Mno jestli to bude podobné jako počítač, tak v počitačích se vyznám docela dost :) Každopádně je skoro jisté, že půjdu do něčeho s Linuxem. Jen ještě pořeším , co přesně vyberu, budu hledat a hledat a hledat. Ještě jednou opravdu všem děkuji a v případě problému s potenciálním příjimačem se na vás obrátím :)

madmancz

madmancz

Lachtan má v něčem pravdu - prodejci VU+ se objevili,
ale když píšeš že - citace - V satelitech se vůbec nevyznám_- tak bude nejlíp nějaký Dream 8000 za 24litrů ,pak karty za 15000,-, moduly za 5000,-, programátory za ??? a na ty kecy tady se (nevhodné slovo) :laughing: :laughing: :laughing:

misut
Registrace: 5/2005

misut

Já jsem tu s VU+ a pod začal,myslím tohle vlákno.A rozhodně nejsem prodejce,jen uživatel.Prošlo mi pod rukou vícero přijímačů,nejen linux,ale už 10 let jedu na dreamech a ted na VU+...Nechápu Tvůj smysl pro humor,to co píšeš není třeba,akorát mu v tom děláš zmatek.Moduly a prográmotory potřebují hlavně uživatelé obyč.přístrojů...Tak se tu přestan předvádět,jo?

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

madmancz

Tak jestli ti PC nedělá problémy a píšeš že ne,tak nepřemýšlej a jdi do linuxu.Už jsem Ti nabízel,že v případě nesnází pomohu.Přijímače Dreambox jsou dražšší,ale byli skoro vlastně první na linuxové bázi,proto ta nejvyšší podpora,ale díky tomu ji má i ten VU+Duo třeba...Pokud budeš jen pasívní uživatel tak jednou nastavíš a jen se díváš,pokud rozumíš PC,tak si můžeš i hrát..mít linux v domácí síti,přehrávat hudbu,filmy ze serverů a PC,používat sdílení...je toho hodně,co se s nima dá dělat...

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

A ještě jeden dotaz přece budu mít. Nemám možnost si to někde na vlastní oči vyzkoušet , prohlédnout. Jak je složité ovladání třeba takového Vu+ na videích to vypadá vcelku jednoduše, ale přece jenom video je video a realita je realita. Jde mi o to jestli to bez problémů dokáže ovládat i člověk co s počítači moc nekamarádí, jestli je to opravdu stejně jednoduché jako třeba ovládání televize :)

madmancz
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra