![]() |
|
Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliAhoj všem zkušeným, včera jsem resetoval přístroj topfiel sbi 2050 a teď nemůžu chytit české programy. Na astru 3 mi ukazuje 100% signále a třeba na pozici 12525, kde má být čt1 mi najde nějaké úplně jiné programy, ale ani jeden český.Nevíte kde by mohla být chyba? |
snake33
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 76 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliAky uhol mas na parabole pozri stupnicu.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Re:Problém s naladěnímMáš tam to stupidní otočené Inverto.Takže LNB přehoď a chyť za druhý krček (tzn. že volný budeš mít vpravo), pak musíš v menuna přiloženém obrázku nastavit Diseq v řádku 1.0 pro Astru3 možnost 1ze 4 a pro zahraniční programy pro Astru1 (možná bez označení) diseq 1.0 možnost 2ze 4.(Po resetu je to bohužel díky tomu konvertoru obráceně).Přijímač za to nemůže. ale konvertor je proti všem ostatním zapojen opačně..Až toto budeš mít,pak si zvol kmitočet. třebas ten 12525V 27500 a 3/4 a když ani v tu chvíli nenaladíš správné programy, tak pak teprve hneš s anténou. Víc se napsat nedá, musí to fungovat |
Pepa 3
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
PepaTeraz ma volne prave a uchytene za lave,pozri si foto aspon ja to tak vidim.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Re:Problém s naladěnímSorry co jsem ti napsal,volný krček LNB bude vlevo, přesně opačně,než ho máš na obrázku. Ještě jednou omluva za překlep, a dej vědět, jestli se zadařilo. |
Pepa 3
![]() |
|
Re:Problém s naladěnímJo je to tak,už jsem se opravil, popletl jsem si pohled zepředu a zezadu,už jsem to opravil. Díky za info. |
Pepa 3
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliMoc děkuji za reakce a za rady a jdu to přehodit, pak dám vědět jak to dopadlo. |
snake33
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliTak, bohužel je to úplně stejné jak před tím, aljazira(nebo jak) to jistí :( |
snake33
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliSnake na ktoru cast lavu alebo pravu to chytas?Ked nevies chod k tanieru a zakry rukou jednu a druhu a uvidis kedy vapadne signal,hybal si tanierom tak co sa cudujes treba zistit kde si!Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Re:Problém s naladěnímJestli jsi přehodil LNB a změnil nastavení diseq v přijímači na Astra3 = 1ze4, tak teď už zbývá jen správně natočit anténu, pokud jsi s ní prve hýbal. A obě družice ti pak musí fungovat.Zkontroluj znovu nastavené parametry, diseq,pak vstup do ladění TP,vyber 122525V...a poptoč s anténou. Když nemáš měření, ať ti někdo zaasistuje u TV, až ti naběhne na škále signál.Nyní máš jen už anténu hnutou na jiný směr. |
Pepa 3
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliTak to vypadá ne levou stranu, tam kde není uchycen k parabole |
snake33
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliV tom pripade predpokladam ze si moc v pravo tych arabov asi tahas z 13e.Nastav to ako pisal pepa a cely tanier budes tocit jemne do lava kym neuvidis obraz alebo ti neukaze silu signalu a potom doladis tanier uz na jemno.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliTak je to furt stejné, ať dělám cokoliv, buď je signál na 99% a já chytám jaziru anebo prostě nic. Přemýšlím jestli to nemůže být přístrojem. Mám ho trovhu porouchanej po tom co do něj děti hodili flasku a v přístroji začalo hořet. Potom vše fungovalo, akorát nešel zapnout Do, musel jsem ho furt zapnout a vypnout z el. Jenže než jsem přístroj resetnul, sám odsebe se zrestaroval a pak už mi i na plném signálu ukazoval že není signál. Nějakí blbost. Prostě jestlui není možné že už to přístroj vzdal. Ale zase z druhé strany chytá nějaké programy.....tak já už fakt nevím.... |
snake33
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliZavolej si na to někoho, kdo tomu rozumí, ušetříš čas. A čas jsou peníze. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
snake33Ak si z nás len nerobíš (nevhodné slovo), tak si podľa mňa na 21.5E. Problém je, že ak to chytáš tou časťou monobloku, ktorá je pri pohľade zpoza antény vľavo, a chceš chytať 23.5 a 19.2, tak na tejto ľavej časti musíš hľadať programy z 19.2. Záver: potočiť 2stupne doprava (keď stojíš za anténou) a skúsiť iné nastavenie diseqc. 23.5 musíš chytať z pravej časti monobloku! |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliJaně zkusím, to nehodné slovo jsem já a to zažínající na K...TJsem fakt už stupído |
snake33
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmyslihttp://cz.kingofsat.net/index.phpTu si najdi stanice ktore chytas a podla toho uvidis ci treba tocit do lava alebo prava.Co ine ti moze niekto povedat?Podla TP uvidis co chytas a podla toho tocis na poziciu 23,5E,cize mas viac alebo menej ked ti to nejde. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliKukenzie na pár obrázkov a hneď ti bude všetko jasné:http://www.google.sk/search?tbm=isch&hl=sk&source=hp&biw=1280&bih=681&q=monoblok&gbv=2&oq=monoblok&aq=f&aqi=g1g-S9&aql=&gs_sm=e&gs_upl=14397l22974l0l27677l8l8l0l1l1l0l202l1016l1.5.1l7l0 R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
Re:Problém s naladěnímZdarec,to snad není možný,já ti to snad přijedu nastavit,jestli jsi z vých.Čech. Podle mě se pohybuješ stále na vedlejších družicích, jen ne na té správné. Co se obrázků týče, které ti zaslal Maneto, tak pro tebe v případě nastavení které jsem ti psal platí ten druhý zleva nahoře.Tzn. že Astru 3A (23.5) budeš přijímat přesně osou paraboly a Astru 1 bokem.I kdyby ti přijímač po zásahu lahví nefungoval korektně, tak přesto by si měl v základní poloze"1 ze 4" přiřazené k Astře 3A české programy chytit.Tudíš práskni anténu někam,kde jsi ji měl přibližně původně,zadej manuální hledání, TP 12525 V, a až na škále uvidíš signál,prolaď.Když to nebude on, zkus další pozici.Pootočení anténou v místě konvertoru o 10cm jsou zhruba 3 stupně.Takže anténou pootoč vždy jen o kousek.Nejlépe vždy jen jedním směrem, a když to nedopadne,tak to zkus zpět.Tohle je základ co se dá a bez měření jiný způsob,než že si někohoho pozvat neexistuje. Ale tohle by si měl zvládnout. |
Pepa 3
![]() |
|
Pepa 3Hlavně tady piš o tom kolik je tady m.a.g.o.r.ů tak si přečti a zamysli jsi jak ty jsi chytrý. To už ani nevíš co píšeš a ani co ti odpověděli. https://www.parabola.cz/forum/topic-66789/O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliÁáá, potrefená husa.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
Re:Problém s naladěním@petr33: V prvním případě by sis měl nejprve přečíst,co jsem napsal,pokud jsi to nepochopil napoprvé, tak si to přečti prosím tě raději víckrát.A konečně za druhé: Narozdíl od tebe a tobě podobných se druhým snažím pomoci.A vo tom to celé je. |
Pepa 3
![]() |
|
ROZHŘEŠENÍ.Tak dnes u mě byl technik a změřil mi signál. Tam kam byla nasměrovaná anténa, tak ASTRA 3 jak jste psali, nebyla.Ale když podle přístroje naměřil astru3, tak na přístroji ani čárka signálu. Technik ještě nastavoval přístroj (Topfield SBI250)a prohlásil přístroj za odepsaný, prý něco s tunerem. Tak jsem mu poděkoval zaplatil 500,-Kč a jdu kupovat nový přístroj..... :O |
snake33
![]() |
|
ROZHŘEŠENÍ.Ak si naladil kanály na inej družici,tak prijímač nemôže byť pokazený.Takže, zabehni s prístrojom ku niekomu, čo má správne naladenú A23,5E a vyskúšaj, až potom popolnica. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmyslico to je za nesmysl,buď si tim verglováním zničil tuner ty nebo je funkční, když ti to našlo 12525 z jineho satelitu asi nebude tuner špatný ne? Pokud je člověk poplašený a nedokáže se uklidnit při instalaci satelitu,je lepší to nechat technikovi,pokud by jsi s ničim nehejbal a otočil bud kousíček do leva či prava ,dle orientace satelitu astra 19,2E vše bys musel naladit do 1hod max a to i kdyby byl na střeše, rozhodují kolikrát milimetry... ;P tak ať se daří a radši se poraď až budeš kupovat nový stroj,ať je to uživatelsky příjemnější... ;) |
zori
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 507 |
![]() |
|
RE: Problém s naladěním astry 3 chytá nesmysliNež jsem, zavolal technika, vzal jsem přístroj k známému, který má také ASTRU a nic, ladil taky blbosti. A toho technika jsem si pozval na potvrzení toho co jsem tušil, že přístroj je v prd...Nevím topfiel už asi nikdy víc, nakonec to potvrdil i technik o 2060, že ho nedávno instaloval a přístroj odešel za týden, tak já nevím...ale určitě se sem zajdu příště poradit o koupi nového. A VŠEM MOC DĚKUJI ZA SNAHU A POMOC R^ |
snake33
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
![]() |