Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

TF 600 CR-kdo poradí

Jeden TV přijímač mám připojen SCART kabelem, satelitní signál v pohodě přijímám a programy sleduji bez problémů. Druhý TV přijímač (s A+D modulem) bych rád připojil s tím, že budu sledovat stejný naladěný program v jiné místnosti. Dle výrobce to prý jde. Druhý přijímač jsem tedy připojil přes výstup LNB OUT přičemž automatické ladění TV přijímače signál neobjevilo. Ani manuálně ani automaticky jsem prostě signál nenalezl. Můžete prosím poradit postup správného propojení a ladění na druhém TV přijímači? Nebo to mám připojit na RF AUT? Jde to vůbec? Na druhém přijímači zároveň sleduji programy z domovní STA (panelák). Děkuji za radu.

Bedra
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TF 600 CR-kdo poradí

Určitě RF out, ale rychlejší je to snad zkusit, než psát sem..

migr
Registrace: 7/2007

Bedra

Ak môžem poradiť tak sa čo najskôr toho mega ŠROTU zbav.Čím skôr tým lepšie.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Určite zapoj do RF Out a na TV to pak najdeš zpravidla na 39 kanále.

malluk
Registrace: 12/2010

Tak jak píše malluk mém to taky tak akorát 38 kanál :laughing:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Pro Bedra

"Ak môžem poradiť tak sa čo najskôr toho mega ŠROTU zbav.Čím skôr tým lepšie".
A vyhoťe mobil který není chytrý, a vyhoďte auto které nejezdí 200, a vyhoďte TV která není plasma a nemá internet a DLNA a vyhoďte zkrátka vše a kupte vše "SUPR" abyste byli IN.
Asi patříš do kategorie těch, jak už jsem zde od jiných četl, kteří kupují každý rok nový mobil, SAT přijímač atd., aby v byli COOL a ne OUT jak se dnes říká.
Podle mne je naopak TF6000CR užitečný a provozně vyhovující přístroj stejně jako GOSAT 7055 a jiné levné přístroje, které jsou zde "fajnšmekry" označovány za šrot.

Standa3
Registrace: 1/2006

OMLUVA Bedrovi

Omlouvám se Bedrovi, ta výtka patřila pro kostík123

Standa3
Registrace: 1/2006

Pro kostík 123

To vůbec není žádný šrot, natož mega! Pro toho, kdo se chce jen dívat, je to ideální přístroj s jednoduchou obsluhou !

Tondach
Registrace: 3/2004

Díky za rady - všem

Zkusím to podle vašich smysluplných rad. Musím však změnit koncový konektor z LNB na RF. Jste fantastičtí, chápající, že ne každému je dáno vědět a mít vše... Jsem senior a uživatel klasických satelitních programů které však sleduje hlavně moje žena a je pravdou, že tento přijímač nám postačuje ke spokojenosti. To víte při důchodu si na nějaké extra přístroje troufnout nemůžeme, a to přesto, že si ještě oba k důchodu přivyděláváme jak to jde. Hlavně zdraví že? To přeji všem a ještě jednou díky-doufám, že to vyjde podle vašich rad. Jinak, kdyby někdo potřeboval levně projekt přípojek voda-kanál-plyn (třeba k RD) viz http:bmprojekt.blog.cz :)

Bedra
Registrace: 2/2012

@Bedra

Predpokladám, že " Druhý TV přijímač (s A+D modulem) " znamená analog+digital, no nerozumiem prečo meniť konektor z LNB za RF... Z konvertoru/LNB vedie kábel, ktorý je zakončený F konektorom, ktorý sa zapojí do satelitného prijímača do vstupu LNB IN. Výstup LNB OUT sa používa na pripojenie druhého satelitného prijímača na ktorý sa pripojí druhý TV. Sú tu však obmedzenia v podobe ovplyvňovania H a V polarizácie. Pokiaľ využijeme výstup modulátora satelitného prijímača na niektorom kanály 21-60, ktorý naladíme na druhom TV, čo je tento prípad, použijeme na prepojenie bežný anténny kábel s jednoduchým anténnym konektorom.
Tiež senior dôchodca M.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Bedra, i ostatní

u tohoto prijímača je výstup LOOP neaktívny

emo53

@emo53

Ako si k tomu dospel? @ Bedra tento výstup však nepotrebuje, pretože nemá druhý satelitný prijímač a chce druhý TV prepojiť cez modulátor ;) Dočítal som sa, že u tohoto prijímača je to kanál 36 alebo 43...
http://www.(nevhodné slovo).cz/clanky/topfield-tf-6000cr-sat-prijimac-i-pro-starsi-tv/
(nevhodné slovo je skrátene digitálna zone)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto

Jednoducho pokusom. Ja viem, že Bedra to nepotrebuje, preto som za jeho oslovenie pridal "i iní". Ak by sa s tým náhodou niekto trápil. Ja som to voľakedy musel u jedného známeho takto nepohodlne riešiť.

emo53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra