Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Problém 11836

Dobrý deň!
Obraciam sa na Vás s dosť závažným problémom. Niektorí zákazníci sa na mňa obracajú s problémom: Všetky frequencie Skylinku fungujú, okrem 11 836, kde vysielajú všetky slovenské stanice. LNB (vymenil som ich niekoľko), polohy a žiadné prekážky v tom nebránia, skôr rušenie niektorého z vysielačov v danej oblasti (IBV v Žiari nad Hronom). Dovtedy programy na starých frequenciách fungovali. Ako riešiť tento závažný problém? Teraz poraďte. Stretli ste sa s takýmto problémom? Písal som aj do Skylinku, som zvedavý, čo mi odpíšu.

jklajban
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problém 11836

Zaujímavé, ako sa téma naraz zvrtne... :laughing: :laughing:

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Já to pochopil

tak že ten vnuk z té 8 třídy dělá Novu Sport HD a ten mladší TP 11836 ne? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

Asi jo R^

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Problém v Nitre.

U nás v Nitre je podobný problém s frekv.11895v.Ruší to káblovka f.Satro zo Zobora.Už pár tanierov sme museli kvôli tomu premiestniť alebo nejak zacloniť podľa možnosti.Prípadne vymýšľať rôzne límce z plechoviek, podla toho, z ktorého smeru a uhlu rušiaci signál dopadá.Pri upc je to problém s frekv.11727v.Raz nám pomohla aj výmena konvertora, ale v iných prípadoch nie.Písal som aj do Skylinku, ale samozrejme žiadna odpoveď.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra

Kua chlapi ale ako potom pridelujú tie frequencie, ked sa to bije !!! a v dnešnej dobe 21. storočia, nech idú do hája aj s takými odborníkmi :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming:

jklajban

skoda sa rozculovat...tu asi tel.urad a pod. institucie nemaju dosah alebo strkaju hlavu do piesku lebo problem zistili az potom ako to zacalo rusit.Ak by to uznali tak potvrdia to,ze urobili chybu ked prideli freq.ktora je vyuzivana aj u ineho operatora...Oslovili sme dokonca aj televiziu TA3 ,ziadna odpoved a pritom je to aj v ich zaujme aby nemali ruseny signal pre koncovych uzivatelov za ktoreho prenos si platia nemale peniaze...sam som zvedavy ako to dopadne aj ked sa to stale nejako vyriesilo,tak ako pisete,rozne clony na parabolach a pod. ale to nie je riesenie.Dokonca aj statna institucia v meste sa na nas obratila s problemom nakolko od nas kupili nejake prijimace ale sam ich technik uznal,ze je chyba vo vysielani Satra lebo to zacalo az po spusteni ich vysielaca.Stazovali sa tiez na tel.urade... Rv

satelit1
Registrace: 12/2006

mam uplne stejny problem, mam televizi pioneer PDP LX 5090H s integrovanym sat. tunerem. Vsechno bezi jen slovaci vubec/neni signal/

janpacicka
Registrace: 2/2012

alobal na LNB

jklajban

automatické laděný , vše se vymaže a nahraje znovu na panasonicu to pomahá a je to jediná záchrana a pak seřadit programy podle sebe + doladit frekvence manualmě co se nenaladily automaticky ( ted to půjde bez problému - dříve to nešlo ).Když to nepomůže tak jedině Tov. nastavení. Prosím Aktualizace , manualní nastavení a vytahování ze zásuvky na Slováky nepomáhá !!!

standa111
Registrace: 11/2009

Stando, zkus si konečně jednou provždy zapamatovat, že ladění se píše s měkkým. To je tak do očí bijící, že sem to prostě musel napsat. :lookaround: :O

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

Obdobný problém jsem taky nedávno zaznamenal. Přičemž slováky jeden přístroj naladil, druhý ne. Problém byl v tom, že ve svodu byl sloučený i TV signál, když jsem odstavil u přístroje rozbočovač, tak už to hrálo, nicméně není to konečné řešení, protože ten TV signál je dole potřeba, takže taky ještě budu bádat...
... je to ale k vzteku, když to nějakých 6-7 let šlo v pohodě a teď kvůli pitomému přeladění to nejde (taky nejde ARD na A1 ;-)).

.................

kaspi
Registrace: 1/2006

PRIŠLI z TEL.úradu

Dnes ma poctili páni z telekom. úradu na podnet čo som písal v sťažnosti nedeľu. Potvrdili mi rušenie vysielača SATRO. Takže problém sa zatiaľ bude riešiť tienením konvertora alebo premiestnením paraboly.

jklajban

pardon - v pondelok som to odosielal

jklajban

Ross

Já v lednu před ukončením starých frekvencí naladil všechno. Všechno bylo OK a chodilo to. Mám Homecast S3000CR. Nevím kolik dní zpět, ale z ničeho nic mi slovenské programy na 11836MHz přestali jít. A teď co? Jsem je smáznul, že je znova ručně naladím a nic :-( Se z toho asi picnu. Ze skylinku mi napsali...

Ověřte zda Vám hraje volně vysílaný nekódovaný program TA3.
Pokud ano tak je patrné že Váš satelitní přijímač zpracovává obtížněji aktivační zápisy vysílané na kartu. Karta pak nemůže dané programy dekódovat. Někdy stačí provést reset satelitního přijímače ( vypnout satelitní přijímač ze sítě, vytáhnout dekódovací kartu, za minutu vložit kartu zpět, zapnout přijímač do sítě a nechat ho 2 hodiny zapnutý na programu ČT1 ). Programy by se měly během této doby načíst a rozehrát.
Na kartu Vám byly zaslány reaktivační zápisy.
Pokud Vám nehraje volně vysílaný nekódovaný program TA3 tak nemáte slovenské programy správně naladěné. Bude potřeba je manuálně naladit. Parametry k naladění neleznete na http://www.skylink.cz/web/structure/16.html. Při ladění postupujte dle manuálu k Vašemu satelitnímu přijímači.

.... no a TA3 samozřejmě taky nefunguje. Instaloval a ladil jsem už několik satelitů, ale tohle se mi ještě nestalo :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: :fuming:

voboro
Registrace: 2/2012

Vcera se me na Homecastu s 3000 rozjela frekvence 11836. Vse jinak slo pouze 11836 bez signalu. Situace: Vzal jsem jinej prijimac, ze skusim jestli nahodou nepujde. GI 870 po pripojeni sel. Zpet jsem pripoojil s3000 a zkusil ladit a ejhle signal byl na svete. Tak zkuste odpojit a znovu pripojit. Nechapu, ale je to tak. Cus Jira

Jira
Registrace: 1/2007

Jira

v mojom pripade som skušal aj drahý HD box aj GoldenMedia aj Technisat, ale vravím je to o rušení a nie o prijímačoch

jklajban
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra