Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

led nebo plazma

Hezký den
Poradí mi někdo jakou televizi vybrat ulopřička kolem 120 cm a jestli k tomu satelitni přijimač zvlašt nebo přímo v tv.cena do 25000 díky za radu

sima
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 135
Odpověď v diskusním vlákně

Bohužial

sa pletieš ty,ale nebudem ti to tiež vyvracať, a čo som napisal je pravda... :) ale niekto ma rád jasné omalovánky a niekto prirodzené farby...proti gustu žiadny dišputát...

Milan C
Registrace: 4/2006

Plasma/LED

Ta černá není až tak kritická, mám plasmu a ani na ní není černá černou, protože ta černěčerná se stejně téměř nevyskytuje v signálu. 100x horší problém je podání pleťových barev, což u plasmy většinou jde velmi slušně, u LEDek, hlavně těch cenově přístupných se pleťová barva jeví různě šedorůžová, ale nastavit to do přirozena dá fušku, pokud to teda vůbec jde. Quatron od Sharpu jsem neviděl, tak nevím jestli je to tam lepší. Ale quatrony jsou cenově jinde od ledkového plebsu.

HaryFotr
Registrace: 2/2006

Brebty

o omalovánkách jsou už tak trochu vyčichlé že ano.Podání barev má přeci každý možnost upravit co nejlépe pro svoje oči u každé TV nebo snad ne?Ale já hlavně musel reagovat na stejný obraz u TV za 100 kol.a TV za 14 což je naprostý nesmysl a je jedno o jakou technologii se jedná nic víc nic mín.To bychom taky třeba mohli tvrdit že Audi je vlastně zbytečnost když ta Octávka stojí x méně a je vlastně stejná možná lepší?Taky hovadina že ano? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

RE: led nebo plazma

myly hobo, ale ty zjevne nemas ani zbla tuseni jak zobrazovace fungujou. opravdu ani zbla. plazma jako plazma (pominuli nejaky shit vyrobce jako je samsung nebo tamtong). vnitrne indexovany 12bit na kanal tzn brilantni podani gamutu( ten je u obou stejnej) stejne tam dodavas informace o 8bit hloubce, tak procak gradienty dopocita ( toje u lcd problem, ty levnejsi panely jsou furt 8bit)
barevnou hloubku ma 2 roky starej panak dle kalibracni sondy tak excelentni, ze si nic nezada s nejnovejsim profesionalnim lcd od EIZO kterej je delanej na grafickou postprodukci.
takze si to kuro, narvi az tam. s kurem je amen. kuro konec.
stejnou barevnou podivanou ti da vyprodejovej panak rady 30, protoze to je spickovej vyrobek. ale to ty zjevne nikdy nepochopis.
ty si dorovnas barvy podle oka, a to je priklad toho , ze nemas ani tuseni, na co se mas koukat. pokud ti telka nezobrazuje korektne barvy jak ti je doda zdroj , tak koukas akorat na vyje.bany sr.acky upraveny dle pocitu. to rovnou muzes volat na novu, ze vysilaj malo cerveny :))))
dlouho sem necet takovy kravoviny jako si prave napsal :)))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@hobo

ale u TV je tu absolutne inak...tam platiš nie za obraz a už to pochop, ale sa xxxx HDMI výstupov a podobných nezmyslov. Preto je ta cena u tých omalovánkach taká vysoká. To nehovorim o dalšom zabudovanom satnezmysle...a pod. Čo zrovnávaš audi a octávku, to snád nie :laughing:

Milan C

bublajs

No vidíš a já zase nečetl podobný hovadiny jako píšeš ty taky dlouho.Neviděl jsem zatím lepší obraz na Plazmě než právě na tom Kuru.A oči mám myslím dobré.Nějaký kalibrační sondy si strč za klobouk díváš se na TV a bud ti ten obraz vyhovuje nebo ne.A čím je ten výprodejovej Panák tak špičkovej?Tím že to tvrdíš ty?Asi jo.

hobo

MilanC

U TV neplatím za obraz?Já teda ano a všechny nesmysly okolo mě ale vubec nezajímají.A to srovnání je přeci myšleno cenově stejně jako TV za 100 a za 14 to je tak nepochopitelné?Ještě u té TV počet HDMI VSTUPU se tak nějak ustálil u všech stejně ne?Sat.tuner jde uplně mimo mě stejně jako internet atd.Takže já platím u TV za obraz nevím za co tedy ty?

hobo

myslim ze mas oci z jalovy kravy kdyz si mam strcit kalibracni sondu nekam. je videt ze zijes na pocitech a ne na realnejch a meritelnejch hodnotach.
tehle vyprodejovej panak ma super podani barev, sonda nelze. ty lzes, nebo si minimalne cucas argumenty z prstu, nebo z prsu ? protoze si vyhodil prachy za neco co bez ty cedulky na ramecku nema skoro zadnou hodnotu a to je fakt S.E.R.E
to je stejny jako s pitnou vodou z destnyho pralesa. je uplne o nicem, ale za tu lahev mas prvotridni rocnikovy archivni vybery z cibeb :) ale ucel to splni stejne jako voda z kohoutku a v nicem ji to vlastne ani nepredci.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Neboj

prachy jsem nevyhodil a jsem maximálně spokojen i bez udaju kalibrační sondy.Mimochodem ty tvoje zázračný Plazmy za 15 kolíku nemají cedulky na rámečku?A cena tedy odpovídá hodnotě?To teda nebude ta hodnota asi moc velká v dnešních poměrech nebo ano? ;)

hobo

kdysi tady

někdo psal,není to můj nápad,ale sám ho mám odzkoušen,namířit kameru připojenou k TV z okna,pokud docílíš obrazu v reálu i v TV ,je to správná volba,nemluvím o LCD a LEDpodvod monitorech,tam se ani nesnažit R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tak jsem si tady zase početl bláboly pána hobo, který by se měl seznámit trochu taky s marketingem, jak se dělá reklama a jak se do zákazníků tlačí nové nevychytané předražené (nevhodné slovo).
I ty mnou chválené plazmy stály před 10 lety 200.000,-Kč a taky to byly pěkné (nevhodné slovo).
Dnes jsou plazmy vychytané, není na nich co už vylepšovat, přirozené barvy, barva pleti je přirozená, bílá má půltóny v záhybech (třeba u košile) a ne přesvícené LED nedejbože LCD, kde výše jmenované prostě dnes nedoladíš (ale výrobci to tak za 3 roky taky doladí a pak budou stát 10.000,-Kč a plazmy půjdou na odpočinek).

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Mám Full LED LCD a doladím aj štvrťtóny bielej...nakalibrujem si ju presne podľa môjho gusta...;)
Každý máme iné oči a iná technológia nám vyhovuje. Preto treba vyberať podľa toho. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto

a ty zářivky zezadu ti zajistí černou barvu i když svítí do cedníku stále R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrpetr

Zářivky nevlastním... :laughing: a čierna farba je docielená úplným vypnutím diód v danom mieste. TV má 192 navzájom nezávislých oblastí - zón... :laughing:

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

maneto ty ses mimo. pokud v jedny ty zone bude svitici i tmavej bod, bude zona podsvicena. to je o nicem, takovou ficurou se ani nechlub
a to ze si ladis barvy podle sebe, to je ulet. nenaladis nic, leda peknou blbost. barvu kterou panel nezobrazi proste nezobrazi i kdyby si ladil jak blazen :)

bublajs

hobo

Nastav si na tej plazme, základny obraz na DYNAMICKY a oči ťi vybije a skus to isté na LCD LED, nič viac , nič menej, iba použi vyrobcom dané nastavenie.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

no nejvíc takových co melou, že LCD jsou omalovánky a jedině plazma má černou opravdu černou a přirozené barvy to mají nakonec na tej plazmě nastavený tak, že to s přirozeným obrazem nemá nic společnýho a za denního světla tu černou taky nemaj černou, ale nechcou si to přiznat :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

eemil

A vieš že Plazma má peknu aj červenu :))) priam krvavu. :laughing:
No a Ja si to Priznám. R^ R^ R^

PISTOK153
Registrace: 11/2010

...alebo aj takto, načo kupovat drahý LED TV keď aj tak tu farebnu omalovanku musim nadstavit a utlmit aby sa na to dalo pozerat...a vysledok je potom obraz ako na plazme. Tak nekupim radšej plazmu za par šupek a za ušetrené peniaze si kupim napr. trpaslíka do záhrady??? :laughing: :laughing: :laughing:

Milan C

Milan C

nebo za ty ušetřený prachy přikoupit rovnou i klimatizaci, aby se divák v létě u té plazmy neupekl :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Super ani som doteraz nevedel,ze ked stiahnem jas a vsetko co s tym suvisi na nulu,tak podla expertov je na LED,LCD (kto ako chce) zapnute denne svietenie,no potes koste.Kedy ste videli ako stary model LCD,LED TV naposledy?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@eemil

:))) :))) :))) R^

Milan C

ojoj1

jsem už dost starý a vystřídal jsem opravdu hodně TV za život aby mě oblbnul nějaký marketing to mě opravdu věř.Ale zároven jsem díky tomu vyléčen z kupování nějakých levných šuntu a to momentálně jak LCD tak Plazmy nic víc nic mín.Od Plazmy za 14-15 ve velikosti kolem 50 bych toho tedy moc neočekával a asi zdaleka nejenom já.To samé budu tvrdit samozřejmě i o LCD.Momentálně mě plně vyhovují Philips řady 9.Pokud někomu vyhovuje Plazma za 15 hurá do ní.Takže asi tak.

hobo

Jak tak sleduji tuhle diskuzi, tak se musím smát. Vždyť tady nejde o nic jiného než subjektivní názor každého jedince. Prostě podle mého názoru je nejlepším řešením navštívit prodejnu a podívat se na vlastní oči co se mi líbí. Další možnost (možná ještě lepší než první) je poprosit zmáné a podívat se u nich. Já to tak udělal a jsem s výběrem spokojen.

ozzy 2
Registrace: 12/2008

bublajs

Tomu barevnému gamutu není už v současných recenzích přisuzována až tak velká duležitost vzhledem k tomu co je běžným digitálním vysíláním tv poskytnuto.Lidské oko drobnější odchylky vubec nezaregistruje.Takže ted už zbývá jenom z(nevhodné slovo) ty recenzenty a ne mě. :laughing:

hobo
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 135

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra