![]() |
|
led nebo plazmaHezký denPoradí mi někdo jakou televizi vybrat ulopřička kolem 120 cm a jestli k tomu satelitni přijimač zvlašt nebo přímo v tv.cena do 25000 díky za radu |
sima
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 16 |
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 135 | |
![]() |
|
MilanCnic ve zlém ale pokud se dobře pamatuji tak vlastníš plazmu Samsung o které se bublajs vyjádřil jako o shit výrobci tak se divím že si nepoopravil jeho neuctivé vyjádření. ;) Pokud se pletu tak se předem omlouvám. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 461 |
![]() |
|
hoboA ty si vydel nejakého plazmáka sa sťažovať na SD mazanice na Skylinku :laughing: síce závisí to aj od STB, atd. ale ono je to na tej plazme dosť dobre kukaťelné. :))) iba sa sem tam vypaluju do obrazu tie blbé +18 slovenské kružky. R^ R^ R^ |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
hobotak to asi neni recenze ale blbost. ja se ani nedivim, ze tady oponujete takovejma kravovinama, pac jejich zdroj je vcelku jasnej.pokud tvoje oko nezaregistruje nejakej odchylky tak je asi cas navstivit ocniho aby ti to dal pisemne. dokonce znam jednoho fotografa co nevidi nektery odstiny, tak jede cernobilou a to je OK :) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
Ne mojeoko ale lidské oko takže všichni musíme k očnímu. ;) |
hobo
![]() |
|
RE: led nebo plazmaJá jsem původně nechtěl zasahovat do této odborné debaty. Jen by mne zajímalo jaké odchylky by mělo to oko zaznamenat? Barevný gamut plazmy i LED je dnes srovnatelný, některé LED mají dokonce širší gamut než lidské oko (od infra až do ultra). Přesnost podání barev dnes dělá videoprocesor, na displeji už tak nezáleží. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
@bublajsObávam sa, že mimo si ty ;)Pokiaľ v jednej zóne so samostatnou reguláciou jasu je jeden bod svietiaci je jasné, že daná zóna bude podsvietená...a čierna už nebude úplne čierna, ale bude mať rôzne odtiene šedej podľa potreby. Lenže tá zóna má na jeden riadok 10 stĺpcov, čo je menej ako 0,5 centimetra ...;)A nečítaš pozorne. Barvy si určite neladím, ani slovkom so to nespomenul, písal som o odtieňoch bielej... :))) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
PISTOK153Jak bych mohl někoho vidět?Vždyt přeci plazma udělá z obrazu např.obou Filmboxu a spousty jim kvalitou obrazu podobných programu takové skromné HD. :laughing:A že by se do dnešních do mušek vychytaných plazem něco vypalovalo no tomu se snad nedá věřit. :O |
hobo
![]() |
|
RE: led nebo plazmaDokonce i škaredá baba vypadá na plazmě dobře. ;) |
visper
![]() |
|
visperAle iba v SD, lebo v HD bi bolo detailne vydno aj to čo netreba. :))) vieš ono to je Jak rengen, teda bolo tu pár jedincov čo sa im zdalo že plazma vyžaruje, ovšem asi zabudli že kukali Stártrek a pomílili si TV z Reaktorom z Enterprisse. :))) :))) :))) |
PISTOK153
![]() |
|
RE: led nebo plazmaJe to k smiechu tie diskusie LCD-čkarov o kvalite SD obrazu na ich "plackách"... :laughing: :laughing: :laughing: Aj slepý vidí, že SD obraz na plazmách jednoducho musí byt lepší...plazma jednoducho nezobrazí tie drobné artefakty.Už nebudte ako barani :bigeyes: Jednoducho je to tak a nič s tým neurobíte...aj keby ste po ušoch skákali :))) |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: led nebo plazmaJá proti plazmě nic nemám, jenom se mi zdá úsměvné jak plazmáci pořád posílají každého na oční. Za úchylnou bývá považovaná menšina a plazmáků je jen 10%. A bylo by jich ještě méně kdyby se to neprodávalo pod cenou. |
visper
![]() |
|
RE: led nebo plazmaNo neviem či pod cenu, ale aj u nás večšinou na tu plazmu strednej triedy nemaju, tak kupia v akcii led, druhí problém je, že menšie než 42" nieto a to si človek na skrinu nepoloží a potom sa babka sťažuje že má matní obraz :laughing: a treba ho podložiť ešte knižkama.No ale teraz vážne, keby tie plazmy robili aj menších rozmerov, tak percentualne je to presne opačne, no 42" šade nevleze, či už koli nábytku, alebo miestu. |
PISTOK153
![]() |
|
RE: led nebo plazmaNo ja si este pamatam ako tu niekto pisal,ze mensie rozmery plazmy sa nedaju vyrobit,ze je to technologicky nejako obmedzene ci co?Teraz co je pravda,asi na tom nieco bude... :))) :)))Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: led nebo plazmaAno, s tím souhlasím, kdyby se vyráběli menší plazmy tak by to procento bylo vyšší. Menší plazma jde vyrobit ale ne full HD, protože nejde udělat 6 miliónů buněk tak malých rozměrů. |
visper
![]() |
|
RE: led nebo plazmaozzy 2 vám to hezky napsal, každý má oči a ať si sám vybere.K hobo už raději nic, vůbec nic nepochopil a mele si stále svou (nic proti Tobě, možná jsem starší jak Ty jak píšeš jaký už jsi kmet). Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
ojoj1neboj pochopil jsem tě dobře.Tedy pokud se budeme bavit o nějakém marketingu to jde uplně mimo mě.V tom duchu jsem ti také opověděl.Píšeš že každý má svoje oči at si tedy vybere.Já jsem si vybral a myslím že dobře takže o co vlastně jde?Plazmáci nemelou pořád svou?Pokud jim včetně tebe vyhovuje plazma mě je to srdečně jedno.Tot vše. |
hobo
![]() |
|
vispertak to nezeru, ledky a plazma maj rozsah od infrak k ultra ???:)) :))) :)) :))) z RGB zadny infra ani ultra neudelas !! uz sem tu cet kupu blbosti, ale tohle prekonava vsecko :))) a dalsi blabol ledky maj vetsi gamut nez lidsky oko ??? boze muj, pomoc tem slabsim at aspon neplkaj ko.kotiny vis vubec co to je barevnej gamut ??? to je barevnej rozsah. barevnej prostor RGB, dnes spis sirsi sRGB ani zdaleka nedosahuje toho co je schopno vnimat lidske oko. ani zdaleka. neco si o tom nastuduj. to co tady tvrdis je bud projev tvoji totalni neznalosti nebo ses vazne uplne .... Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
uManuto....TV má 192 navzájom nezávislých oblastí - zón... ....tv ma 1920x1080 pixelu to znamena, ze jedna ta zona ma 10000 pixelu, pri tvejch poctech , to je 100x100pixelu tj 5x5cm :) nez ze sebe neco vypustis, tak si to aspon prepocitej. dneska maj ledkari zjevne den bezmozek :)) nejakej dalsi blabol ???? tohle je fakt argumentace na urovni , aneb JPP a byla uplne namol :) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
bublajspo létech s tebou musím souhlasit,ledkaři nemaj mozek,jinak by vnímali reálné podání obrazu a ne mazanice s omalovánkou,ono to je jinak,jeden byl na návštěvě a viděl novou tzv. TV,doma stará skleněnka,byl ohromen po 20ti letech pokroku,koupil ji taky,zvykl si a chrochtá si nad LEDpodvodem,všude to vychvaluje a šíří epidemii R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: led nebo plazmaja sem se do tyhle debaty pustil hlavne proto, ze sem cekal ze prijde nejakej diskuter na urovni, kterej o tom aspon neco vi, ale tohle me zklamalo. tady lidi ktery nic nevedej prosazujou a pomlouvaj neco o cem nevedi vubec nic. meritelny technicky parametry jsou podle nich snuska blabolu a ale verej nejakejm pindum od zavislejch recenzentu, ktery tomu rozumej asi tak stejne jako oni.myslim ze by nekterym zdejsim diskuterum mela pri nakupu asistovat kartarka nebo nejakej esoterik :) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: led nebo plazmaMyslím, že je hlavní, že tomu rozumí aspoň někdo, ať se to nakonec vše uvede na pravou míru.. :razz:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
bublajsJá nemám čas ani chuť tě přesvědčovat ale můžeme se vsadit. Já teď odjíždím mimo ČR, vrátím se koncem měsíce. Zatím usilovně studuj a potom se tě zeptám jestli může mít LCD displej s LED podsvícením širší gamut než lidské oko a zasahuje do infračervené i ultrafialové oblasti. Ale já se nevsázím o pivo ale rovnou o tu TV. ;) |
visper
![]() |
|
RE: led nebo plazmaJj stare dobre gamatky............ R^ :laughing:Skusili ste niekde v ksefte sa opytat predavaca, aky ma dany telkac gamut? Skuste to, stoji to zato......ja som sa pobavil. :laughing: Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
visperaby si o tu televizi neprisel :)) z RGB barev zadny infra ani ultra nesestavis .) a vis proc ? protoze to svetlo nema takovou vlnovou dylku :))) ja o tu tvoji sklenenku opravdu nestojim :) radsi se jed rekreovat a popremejslej nad tim, jestli sis to tady nesplet se strankama dikobrazu :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
bublajsNemám skleněnku ;) Já jsem to myslel trochu jinak. Z RGB samozřejmě infra-ultra nesestavím, barvy musí být uvnitř trojúhelníka. Dříve měly plazmy opravdu širší gamut než LCD. Body R a B se dávaly až těsně ke kraji diagramu. U LCD byly kus od kraje, protože podsvícení trubicemi prostě nemělo tak široké spektrum. Dnešní LED svítí od nevidím do nevidím, takže R i B může být u kraje stejně jako u plazmy. Dnes se uvádí gamut u LED až 118% NTSC. R i B jsou uvnitř trojúhelníka, ale protože to nejsou monochromatické světla, tak spektrum skutečně zasahuje mimo diagram. Chtěl jsem jen naznačit, že dřívější výhoda širšího gamutu plazmy už padla. Jinak o nic nejde. |
visper
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 135 | |
![]() |
|
![]() |