![]() |
|
Laická montáž parabolyAhoj,mám jeden laický dotaz.Instaloval jsem si parabolu 60cm, singl konvertor a přijímač Mascom s dekoderem cryptoworks.Mám kartu UPC direct(Freesat).Parabolu natočím na pozici 0,8W, LNB screw cca 15st.elevace cca 31st. Síla signálu je 94% a kvalita cca 60%.Ale naladí se mi nějaké nesmyslné programy.Ani jeden z nabídky UPC co jsou na Thoru.Mám naladěný jiný satelit nebo je chyba v přijímači?(je z druhé ruky a pravděpodobně na něm majitel jen na CS linku na Astře).Dík za podněty k nápravě. |
tokin111
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 24 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyNejspíš jsi někde na sousední družici. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolypodle programů co ti to naladilo a přehledu zde na parabolehttps://www.parabola.cz/prehledy/ to porovnej a zjistíš kde jsi. Přijímač za nic nemůže. :lookaround: Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyNo,to jsem si taky myslel, ale at jsem talířem točil po destinách mm, tak nic, když naskočil signál,tak sice jeho výše byla 90% ale kvalita 0.A na přijímači je napsáno, že je to sat. na 0,8W.Jiné transpodery z jiného satelitu to nenašlo |
tokin111
![]() |
|
RE: Laická montáž paraboly12,418 GHz, pol.V SR 28000, toto si nastav a hladaj signal :)))VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P
|
markus176
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 1 045 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyOk, zítra to zkusím.Podle výše uvedeného odkazu a free programů co jsem naladil jsem asi na Amosu.. :-(.Jen mě zaráží, že přijímač píše 0,8W Thor 1,2,3 |
tokin111
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyNebo si pročti totohttps://www.parabola.cz/clanky/3856/frekvence-upc-direct-na-satelitech-thor-5-a-thor-6/ |
Tonnny
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 103 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyprijimac pise thor pac si mu rek ze budes ladit thor. poslepu nepozna nic. udelej jak to pise markus, to je spravna cestaDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyOk.Děkuji zarady,snad se to zítra vše povede,jinak mě čeká instalace technikem... |
tokin111
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolytady mas unikatni parametry ruznejch druzic, podle toho se to hleda docela snadno https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolytaky sem to delal sam naladil TP stara cekala u TV a jak tu nabehlo rvala:-) doladil sem baj ocko(to u mne znamena na 100%) dotahl sroby a pohodicka 1500 usetrenejch za odborno montaz |
tanabe
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 1 806 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyA stačilo se zeptat na jednom fóru, že ? |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyUrčitě bych si zjistil podle nal.programů na které jsem vlastně družici.Poté bych volil frekvenci,která se liší od okolních družic určitá frekvence tady už padla.Mascom jsem používal na natačení motoru a při vyhledání nových družic se mi stalo,že spodní teploměr kvality signálů u některých frekvencí nebo změně frekvence NEUKAZOVAL žádný signál. Musel jsem ho vypnout ze sítě.Pokud bys stale nemohl chytit signál pak bych změnil elevační úhel paraboly. |
savatage
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
@TondachJasně,tady máš návod,jak zlikvidovat antenáře a montážníky,servisáků už taky moc není,jen tak dále,zlatý podnos vítězí! |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 361 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyja myslim ze autor tematu, za ty dva a pul roku co tu ma registraci, je na dobre ceste k satelitnimu prijmu a v tak narocne ceste mu zadara dobra rada prijde vhod :)pokud v tom nejakej kolenovrt-zlatokop vidi upadek montazniku v cechach, tak mu poslu petku na pivo :)) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
bublajsR^ R^ R^ , už se tady radši nikdo na nic neptejte , nebo budeplnej pracák :)) |
Dukan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 311 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyJj,reg.tu sice mám dva a půl roku přeci jen - jsem laik, spíše teoretik.Ted jsem udělal chybu, bo sem si myslel, že když sem se dvakrát strefil při montáži u své bejvalky na Astru,že Thor chytnu jako fík...Zas tak lehké to není,je tam nahoře docela "narváno" :))) ale pravdou je, že díky výše dobře míněným radám teď veřím, že se to podaří...Podle mě je takovéto forum super, nejde přeci o to zlikvidovat odborníky, co se tím živí ale usnadnit život nám, malých českým kutilům, kterým nejde o to ušetřit nějakou tu kačku ale mít hřejivý pocit z dobře udělané instalace |
tokin111
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolytokin111 - no ale musis sa na to pozerat, tak nejak třídne. Ked si ludia budu vediet urobit vela veci sami, bude sa pre zbytok chudakov vypocitavat cena montaze z rodneho cisla ! :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyNetreba sa báť takých nie je vaľa,čo si to sami dokážu úspešne nadstaviť,viď vikendová moja skúsenosť.Chceli ušetriť a naladiť si mágio,ale ani za celý piatok a sobotu sa im to nepodarilo,tá parabola by vedela vyprávať,bola uchytená snáď na piatích miestách. ;)Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyJojo taky jsem viděl odborne montaze motor vzhuru nohama, ale dostal jsem jednoho setrilka. Po telefonu chtel vědet cenu instalace, kdyz se mu to zdalo hodne tak chtel rady k montazi. Nemel jsem cas tak jsem mu po tel vysvetloval jak to nainstalovat. odmlcel se po hodine volal ze to ma na stene a kolik bych chtel za nastaveni signalu cenu jsem mu zopakoval puvodni, byl v soku ze jsem zlodej a ze uz usetril za to ze je to na stene. Opet chtel rady jak dostat signal. Po hodine volal ze respektuje cenu, ale ze to chce hned. Byl jsem v soku co dokazal, parabola mirila pekne do zeme, lnb opacne, v krabici mu zbyly srouby, diletacky z paraboly. Cenu nakonec ochotne zaplatil, jeste jsem mu prisolil za demontaz.Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
Nemudrujte tu zbytečně.....Když na jiném serveru napsal, co mu to naladilo, tak s největší pravděpodobností míří místo na Thor na Sirius..... |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyno tak to jsem taky koukám pěknej zloduch, parabolu jsem si taky vždycky montoval sám, párkrát dokonce i známým a kvůli mě určitě nějakej anténář zkrachoval a pak s celou rodinou i dětmi umřeli hlady. :lookaround: :))) :laughing:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
@eemilMožno nezkrachoval,ale určitě se mu obmedzil příjem,jelikož všelijakí šuflikanti na vesnici montovali Digi ve velkém a v poslední době se prodávali len sety Open810+parabola! |
PIXEL
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyNJ,ja si nemôžem sťažovať,že by som nemal prácu,ale to zase nesmieš byť neprimerané drahý,lebo viac krát si nevrzneš. ;)Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyOno je to asi aj o tom, kolko stoji montaz tej iste zostavy b BA a okolí a takych 250 km dalej..........zeby rovnako? :)Neviem ako to vidia odborníci.... Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Laická montáž parabolyTaky jsem si montoval vše sám,cena montáže se liší od každé firmy cca 1000-1500 kč toť vsjo :OSkylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 790 Galerie: jackino |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |