![]() |
|
DVR Media Box paralelní nahráváníZdravímod včerejška mám DVR Media Box od Freesat, ze začátku jsem byl nadšen, následně jsem narazil na problém. Při paralelním nahrávání mi to funguje na zhruba 2 třetinách kanálů bez problémů. Bohužel u kanálů např. ČT sport, Nova sport nebo Eurosport 1 (Eurosport 2 funguje), u kterých mi jde o nahrávání jejvíc, mi to nahrává pouze pokud se na tento kanál dívám při přepnutí na jiný program nahrávání skončí. Předem děkuji za jakou koliv radu či postřech. PS: Signál připojen přes přiložený DiSEqC přepínač. |
mpb1913
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 12 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníZdar,tak mozna napis typ medya boxu,predpokladam,ze je to dvoutuner s TWIN LNB a ze na N3 se netestuje surflock:).Idealni je zavolat na jejich linku. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníJe to shit, nejspis chyba boxu. Muzes zkusit reset boxu, prohodit vstupy a tim koncis. pak telefon a prudit.. |
Bloud
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 398 |
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníDík za odpověď, sice na mě mluvíš nějakou klingonštinou, ale poslední a nejdůležitější větě rozumím :)) |
mpb1913
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahrávánía kdo ti to zapojoval ?máš tam LNB TWIN ??? (pokud je to Philips někde bych našel jak se tam tahá nový soft !) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahrávánízapojoval sem to sám dle přiloženého návodu, velmi jednoduché kablik do DiSEqC přepínačě a odsud dva kablíky do Media boxu.LNB TWIN bohužel nevím co je? |
mpb1913
![]() |
|
tak jsme domaje to ta baterka co máš na talířibohužel musíš si zakoupit ten TWIN a natáhnout ještě jednu šňůru (koaxiální kabel ) lépe kvalitnější, od talíře ( antény , "paraboly", mísy , )k tomu zázraku co ti poslali ! pokud můžeš opiš vše co je napsáno na tom údajném DiSEC přepínači ?! :8) |
tonek
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníTvoj prístroj síce nepoznám (model), ale podľa toho čo píšeš sa nejedná o chybu, ale vlastnosť. Nahrávať v tvojom prípade sa dá po prepnutí pravdepodobne len v rámci TP. Po zmene frekvencie sa jednoducho skončí. ČT sport : 11938 H, Nova sport: 11765 V nebo Eurosport 1: 12264 (Eurosport 2 funguje: 1211 V). Eurospoty v HD obidva na 12034 V napr. nebudú mať problém, jeden nahrávať druhý pozerať.DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníOK dík za popis pro troubu :))TWIN tedy mám ale táhnu to z něj do dvou samostatných přijímačů. Odpoledne dorazím domů tak ještě opíšu vše co je napsáno na tom zázračném přepínači. Budu rád když mi pak vysvětlíš k čemu mi je. Dík |
mpb1913
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníok !možná dojde k nejhoršímu a budu muset pracovat :))) ale večer zde budu určitě některé otravovat ! :laughing: jo a taky napiš co je na tom jejich boxu ??? R^ |
tonek
![]() |
|
Maneto dík za tipto zní rozumně. |
mpb1913
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahrávánína prijem z dvoch roznych frekvencii potrebujes tahat 2 kable z konvertoru priamo do prijimaca.prilozeny diseq-c prepinac je alternativne riesenie pre tych ktorym staci nahravat to co prave sleduju. (alebo z rovnakej frekvencie) take kuzlo este nevymysleli ze by si bez druheho kablu mohol nahravat z inej frekvencie ako to co sledujes :) |
Mathev
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníSmaryja Francin,smaryja Pepin ,je mozny i ekvivalentni povzdech...:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@mpb1913Všetky príjímače čo UPC ponúkalo mali len jeden tuner. Jediný čo by pripadal do úvahy by mohol byť model Philips HD DVR. Musel by to byť však model Philips HD DVR (DCR8111), ktorý má 3 tunery. Ak máš model Humax, tak ten má 1x LNB IN a 1x LNB OUT. Ostatné ako: UD-FOX/HD, M5 a Philips S8 majú len vstup LNB IN.Použitie TWIN LNB a DiSEqC prepínača si už vysvetlil. Tie však nemajú v tvojom prípade (pripojenie druhého prijímača) žiadny vplyv na paralelné nahrávanie. ;) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
pre mbp1913phillips DVR( DSR8111) ma 2 tunery a nie 3 a jedna sa v tejto teme prave o tento dvojtunerovy prijimac |
Mathev
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
@MathevMáš pravdu, UPC ponúka dvojtunerový prijímač. Starší článok:https://www.parabola.cz/clanky/3048/philips-dsr-8111-53-pvr-hd-box-pro-upc-direct/ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníOK pánové všem děkuji za to, že jste se obtěžovali mi to vysvětlit, mám už jen poslední dotaz: jak zjistím, které kanály běží na stejné frekvenci, tudíž můžu jeden sledovat a druhý nahrávat.Dík |
mpb1913
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníUž jen pro zajímavost, nakonec to na tu bídu nedopadlo tak zle, sem to teď prošel a vetšina kanálů funguje paralelně mimo je pouze ČT sport, AXN (white, black paradoxně fungují spolu s ostatními) NatGeo Wild a Filmbox. Dětské a hudební sem nezkoušel, nesleduji a HBO nemám. Jen ten ČT sport me malinko ser... |
mpb1913
![]() |
|
nepotřebujenahrávat !stačí mu to vysvětlit a je to v pohodě ! více takových zákazníků :))) mě by ale zajímal aspoň ten DiSEC přepínač co mu poslali a ten návod ! možná nám to vysvětlí Mathew cit" ...prilozeny diseq-c prepinac je alternativne riesenie ??? :lookaround: :lookaround: :lookaround: :lookaround: |
tonek
![]() |
|
už je to jasné?velmi jednoduché kablik do DiSEqC přepínačě a odsud dva kablíky do Media boxu,to je přepínač,ne rozbočovač,máš to špatně TWIN tedy mám ale táhnu to z něj do dvou samostatných přijímačů. tedy quad a čtyři kabely R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: DVR Media Box paralelní nahráváníMám TWIN z něj jeden koax do prvního patra druhej do přízemí. V přízemí zapojeno do přepínača a následně dva káblíky do Media boxu. Máš problém s psaným textem?Na přepínači je napsáno: Optiswitch 21 out 2x1 DISEqC Switch Frequency Range: 950-2400MHz Insertion Loss: 3 dB |
mpb1913
![]() |
|
pokudje to na mne,? tak text ještě občas chápu !nechápu však DiSEqC relé použité jako spliter na dvojtuner ! tak by mne zajímal ten návod a kdo to vymyslel ? kluci v Klatovech asi né, že by manageři v Luxembourgu ??? nebo se budu muset zeptat "technika"TKR ! :))) |
tonek
![]() |
|
peterovédobrý obchod !já blb bych natáhl jenom tri kabele :crying: |
tonek
![]() |
|
tonekNo konečně píšeš rozumě. :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
rozuMĚjsem to vzal přezRychnov a Lanškroun ! :laughing: |
tonek
![]() |
|
tonekA už máš zimní pneu ? Bacha !!! R^ :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |