Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

merici pristroj combo do 10tisic

muze mi nekdo na zaklade vlastni prakticke zkusenosti doporucit merak dvb-t+s aby mel spektrak .diky

iq1
Registrace: 8/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

nemůže !

soráč :lookaround:

tonek
Registrace: 1/2009

RE: merici pristroj combo do 10tisic

za ty peníze můžeš mít tak akorát nějaký finder-tuner s lcd displayem v krabičce

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

E: merici pristroj combo do 10tisic

nasel sem nejaky dreamsky 80 ...

iq1

to je přesně to o čem píšu...

gunter

nedej se odradit.....

Přesně takový přístroj je dreamsky TSF-40......tady máš odkaz na recenzi " https://www.parabola.cz/clanky/3820/kombo-vyhledavac-digitalnich-signalu-dreamsky-tsf40/ " Provozoval jsem ho úspěšně 2 roky a za první 2 měsíce si na sebe vydělal bez jediné reklamace....Ano, setkáš se tu s názory, že to není měřák, ale krabička s displejem.....to píší buď lidé, co tomu naprosto nerozumí nebo naopak ti, kteří opravdu potřebují pro svoji práci mašinky za 100.000.....Nyní ho mám jako záložní a možná bych uvažoval i o prodeji....

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

to ale

neni merak ;)

noces
Registrace: 9/2010

Merak to jiste je, Trabant je taky auto. Ale jde o to, co od toho meraku ocekavaš a co s nim hodláš dělat. Ja tedy ješte nikdy nevidel spektrák v přístroji za deset tisíc kč. To co maji v sobě Dreamsky a pod, to neni spektrák.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

pro SAXONA

ano, tvůj názor je názor profíká využívajícího měřící přístroje vyšších cenových relací, nicméně jak jsem řekl....snad jenom možnost zobrazení echa jsem postrádal. Ona ta naše středočeská SFN ( Cukrák-Žižkov ) je kolikrát nepoužitelná a tak je potřeba využít jiných vysílačů...Ještěd, Jablonec, Buková hora....ale samozřejmě použitelnost poznáš dle úrovně CBER, která je tak vysoká, že ani po FEC nemáš šanci dosáhnout bodu QEF.... :8)

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker

pro iq

jestli chces neco bastlit s merakem do 10.000 ? tak zadny nema dobry spektrak ,nebo jestli si stim chces vydelavat - tak to minimalne 4x pritlac ,to je dobra rada

maly mike
Registrace: 5/2006

Kvalitní spektrák je základ pro pořádnou práci. Tyhle měřáky jsou dobré tak pro nastavení paraboly na běžné družice, ale dělat s tím DVB-T, nevím. Jak budeš nastavovat selektivní slučení dvou a více antén, doladění filtrů, větší STA?
Jak jsem psal, je důležité vědět, co s nim chceš dělat. Nic pro nim nemám. Je jasné, že na lepší si člověk zvykne velmi snadno, opak je horší. Ale to už jsme probírali mnohokrát.
Ted jsem moc spokojen s HDTAB, mám plno podpůrných aplikací a spektrák je hodně rychlej a přesnej - radost s tím pracovat.

On Air!

Saxon

pro Saxona

...ano, naprosto s tebou souhlasím,je to přístroj pro jednoduché instalace ITA, pro složitější montáže, zejména STA je potřeba využít přístrojů jiných vlastností....rád komunikuji s lidmi, kteří bez použití vulgarismů věcně debatují o tématech.....a to ty splňuješ.... :8) jedna z posledních akci s TSF byla instalace " ležatého šišoidu " E-85 osazeného 4x multifeed ( 28,5/23,5/19,2/13 ).....no a vše OK.... R^

pigfucker

...na nastavení paraboly možná, ale za předpokladu dalších znalostí, jelikož ty hodnoty z měření jsou těžce orientační. Nějakou dobu jsem používal Openbox SF-30 a narozdíl Ama Varos 109 a nebo Rovera Atoma klidně "ujede" o 1-2 řády v chybovosti ani nevíš jak. Ale s tím se samozřejmě dá naučit žít. Je vellký rozdíl, zda jdeš nastavit sat někam vedle k sousedům za 2 borovičky a nebo chceš za peníze udělat nějakou menší bytovku..o dvb-t není třeba mluvit vůbec, takovéto přístroje jsou naprosto nepoužitelné a to i v ITA alespoň tam, kde se vyskytuje "přehršel" vysílačů v SFN např. Ostrava (Hošťálky,Hladnov a do toho ještě Lysá Hora) nebo polské SFN na k.41.

gunter

Drahý prístroj v dnešnej dobe?Tá doba je už za nami,keď by si taká ozaj mašinka na seba tak skoro zarobila,tak to si mal o tom uvažovať aspoň pred piatími rokmi.Aspoň u nás už má každý príjem zabespečený,poväčšine zo satelitu,DVBT má v našom regióne len pár jedincov aj to len,ako zálohu v tretej komnate.Kopec firiem,ktoré vznikli v tej dobe,keď sa dalo na tom ryžovať už nie sú,zostali sme len my,čo sa s tým zaoberáme desiatky rokov.A iba toľko k tomu,že kvalizná práca sa da odviesť aj s iným ako 100 000 merákom.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas

prehistorie TV příjmu...

A pamatuje ještě někdo z Vás doby, kdy se nastavovaly antény pro analog s přenosným černo-bílým příjímačem přímo na střeše a signál se posuzoval dle samodomo vyrobených útlumových článků.....Já tedy rozhodně ano, byl jsem fandou dálkového příjmu ještě v dobách totality, kdy se u nás laborovalo s příjmem západoněmeckých vysílačů a poláků......toť trocha nostalgie....nyní bude největší bombou spuštění LTE vysílačů, spousta lidí bude hodně kňučet nad zarušením TV příjmu....

pigfucker

pigfucker

Ano, na spuštění LTE se moc těším. :8)

On Air!

Saxon

nápodobne :) bude veselo

noces

Myslite, ze bude opravdu LTE zpusobovat ruseni? Tenhle problem bude zpusobovat pouze T-cko, protoze ostatni dostali "vyssi" frekvence... Jak je to v zahranici (napr. Nemecko)? Tam tenhle problem maji take?

DVB-T2+0.8W+19.2E+23.5E~freeSAT+O2tv

vilda016

na Anga Cable tuším 2012 to bola hlavná téma výstavy. tak myslím že problém bude všade... a to nehovorím o tom že u nás máme kanály 52-58 :)

noces

RE: LTE

Takze problem muze byt uz od 50. kanalu? Ou, tak to je neprijemne... Ja jsem si myslel, ze az od 786MHz (60. kanalu). To se pak je opravdu na co "tesit" :(

vilda016

Asi bude ´´horké,, léto.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Na LTE se těším taky :).

Dolfino
Registrace: 9/2012

@ vilda016

V Německu (západní části) jsem dělal několik let pro T-mobile a mimo jiné ty LTE technologie montoval, využívá se všech frekvencí, tedy i té nejnižší v V.tv pásmu. Co se týče STA tak zdejší osazenstvo asi zklamu, za celou dobu jsem viděl maximálně 6-8 klasických STA osazených UHF anténami tak jak je to vidět u nás. Převažuje kabelový rozvod a hlavně satelitní, hodně se používá transmodulace. Za celou dobu co jsem tam byl jsem se nesektal s tím, že by vysílání vyzářené z antén něco rušilo. Je ale fakt, že Němci velmi pečlivě vybírají kam co rozmístí. Bohužel u nás je to stále hlavně o penězích.

gunter

Gunter

To máš pravdu, ale u nás je těch terestrických STA mnohem více a ještě více těch s(nevhodné slovo)ných. V Rakousku je minimum terestrických antén na střeše a v Bavorsku taky a když jsou v Bavoří nějaké na střeše, tak většinou ještě v horizontalu, takže se nikdo s instalací do vertikalu UHF i VHF3 moc nehrne. Prostě se jede jak říkaš buď v Satu nebo na kabel. A nebo se na TV nekouká... :)

On Air!

Saxon

U nás není neobvyklé vidět umělce zkoušejícího STA na polské síto a mnoho dalších šíleností:).

Dolfino
Registrace: 9/2012

RE: LTE

@gunter - wow, tak to jste tam mel hodne zajimavou praci, parada.
Tech "umelcu" co delaji STA je opravdu hodne... Ted jsem si jeste precetl, ze 300m kolem LTE sajtu muzou byt anteny totalne zarusene, coz vlastne rikate i vy, navic v CR si s peclivym rozmistovanim BTS asi nikdo hrat nebude, urcite budou pouzivat stavajici sajty. Vy, jako montaznici, budete mit opravdu horke leto ;)

vilda016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra