Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink - parabola?

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat na zkušenosti se skylinkem po změně FEC. Nebylo by lepší přikročit při běžné montáži k parabole min. 85cm? Samozřejmě dokáži standart 80cm parabolu na měřidlo seřídit pěkně, ale zdá se mi že už rezerva není nic moc oproti stavu před změnou. Dá se říct že platforma vylepšuje vylepšuje až bude teda vylepšeno :-(...díky za postřehy..

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink - parabola?

Tohle se ale vědělo už mnohem dřív. Byla jen otázka času, kdy k tomu přistoupí.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Daj rovno 100 kto vie co bude o rok skylink ready??? :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

No tak já myslím,že dobře naštelovaná 80 musí bohatě stačit R^ :O

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Velmi osvědčené jsou paraboly Telesystem TM 85 nebo TM 100 a ne monoblok pokuď chci více družic, ale Telesystem multifeed, momentálně neznám lepší řešení pro Skylink, zahoďte konečně už ty paraboly od Digi !!!

matchboxx
Registrace: 9/2012

matcboxx

Nech si ty připitomělé narážky na paraboly od Digi, s nimi žádný problém v příjmu není :bomb:

Skylink + O2TV

kvasnak
Registrace: 3/2009

matchboxx

Fuba ;)

silesian
Registrace: 4/2011

ale pánové...

udělal ksem si praktické cvičení a s parabolou od UPC ( 60cm ) a LNB Megasat 0,1 dB maká vše jak má i za deště. Seřizováno pomocí přístroje Openbox SF-110. :8)

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Bigfucker ale ano, da sa na 60-ku, ale rezerva? Volakedy na 60-ku 19 a 23,nemcov v pohode dalej na 60-ku, ale 23 coraz tazsie v zlom pocasi.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@silesian

Pravda na Fubu jsem zapoměl, ale přesvěčuj majizele špičkové paraboly od Digi aby dal ranec za Fubu, Telesystem tolik nebolí a funguje také

A 60? Kdysi mě na 60 od upc fungovaly i 3 družice, ale čo bolo to bolo, teď to zcela jistě nepůjde.

matchboxx
Registrace: 9/2012

V Ríme

V Ríme bežala v pohode 45 cm parabola Technisat (doladená profesionálne s merákom). Po nedávnej zmene FEC na 11 797 MHz už je táto parabola nepoužiteľná. Na 80 cm (naladená podľa teplomera v prijímači) ide všetko bez problému a aj keď husto prší, tak nie je problém (jemné rozsypanie obrazu raz za cca 5 min. - píšem o 11 797 MHz. Ostatné TP idú v pohode a bez problému aj za hustého dažďa).

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio

@pigfucker

S tím tunerem v krabičce kterému říkáš měřák seřídíš parabolu jen orientačně, neznáš totiž důležité hodnoty jako MER a N.Margin atd., takže zjevně nevíš "dokdy" (sníh, déšť, mraky) takto nastavená parabola bude fungovat. Není parabola jako parabola, je třeba vycházet ze zkušeností, údaje výrobce jsou mnohdy zavádějící...

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Jde taky o to, co je dnes běžné označovat jako 80 parabolu. Kolikrát je to takový kšunt a velikost sotva 7x700cm odrazné plochy.

Taky je rozdíl instalovat talíř pro individuální příjem, nebo panelák pro 100 zásuvek.

Každopádně pelech anténa 60cm pro příjem 8PSK s FEC 5/6 neni nic extra s rezervou.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Fracarro Penta 68cm ručne nastavená podľa teplomera s veľkou rezervou aj počas dažďa, Manchester UK.

slavo777
Registrace: 3/2010

Ani jsem si žádnýho rozdílu signálu po změně FEC na mojí parabole od Digi nevšiml :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

matchboxx

Trochu tě opravím, paraboly od Digi Tv nejsou paraboly ale nepovedené plecháče vhodné max. na květináč. Skutečné paraboly vypadají trochu jinak. :)))

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Tmavošedé paraboly od digi z těch pozdějších let fungují úplně normálně jako třeba ty co prodejci mají v nabídce economy line atd...

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Skylink parabola

Já tedy nevím,ale Skylink chytám na obyč.plechovou parabolu no name průměr 60 cm,kterou jsem si instaloval sám bez přístrojů a problém ani po přeladění na vyšší FEC nemám.Kvalita 100%,síla signálu 92%.Momentálně silně sněží a vše O.K.Chytám pouze Astru 23,5.

petrvicar
Registrace: 2/2014

Já měl parabolu od DIGI samozřejmě už šedivou ( ted ji má kluk ) a místo ní dal Gibertini 85 Al vše mi dělal měřil kamarád s firemním měřákem ROVER Atom Power , ale rozdíl jsem nepoznal v kvalitě ani v síle signálu která anténa je lepší . R^

standa111
Registrace: 11/2009

RE:Skylink - parabola?

Já dostal hned v prvním roce, co Digi přišla na náš trh tmavošedou parabolu a mám ji dodnes na motoru, druhou jsem přikoupil později a ta je na pevno 2x Digi a 1x Freesat. Nereznou a ani občasný silný vítr je nepoškodil. Proto tvrdím, že nejsou špatné, jak tu někteří jedinci uvádějí. Prostě jsou jen alergičtí na platformu Digi ;)

Skylink + O2TV

kvasnak

@kvašňák: No aby ne- s těma zkušenostma...

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.

kahuda
Registrace: 3/2008

kahuda

Vím dobře, o co jde. Naštěstí ne z vlastní zkušenosti, ale můj známý je také kdysi motoval. Jenže to už je minulost.

Skylink + O2TV

kvasnak

No problem

I takto upevněná 60 cm parabola fungovala před 6 roky na Skylink spolehlivě. Stačila bedna, rákos, klamerka a cihla.
http://uloz.to/x1D2cgUV/satelit-001-jpg
Fakte je, že v té době Skylink neměl modulaci 8PSK a FEC 5/6.

Standa3

Zatracované šedé paraboly pro příjem DIGI TV jsou od výrobce Mascom. Pravda, trošičku levnější provedení, jinak skoro totožná konstrukce. A tyto Mascomy jsou u některých prodejců SAT techniky označovány jako ,,špičkové". No, nevím.
Z letitých zkušeností si ale myslím (a snad i někdo potvrdí), že je docela jedno, co se zákazníkovi nainstaluje. Každá parabola, která bude vhodně zvolena a bude provedena i náležitě kvalitně instalace sestavy, dokáže přijímat bezchybně. Se Škodou 120 dojedu taky do stejného cíle jako ten s BMW. ;)

silesian

až tak zcela

milý slezane nemáš pravdu

i pěšky dojdeš tam kam meďour , ale fyziku neojeDeš !!!

:lookaround:

tonek
Registrace: 1/2009

Milý Tonku. Já si za svým názorem stojím. Ono to totiž není jen o parabole. Ještě jsem se v životě nesetkal s parabolou, která by neběhala na všech frekvencích z důvodu toho, že není předražená a nemá punc. Ty kdysi odlívané laminátky, na betonových kopytech u souseda na zahradě neměly žádné atestace z fyziky. A jaký měly, panečku, zisk. ;)

silesian
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra