![]() |
|
Vybavení na 4x LNB multifokus s 85 cm parabolouAhoj všem,chci si jako začátečník pořídit parabolu s multifokusem na 4 družice 13,0°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E. Umístění v Pardubicích na zdi panelového domu, tudíž 85 cm parabolu beru jako maximum. Snažil jsem se toho nastudovat co nejvíce a vyšlo mi z toho prozatím toto: 1x Gibertini OP 85 L (http://www.gibertini.it/product/product_serieL.html) 1x Emme Esse Multifokus 4 LNB 3° (http://www.klelektronik.cz/antenni-a-satelitni-technika/multifeed-emme-esse-4-new/) kabel belden H125 CU (http://www.ges.cz/cz/koaxial-tv-sat-h125-cu-pe-GES06713113.html) Nejprve jsem uvažoval o parabole FUBA 85Al (http://www.czc.cz/fuba/102472/produkt), ale přijde mi škoda, že ten originální multifokus není nijak nastavitelný (kromě posouvání po liště) a taky, že ta zadní část je hodně z plastu. A mnou vybraný multifokus (evedený výše) by na ni asi nešel rozumně přidělat. Nebo je ten multifokus Fuba na moje potřeby plně dostačující? Zase se mi líbí, že to vypadá bytelně. O parabole Fuba jsem četl samou chválu, ale ta mnou vybraná Gibertini předpokládám nebude o nic horší? Jaké mám použít LBN aby se vešly vedle sebe na ty Astry? Půjde např. Single Smart Titan (http://www.e-satelity.cz/lnb-singl-smart-titanium/)? Na volbě DiSEqC přepínače asi zas tak moc nezáleží? Ohnisko počítám na 23,5°E a dále předpokládám, že 28,2°E asi nebude chodit zcela na 100%, ale zbylé 3 družice by měly být snad i s rezervou? Asi mi řeknete, že to je pro začátečníka velké sousto, ale já se na to těším, že to zkusím zprovoznit a kdyby ne, tak si holt pozvu odborníka. Na zaměřování chci použít nějaký jednoduchý měřák viz např. http://www.klelektronik.cz/merici-pristroje/digitele-electronics-satelitni-merak-optisat-finder/ . Děkuji za případné rady a podněty. |
xtreo
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 42 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 67 | |
![]() |
|
4ces....Ano. Na rozdil od tebe. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
@xtreopozor! na Skylink 23°E nestačí pár kanálů je na 19°Ezgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
@gunterTo myslíš v souvislosti s tím příspěvkem od Standa3? Já jsem zatím stále pro 13,0°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E. :-) |
xtreo
![]() |
|
2bretahTo jsi právě Tvoje " kakin-ání" potvrdil. To fakt umíš - jinak CO ??? ! ! ! :))) Rv :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@xtreo..ano, tak jsem to myslel, ono spousta lidí je neinformovaných, koupí jeden konvertor a pak se diví že nemá Hustler nebo MTVčkazgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
xtreoJestli Ti mohu poradit, dej na tu parabolu hned TWIN LNB konvertory a 2x Dis. 4/1, časem k tomu dojdeš na druhy sat-rec. do jiného pokoje k druhé TV, ať máš klid od manželky - jestli máš. Když Dis. 4/1 EMP centauri - tak jedině v šedé kryt. krabičce - NE v červené, potom( Megasat, Maximum ). LNB ne GI - jsou OK, ale praskají přední víčka, doporučuji Smart,Inverto a Chess. R^ |
CES
![]() |
|
@CESUž s těma twin LNB celkem počítám. :-)Myslíš tento DiSEqC http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id=13 ? Škoda že nemá všechny konektory na jednu stranu, takhle mi to přijde celkem nepraktické. Když už jsem u toho je třeba lepší mít ten DiSEqC uvnitř v teple, případně alespoň na balkóně kam neprší, nebo je to jedno? Co se těch pevných multifieldů týče, tak mě trochu zaráží např. foto u tohoto příspěvku, kde si to ten člověk na Fuba parabole přiohnul... http://forum.digitalfernsehen.de/forum/dxer-news/309826-astra-2f-231.html#post5721197 |
xtreo
![]() |
|
XtreoAk Ti nevadi cena zober fubu s original drziakom a objimkami. Ziaden " lepsi" drziak / multifokus k tejto parabole ako je originalny nevymyslis!Nazdar |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: Vybavení na 4x LNB multifokus s 85 cm para...Doporučuji ověřit především viditelnost na zamýšlené satelity-není to tak dávno, co jsme pílili kaktus ve Španělsku, překážel také sousední satelit a nedávno někdo z přízemí nedokouknul za protější panelák. :laughing: :laughing:I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Vybavení na 4x LNB multifokus s 85 cm para...Doporučuji ověřit především viditelnost na zamýšlené satelity-není to tak dávno, co jsme pílili kaktus ve Španělsku, překážel sousední talíř a nedávno někdo z přízemí nedokouknul za protější panelák. :laughing: :laughing:Dobrý pomocník je někdy také tohle: http://www.dishpointer.com/ R^ R^ I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
@xtreoto není venkovní diseqc ale vnitřní...Ty povedeš káble do bytu?zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
@morousDík za tip. Bydlím v předposledním patře a před námi je větší parkoviště, takže výhled v pohodě. :-) |
xtreo
![]() |
|
@gunterTo jsem dle rady CES zkoušel najít ten šedý EMP DiSEqC, jinak jsem našel jenom červené a nebo jsem barvoslepý. :-) Nejradši bych ten DiSEqC měl přímo za parabolou. Ta fuba na to má dokonce i takovou skřínku, ale nevím jestli tam bude pasovat i jiný DiSEqC než od Fuba. |
xtreo
![]() |
|
@xtreonetuším, prečo píšu že ten multifokus je k 100 a 120cm Gibertini. Mám tento multifokus, samozrejme, že úchyty k LNB môžeš posúvať po tej koľajničke. Práca s ním je výborná.Do stredu nainštaluješ jedno LNB natvrdo, nastavíš anténu na 23.5E, doladíš skew. Dotiahneš anténu napevno. Potom pridáš druhý držiak do koľajnice s LNB na 19.2E, medzi "okulármi" je ca 1cm. Nastavíš LNB posunom po koľajnici, doladíš skew, dotiahneš. Nasadíš tretí na 13E a z druhej strany štvrtý na 28.2/5E. Ide to pohodlne. twinLNB mám ako píše CES od firmy CHESS. 6 rokov, no problem, stabilné v lete aj v zime, majú zaťahovací dekel na f-konektroy proti dažďu. štvrtý konvertor mám inverto. tieto 4 družice využiješ pokiaľ holduješ - tenisu v FTA HD na 13E - máš možnosť ísť do NC+ ak by si rád premier league - nemeckým programom FTA HD na 19E, hudobným staniciam na 19E - anglickým hudobným programom a klasickým filmom na 28.2E |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
xtreoTem dis. 4/1 je úplně stejný jako - 4x1 viper P164-IW profi - červený - z (Klatov),mi dva v krátké době odešli od EMOSU - reklamace a uznali , ale ten v šedé krytce je jiný "(classic)" a super chodí a drží. Dis. přep. mám přímo na zadní straně paraboly + mezi plast. kryt a kov.Dis. mám zasunutou tvarovanou / bok, podél, bok/ na nastavení krytu, průhlednou zavařovací plast folii. Už máš pernamentku na Dynamo ? Já jsem z RK. R^ |
CES
![]() |
|
nejlevnějšívariantu provozuje jeden z mých zákazníků několik let bez problému,80tka noname,23.5 na střed ,VČ,pokud nepadají trakaře OK,LNB no name není problém,pokud to je jen k jedné TV spíš bych volil motor+noname 80tku,či 85tku,ušetříš za LNB+disecs,na otočení čekáš do tří vteřin+ další družice jako bonus,výsledná cena podobná R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
pierrepetrNo to skoro jo, ale se to musí naučit nastavovat a seřídit a vědět, když se něco třeba s motorem nebo satem šustne a nejdeto, co stím. Jinak Petře nevíš, " Baskervil " nepošel ? :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
CES.........pokud to neumí,stejně mu to někdo musí nastavit,o tom žádná,pokud do toho nebude zběsile vrtat a bude jen koukat,tak ho nestraš,vše OK i moji 80ti letí důchodci koukají,jinak si myslím,že tomu Fíkovi zkrátili řetěz z kuchyně R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
re: xtreoAhoj, ja mám starú 80 od digi( cca 8 rokov), mám na nej 7 lnb (28,2E až 0,8W), všetko chodí fajn..teda v rámci kompromisov...HD na Thore je stratené...ale aj po preladení SKYLINK ide všetko...len HD vypadáva pri daždi. Ostatné družice super aj za dažďa. Stred mám na 13 E. Ale prechádzam na E85, tam to bude fajn. A nekupuj žiadny fake merák....až máš trpezlivosť, nastavíš aj sám.... |
teplo
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
RE: Vybavení na 4x LNB multifokus s 85 cm para...LNB ani Diseq bych moc neřešil a koupil co je běžně na trhu. Když je slušná parabola a je slušně nastavená, tak to na tyhle posice jede jako z praku. Diseq mívá krytku z umělé hmoty proti dešti, schová i konektory a můžeš ho pověsit zezadu na parabolu nebo uchytit ke stožáru. Za 150-200,- Kč ti bude sloužit roky. R^ R^Při montáži koncovek na kabely /F-konektory/ se vyplatí pečlivá práce. Doporučuji kupovat koaxiální kabel a F-ka v jednom obchodě současně, protože kabely a konektory mají různé průměry. Na to pozor. Prodejce Ti nejlépe doporučí velikost F-ka ke koupenému kabelu R^. Na značce kabelu na těch pár metrů, co budeš potřebovat, vůbec nezáleží. :laughing: Taky doporučuji si ten konektor zkusit před montáží našroubovat, jestli nemá poškozený závit. :laughing: :laughing: Kabely před konečnou montáží doporučuji propísknout nějakým Avometem, jestli má na obou stranách kontakt a středový vodič není ve zkratu se stíněním. R^ R^ I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Vybavení na 4x LNB multifokus s 85 cm para...Telesystem TM 85 , multifokus Telesystem pro 4 LNB, kabel Draka Coax9 AD 11S otestováno, vyzkoušeno absolutně bez problémů. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Vybavení na 4x LNB multifokus s 85 cm para...Chápete někdo jak funguje ten multifokus Fuba? Tady je krásně vidět detail http://www.ws-tronik.de/Bilder/Gallerie-Produktbilder-Technik/SAT-Einzelkomponenten/multifeedhalter/fuba-multifeedeinheit-quattro.jpg . Vždyť tam je jenom jeden šroub z boku, tak jak se to zafixuje na té liště? Chápu, že po dotažení se to na té liště možná "kousne" a pak to drží... Ale jak pak povolím prostřední LNB když ho budu chtít třeba doladit, se tam šroubovákem z boku už nedostanu, ne? :-) |
xtreo
![]() |
|
RE: Vybavení na 4x LNB multifokus s 85 cm para...Raz to naladis a viac nemas co robit. Ak by si mal potrebu stale sa v tom vrtat, dkus vygooglit zahnuty sroubovak. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
@xtreoÁno, ono se to kousne a drží to jak privarené... Trochu ti nerozumiem prečo chceš dolaďovať stredný konvertor. Predsa stredný dotiahneš a na ňom vyhladáš najlepší príjem. Parabolu pritiahneš a už s ňou neotáčaš. Ďalšie LNB postupne pridávaš, tak isto nastavuješ a priťahuješ... ;DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 084 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Vybavení na 4x LNB multifokus s 85 cm para...Hlavně si uvědom, že pokud to bude v bytě "za oknem", tak se k tomu nedostaneš, abys to doladil. Vybírej hlavně podle toho. U kámoše jsme byli rádi /6.patro/, když jsme tu parabolu na ten držák za oknem vůbec nahodili. Na multifokus už se "nedošáhlo". A verze "na zemi našteluji, pak nahodím" nemusí vždy fungovat. Je pravda, že kámoš měl náročný multifokus - badr střed /MBC/a zbytek. Dívej se na to i z této stránky. Jinak Fuba má omnoho vhodnější uchycení lnb /4xtwin/ než gibertini, omultifokusu ani nemluvě. |
badr
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 180 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 67 | |
![]() |
|
![]() |