Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

silny dest-vypadek!!

nad barakem a smerem kde mam smerovan konventor na druzici thor se objevil cerny mrak a zacal mi ztracen qualita a jeste moc neprselo a jak zaclo silne prset tak uz mi nejdou zadne programy ted 25minut..a stale huste prsi na intenzite.myslite,ze s tym neudelam nic nebo premerit parabolu..diky...parabolu mam 80

kolopik
Registrace: 4/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: silny dest-vypadek!!

Taky ti díken. Za zprávu.

bretah
Registrace: 9/2012

ted se to rozjelo i kdyz stale intenzivne prsi tak ja nevim kde je chyba.asi ty mraky ten signal nepusti nebo nevim cim to je :-/ :-/

kolopik

Zdar,dest zpusobuje utlum signalu,az muze byt jeho uroven na vstupu prijimace podrkrocena a nasleduje vypadek (kosticky a tma).Pro zajimavost napis zda se jedna o DYGY TV nebo FRYSAT.

hdpe
Registrace: 11/2007

ja mam freesat..jak mi to naskocilo po te pauze 30minutach tak stale huste prselo a trochu se vyjasnilo i kdyz mraky jsou stale cerne...jinak mi ukazuje u frekvence 12265 signal 68% a quality 89%..nemel by ten signal byt o trochu vetsi aspon nad 70%??

kolopik

Nepomôže Ti ani 150ka parabola!Ak tam nad Tebou bol ionizovany mrak nespraviš nič :sly:

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

podle radaru v miste kde se nachazim tak ten mrak asi 20minut stal a prselo ve velke intenzite,ze naprselo za tu dobu 10mm srazek.

kolopik

Zdar,FreeSat vysila s vyssi intenzitou signalu/plosnou hustotou vykonu nez DYGY TV,takze DYGY vypadne jiz pri relativne mensim desti.S mrakama si bohuzel poradi pouze pan PUTIN ,popr.pan OBAMA :),tudiz pro tyto situace,my obycejni obcane,jedeme v zakladu z DVB-T:).

hdpe

a kdyz ten signal mam 68% tak nemelo by to trochu vyssi aspon 75%??ja tam mam takove znazorneni vodorovne 8policek kde je barva zluta nasledne 8policek oranzove barvy a posledni 8poli kde je cervena barva...a u toho signalu kde je tych 68% nejde videt zadne pole u te cervene barvy...u te quality mam u nekterych frekvenci 89% a 6poli v cervene barve...muze to necim naznacovat.

kolopik

co mas za prijimac? Tohle barevne znazorneni sily a kvality mel například prijimac Opentel 1600. ;)

HYPER
Registrace: 11/2010

Zdar,s procentama si lamej pripadne hlavu pouze a jenom v pripade urokovych sazeb:).Ja jsem dnes napriklad ziskal 10% z nuly a jsem za to rad:).
Procenta v prijimaci maji pouze informativni charakter,nicmene samy o sobe nemaji vypovidajici schopnost o parametrech signalu.Muzes si vzit kvalitni merici pristroj (ktery ukazuje realne hodnoty) a priblizne "zcejchovat" hranicni stavy signalu na % bargrafu/teplomeru v prijimaci.

hdpe

bohuzel mam opentel ods 3500cw...prave loni mi ohlo parabolu vydatne snezeni,ze potom jsem to nastavil ze stestim rucne..ze 1osoba byla u televize a 2osoba byla pod okny kde mi rikal asi uz to hraje.as mi rekl,ze to hraje tak jsem to dotahnul parabolu a uz jsem s tym nehybal.

kolopik

Smaryja,este,ze si tame nechytil Meciara:).Jinak jsi samozrejme s takym nastavenim Panbuh,protoze jsi to cestne a sportovne priznal:).

hdpe

asi bude lepe tu parabolu mericim pristrojem promerit i kdyz to hraje :O :O

kolopik

To rozhodne,nehlede na to,ze na druzici THOR je vyznamne i natoceni LNB "skew".Takze hodne uspechu s nastavovanim,dejte si po pulce slivovice.

hdpe

Čakal som zaujímavé rozuzlenie tohoto príbehu a nakoniec sa mi to aj splnilo... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

..máš to blbě nastavené, jak psal hdpe asi skew nebo elevace,
lebo keď Pán Boh dá aj motyka vystrelí

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

jeste takovy dotaz ma vliv na signalu a quality kdyz mam rezavou parabolu uprostred a neni jako nova bile barvy :-/ :-/

kolopik

V betzdorfu v lucembursku mají paraboly 14m a taky při silném dešti nestihají...

Fanyn

ano máš špatně nastavenou parabolu . ´Při nastavení paraboly na hraně kvality vypadává obraz , KOSTIČKY , atd. , ale za hezkýho počasí to zase jde .
Já mám Skylink i Digi a výpadky až při velký bouřce a při kroupách taky mi vypadne signál vesměs najednou jak Skylink tak i Digi tv v okruhu 5 vt. Ne jak píše hdpe o signálu DIGI TV že je neslabší .Nejdéle vydrží DVB-T . Pokud je vše dobře nastavení není problém i za normálního deště jako je třeba dneska celý den různé intenzity atd. Zatím bez výpadků jak Skylink ČT 100 % , Nova 100 % 85 CM PARABOLA GB. tak i Digi tv kvalita 90% ČT 1 , ČT2, Nova 80 cm parabola ( je to myslím stejná družice , jako freesat ted po přeladěný ) . Jak někdo píše % kvality jsou jen orientační a každý přístroj ukazuje jinak i při 10% to někomu jede jak z praku a zase někomu i při 90% kvality má problémy .Chce to kvalitní měřák a na ten to naladit .U nás to stojí 600 ve městě kč , mimo město + za každý 1 km X ? Kč.

standa111
Registrace: 11/2009

Zapoměl jsem napsat jak se někdo zminoval , MUSÍŠ mít natočený LNB na parabole , nesmí směřovat rovnou kolmo dolů myslím kabel , někdy to dělá i 10% kvality rozdílu . Tady máš návody -
www.dishpointer.com
http://www.digiprijem.cz/parametry-pro-nastaveni-satelitni-paraboly.php
http://televiznicentrum.cz/faq/naladeni-paraboly-na-druzici-thor-freesat.htm

standa111
Registrace: 11/2009

C-pásmo

....a proč si myslíte, že v regionech s pravidelnými monzuny vysílají v C-pásmu...??? :-/

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

To nebylo mrakem, nebo deštěm, to bylo tou rezí, která v silně vlhkém ovzduší zkresluje odražený signál. Někdy se právě signál paradoxně velmi zlepší sousedovi, protože ten Tvůj signál ze zrezavěné paraboly chytá on. To jen pro vysvětlení /pro ostatní, když si dělá legraci on, proč by jsme nemohli my?/

badr
Registrace: 10/2008

kolopik

Máš rezavou anténu, tak proč ji nevyměníš za novou? To snad není tak nákladný, ne? Na co čekáš, až se úplně rozpadne? Vždyť tím, že chytla rez se změnily parametry, proč myslíš, že se kvalitní antény dělají z nerezových materiálů? Božínku, tohle je ale logika. :)))

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Protože je to agent - provokatér, asi :laughing:

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Na okrese PV vypadly při dešti všechny satelity.

aramis
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra