![]() |
|
Koupě nového STBKupovali jste si někdy auto, sporák, pračku či jiný spotřebič? Představte si, že byste při této koupi byli upozorněni na to, kdy může nastat situace že se po startu půl hodiny nebude nic dít aniž by bylo něco vadné. Že to je nesmysl?Při koupi sat kompletu s kartou, nebo pouze karty Skylink by měl být kupující očividně informován o této skutečnosti a to tak aby o ni už před koupi věděl, což se tak v drtivé většině neděje, protože se pak doma diví. Jenže jsme v ČR a tady je to nazýváno „dravým podnikatelským záměrem“ a ne podvodem o kterém se zákazník doví až časem (o praktikách Skylinku by se toho dalo napsat více). Myslím že většina uživatelů karty Skylink ani netuší kde a jak se proklikat do zákaznické zóny, nebo jiným způsobem provést „reset“ karty. Kupovali si spotřebič aby koukali na TV a ne aby prováděli při provozu různé manipulace a kdyby o této skutečnosti věděli, asi by koupili zařízení jiné, které tyto problémy nemá. Pokud by byl pan JG upřímný, už dávno by to napsal sám. http://2i.cz/ed47c1eb38 |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBČetl jsem tvůj příspěvek několikrát, ale nenašel jsem pointu. O čem píšeš? |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 976 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBTo je naprosto normální a běžné. Stejně funguje jakákoliv satelitní platforma v Evropě. U některých je to čekání i výrazně delší. Například pokud v Británii někdo používá bezplatný mini balíček od britské Sky, může čekat na oživení karty i několik dní. |
toothpick
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 3 308 |
![]() |
|
analogiak tomuto problému je filter pevných častíc u moderných dieslových aut. tiež nikto neupozornil majiteľov, že pokiaľ budú jazdiť krátke trasy tak sa filter ucpe.Tiež si auto kúpili na jazdenie a nie aby sa flákali po servisoch. Beží zopár súdnych sporov v nemecku. ale myslím, že DPF problém aj skylink problém je známy pre každého kto prelistuje fóra. Či je to dostatočné alebo nie neviem, ale asi to tu nevyriešime. Preto želám Veselé vianoce, ostrý obraz a zvuk bez výpadkov |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBDo auta se nalévají pohonné hmoty a provozní náplně,u sporáku musíš zapálit plyn a do pračky musíš nasypat prací prášek.Jo a ten problém s půlhodinou,kdy "nic nefunguje" jsem nikdy nezažil.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBa co s tym ma JG?ved takto funguje kazda satelitna spolocnost a o tomto sa popisalo na parabole uz dost... akoze nepreferujem skylink ani glisnikove kecy ale v tomto neni co vycitat... niektore ine firmy ani nemaju moznost refresh cez stranku. https://www.parabola.cz/clanky/3724/emm-jak-pracuji-a-jak-se-vysilaji/ to su mi ale kecy... |
Mathev
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBVlákno zřejmě založil nějaký zatvrzelý "Skylinkobijec". Taky mi uniká jeho smysl.O aktivacích některých karet a jejich rozjezdu bych mohl vyprávět. DiGi,Cyfra+,TNK. Shodou okolností skylink nebo cslink mi naběhl vždycky na 1. drc. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Koupě nového STB„To je naprosto normální a běžné“Myslíš jako ty podvody s neinformováním zákazníka před koupí? „k tomuto problému je filter pevných častíc u moderných dieslových aut.“ Pokud je komplet motorový systém v pořádku a používá se palivo na který je stavěn, o problému jsem neslyšel. Při použití mírně řečeno nevhodného paliva je tento problém velmi častý. Je to srovnání jako kdy si někdo stěžoval že mu na černou kartu nejdou všechny programy. „Do auta se nalévají pohonné hmoty a provozní náplně,u sporáku musíš zapálit plyn a do pračky musíš nasypat prací prášek“ Toto každý zná již před koupí a není mu to zamlčováno. Neznám případ aby si někdo stěžoval na nevědomost že se do auta musí lít PHM. „ten problém s půlhodinou,kdy "nic nefunguje" jsem nikdy nezažil.“ To může být důvod proč si nestěžuješ. Mathev Je povinností seznámit kupujícího se všemi negativními problémy před koupí a ne je naopak ukrýt. Pak má kupující možnost se včas rozhodnout zda raději nepořídí zařízení co tyto neduhy nemá. Dále není na co odpovídat. |
člověk
![]() |
|
RE: Koupě nového STBNestěžuju si,protože vím každá technologie,zvlášť ta IT,funguje jen se správnými atributy.Jestli máš problém s načtením správných zápisů,můžeš mít jistotu,že je kde a jak ho řešit(ale není to tady).Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: Koupě nového STBoprava - vím,že každá...Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: Koupě nového STBInformuji uplne o vsem. Staci cist VOP. A taky mas sveho prodejce, ktery ti jiste se vsim pomuze. A potom, pokud uz platis, nemas zadny problem. |
zzz
![]() |
|
RE: Koupě nového STBTenhle - člověk - nic jiného napsat neumí. Rv |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 528 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STB„Staci cist VOP. A taky mas sveho prodejce, ktery ti jiste se vsim pomuze. „To není realita. Ať to je samoinstalace nebo nainstalování od A po Z firmou, např. vrátí li se pan ze služebky nebo na chatu, chce poslechnout večer zprávy Prima a TV nejede. Při zatelefonování firmě která to instalovala slyší „no jó pane to není naše chyba, musíte počkat a ono se to do půlhodiny rozjede.“ Jaký na to má pán(i) názor tu nebudu ani prezentovat když se rozhodli vše předělat tak aby to fungovalo kdykoli. Jistě firmy mají aspoň další práci, ale co ti kteří na to delší dobu šetřili? Jasný, to dnes nikoho nezajímá, vždyť žijeme v Česku. Co se vlastně divím, že? |
člověk
![]() |
|
RE: Koupě nového STBjeste se mi nestalo, ze by mi po navratu ze sluzebni cesty neco nehralo. Ono to asi bude i pristrojem, co mas a co ti kdo prodal. Precti si neco o tom jak vse funguje. |
zzz
![]() |
|
RE-člověkPane co máte v titulu Vaší diskuse?Já jsem si myslel že zde někdo má otázku na koupi nového STB.Nebo že chcete koupit nového příslušníka Státní bezpečnosti STB. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBKdyž člověk trochu přemýšlí,atribut načtení zápisů jednou za měsíc se dá vyřešit nastavením cca hodinového timeru - což jednou měsíčně zas tak velkou práci snad nedá,že?Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
táhlovej„načtení zápisů jednou za měsíc se dá vyřešit časovačem“Teoreticky máš pravdu. Je to sice nestandardní řešení, ale je. Díky za konstruktivní myšlenku, mohu nabídnout o jedno řešení více potenciálním zájemcům. Jak to ale kdo přijme je věcí další. Když někdo opouští chatu na měsíc či déle, většinou vše z elektriky vytahá už jenom ze strachu z blesku. |
člověk
![]() |
|
člověkpokud někdo používá šítling,buď ví co a jak,nebo má servisáka,který mu pomůže,nebo má helplinku šítlingu,co řešíme nechápu ,pokud necháš auto dva měsíce na mrazu a otočíš klíčkem a nic,nebyl to podvod od výrobce??R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBčlověkČlověk má v něčem pravdu , Když přijedu na chatu jednou za čas tak doopravdy se někdy stane , že musím čekat okolo 30 min ( někdy méně do 10min někdy i více 45 min ) než karta naběhne vůbec , , někdy musím i volat aby ji asi zaply . Samozřejmě v mé nepřítomnosti je všechno vypnutý a to je ten asi problém , někdy i víc než měsíc satelit bez proudu . Je to nepříjemný když přijedeš na chatu dáš si pivko a za 5 min máš mít fotbal a já místo toho jen čekám na signál . TV se taky pustí na DVB-T a běží i když je 5 měsíců vypnutá od proudu . Taky mi na to nikdo neupozornil při koupi , že se to může stát . |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 485 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBJojo určitě existují situace, kdy to naštve...Já například používám next kartu v linuxovém settoboxu, který používám jen párkrát za měsíc na nahrávání. Jinak používám DVB-S2 tuner v 42" TV Sony, protože má prostě kvalitnější zobrazení. Před každým nahráváním mám problém... |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBPan JG ti těmi problémy patrně naznačuje, že jsi v dané situaci zvolil nevhodné technické řešení a lépe uděláš, když na chatu pořídíš (třeba mobilní) internet a sdílení. Pak teprve budeš mít pokoj.Veškeré tyhlety ochrany a omezující opatření vždy negativně postihnou poctivého-platícího uživatele. Pirát-sdíleč ten se akorát směje a kouká, nahrává, funguje jak zrovna libo. Tak to bylo, je a bude... |
Wintermute
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 308 |
![]() |
|
RE: Koupě nového STBpierepetr - ani 100 servisáků (o helplince skylinku se nebudu ani vyjadřovat) ti nepomůže s výše uvedeným problémem. Toto je problém s kterým když se někdo nedokáže smířit, tak musí přelézt jinam. Jenomže znovu musí investovat a jenom proto že nebyl včas a řádně informován. Horší je pokud dezinformaci někdo udělá schválně aby z toho vytěžil co nejvíce, však mu nic nehrozí.A jestli ti auto po 2 měsících klekne, tak ho vrať na šrotiště. - neber to osobně. „Veškeré tyhlety ochrany a omezující opatření vždy negativně postihnou poctivého-platícího uživatele. Pirát-sdíleč ten se akorát směje a kouká, nahrává, funguje jak zrovna libo. Tak to bylo, je a bude...“ Plně souhlas, jen jsem měl trochu obavy to takto tady napsat. |
člověk
![]() |
|
RE: Koupě nového STBNechci nějak prudit,ale to nejpodstatnější jsme se nedověděli - v jakém zařízení vlastně máš ten problém?Např.já dnes kupoval balíček do odpojené karty bez SERPO(a bez zápisů) a karta po zapnutí začala hrát za cca 50sekund.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
člověkto se netýká auta,ale akumulátoru,co se týká občasného použití karty,stačí si ji brát z chaty domů a nechat ji aktivní v sat.přijímači doma,pokud ho doma nemáš,tak před odjezdem na chatu navštívit nejbližší elektro,kde ti ji rádi rozběhnou,někdo má i souseda se satem,každopádně komplikace to jsou R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koupě nového STB„to se netýká auta,ale akumulátoru“To je jedno, tak je vadný akumulátor, nebo je v autě někde více či méně slabý přechodový odpor který ti spíš nebo později baterku vybije. Dá se to zjistit měřákem, odpor ampérmetrem rozpojením jednoho z kontaktu baterky a baterka voltmetrem (dobrá baterka by neměla při startu klesnout pod 10 V). Nejlepší rada je - kup si nový auto, vždyť je dnes svoboda a můžeš si koupit auto (jezdit za hranice) jaké chceš a kdy chceš. Jenomže satelitní komplet včetně karty nemá žádnou vadu a přesto nejede. „v jakém zařízení vlastně máš ten problém?“ Používám DVB-T a tam problém není. Ale pokud se nemýlím tak se jednalo o gosat, humax a amico. Vše HD a pokud mě paměť ještě funguje, tak amico prodal i s kartou za 1000 kč. A pozor karty byly zaplacené, oživené a s tvým nebo gunter případem to nemělo nic společného. |
člověk
![]() |
|
člověkale tady se přece nehádáme,jen si vyměňujeme názory na věc,nejde o auto,akumulátor v mrazu má daleko menší účinnost,navíc 2 měsíce a samovybíjení,i alarm něco bere a kdyby jen 10mA,tak za den 240mA,za dva měsíce 14,4 AH,to už je znát při startu za mrazu,s novým autem to nevyřešíš,jedině jezdit,nebo dobíjet třeba solárním panelem za okno R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |