![]() |
|
Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/28,2Ahoj sateliťáci! Mám problém. Konvertory monoblock Astra1+A3 plus jeden samostatnej konvertor. Vše na jedný parabole 90cm FUBA s multifeed držákem a DiseqC 2/1. Mašina XPEED LX1. Za parabolou jsou konvertory včetně monoblocku řazeny zleva do prava od pozice 19,2 / 23,5 je střed v ose držáku / 28,2 = samostatnej konvertor. Když jsem měl přes shodnej DiseqC přepínač anglány na samostatný parabole, všechno fungovalo. Teď mi nejede nic kromě ČT24 + 1+2+ART - nic z toho v HD - pouze SD programy. Nevím, zda mám v mašině DiseqC správně nastavenej. A/B pouze A=23,5, B=19,2. Tak to fungovalo dříve bez problémů na oddělenejch parabolách. Momentálně jsem v pytli a nevím. Kdo prosím poradí kvalifikovanou radou v čem je problém?? Domníval jsem se, že naladěním CT24 mám vyhráno - houby. Nic nejede....ach jooo... Díky všem předem. K těmto změnám jsem byl donucen vnějšími vlivy a cesta zpět není možná...![]() |
fmsurfer
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/...No nevím jaký máš diseq![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/...Jako dívej, před změnou, než jsem dal oba konvertory na jednu parabolu, to normál fungovalo přes ten diseq na dvou oddělenejch parabolách, no. Momentálně ani nevím, jak se ty multifeedy laděj. Asi tak. 23,5 je v ose držáku konvertorů paraboly, takže bych řekl, že ČT24 bude stačit a vono neee.... Takže jsem pomalu v koncích. Nevím, jak na to a nemám kvůli práci čas absolutně... Vím, super kombinace!! :D |
fmsurfer
![]() |
|
no práveFUBA mercedes a k tomu bastl. by som to vyhodil a 3xLNB + DiseqC4/1.pre riešenie toho čo si teraz vyrobil A/ to si hýbal nejak anténou? Z popisu chápem, že monoblok a nastavenie 23.5E nastred je tak ako bolo. ty si len doplnil koľajnicu a pridal single LNB na 28E. B/ elektricky si to mal rovnako ako teraz len s tým rozdielom že LNB bolo na inej parabole.´je to tak? ak áno, spoj nazad monoblock natvrdo do SAT a skús len 23.5E a 19.2E. dolaď ostatné nechodivé programy. ak ti toto nejde, prehoď na stred ten single LNB a daj ho priamo do SATu. teraz na 100% vidíš čo ladíš, dolaď všetky programy na 23.5E prehoď naspäť monoblock. musia chodiť programy 23.5E - ak nie je to o správnom nastavení v SAT prijímači (predpokladám, že nie je vadný HW monoblocku) potom skús 19.2E - ten musí ísť bez úprav. teraz osad single LNB na pozíciu 28.2E natvrdo zapoj do SAt-u a nalaď LNB na najlepší príjem. nakoniec celú tu kravinu doladíš nastaveniami v SAT-e |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/...Asi si budeš muset vyhrát v nastavení. Kamarádovi taky jela ČT24 a myslel si, že je vyhráno. Ostatní programy mu hlásily, že je "zakódováno", tak si myslel že je to dobře nastavený. Ale nebylo.Musel si v přijímač nastavit přepínač a pak bylo všechno O.K. Jinak jak píše Jackino, tak přepínač musí být Opction. Jinak já mám jinou zkušenost. Nedávno jsem ladil parabolu. ČT24 mi vykazovala dobrý signál, ale ostatní frekvence byly špatný. Stačilo trochu parabolou hnout, a už to jede. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/...Dagy 2 - jsi to trefil naprosto! Pokud rozumím - DiseqC je v poho - když přepínal dobře předtím, kdy byl single konvertor na separátní parabole, musí dělat to samý i teď. Jen 2 měsíce ležel v šupleti. Není důvod, aby to nezvládnul znovu - model EMP Centauri (v popisu má, že zvládá 2x single nebo 1s+1monoblok; taky už to spolehlivě dělal..) - předtím chodily celkem 3 pozice - no prob.Noo, já si to bohužel nevymyslel; fungl novej držák a okolnosti. Parabola byla 3 měsíce mimo provoz. Monoblok i samostatnej konvertor je Inverto, takže žádnej šunt. Ohledně kolejnice na multifeed máš pravdu! A/ i B/ jsi trefil, jenom s tím rozdílem, že jsem měl doma ještě podobnej starej DiseqC a mordoval jsem v XPEEDu technicky nemožný řešení - rozdrbal ho a až pak si uvědomil, že tam není ta správná krabička. Už je NOW! Problém je v tom, že když to naladím, jak říkáš, nedostanu se ke konvertorům, aniž bych s tím hnul, takže toto řešení asi nepřipadá v úvahu. Zkusím si pohrát s vertikální elevací. Držák paraboly je fungl novej! A asi vytáhnu SatFinder...myslel jsem si, že ne, XPEED mám předladěnej, ale jinak to asi nerozchodím... A Jimmy, pokud dobře rozumím tomu, co píšeš - nastavení "option" je nastavení XPEEDu, ne?? Bude to asi horror ještě, doufám s dobrým koncem...?? :/ Děkuju vám oběma za rady - vyzkouším všechno a pokud někdo z vás má XPEEDa LX1, pak uvítám, jak to vlastně přesně na tenhle mismatch nastavit... bleee... ![]() |
fmsurfer
![]() |
|
RE: Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/...A Jimmy, pokud dobře rozumím tomu, co píšeš - nastavení "option" je nastavení XPEEDu, ne??,tak to asi bude horor![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/...Ne e ten přepínač musí být Option :http://www.omko.cz/prepinac-diseqc-2-1-option/ Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
@fmsurferŽiadny horor sa konať nemusí, keď prejdeš na odkaz ktorý ti sem dal @Jimmy, prečítaš si popis a spôsob ovládania... Stačí už len podľa návodu nastaviť DiSEqC protokol v prijímači...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@fmsurferMít Fubu 85 a "nemít čas" ji pořádně nastavit je hřích !! Se singl konvertorem v ohnisku si nejprve pečlivě nastav celou parabolu na maximum kvality 23,5, pak už s ní hýbat nebudeš, pouze nahodíš místo toho singlu monoblok a těsně vedle singl na 28, zapojíš diseqC a na XPEEDu nastavíš vše tak aby všechno chodilo (aniž bys hýbal s parabolou a konvertory). Pak už jen finálně doštěluješ pootočením monoblok v držáku konvertoru na nejlepší kvalitu na 23,5 a obdobně přesně doštěluješ pozici singl LNB na 28,2 |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lancefmsurfer písal "... Problém je v tom, že když to naladím, jak říkáš, nedostanu se ke konvertorům, aniž bych s tím hnul, ..." |
satylu
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 385 |
![]() |
|
RE: Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/...Ale já myslím, že je to i tak dobrá rada od Lanceho, nemyslel to zle. Všem vám moc děkuju. DiseqC letěl z antény, letěl i monoblok a bez toho, že bych to čet jsem zjistil, že ten zásadní problém byl ve vertikálním náklonu paraboly - prostě novej držák je poněkud kvalitnější, než ten starej a tím to všechno bylo. Momentálně jedu na singlu Skylink, ale zejtra k tomu všemu přidám Němce a UK. Doufám, že nebude pršet..haha. Fakt všem díky, jste super!!!![]() |
fmsurfer
![]() |
|
RE: Multifeed na FUBA / 19,2/23,5=monoblock +/...to bych řek že to byla dobrá rada...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
![]() |