Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

jak nastavit motor amiko dm 3800

Zdravím, potřeboval bych vědět jak vyladit motor amiko dm 3800, mám parabolu 80ku, na ní je stupnice ve stupních, a na motoru též, našel jsem si parametry pro usals, tak jsem to zadal do přijímače a nastavil motor na 16e a začal hledat signál na tu 16e, ale často se mi stává že se ke krajům snižuje nebo mizí signál, jaký je potřeba správný sklon paraboly a jaký motora a jaká je tolerance, a pak kde na te noze mam tu parabolu mít, zda může být niže, či výše nebo je to jedno, sklon lnb (skew) by měl být podle 16e a nastavení podle 16e, aby se to při otáčení srovnalo nebo má být motor nastaven na 0 stupních a na te nule laděná 16e? nebo nejprv zadat podle dishpointeru udaje pro usals, posunout na 16e a ladit?

Qquiderr
Registrace: 5/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jak nastavit motor amiko dm 3800

toto je ťažká téma, ale skús ho nastaviť podľa pozície 0,8 W - je najbližšie k 0. Odtiaľ by parabola smerom na východ mala ísť hore a smerom na západ dole ...
Na 0,8 W vysiela voľne ČT24 - údaje na nastavenie nájdeš v prehľadoch ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Latitude: 50.7006°
Longitude: 14.7974°

tj zadám 50,7 a 14,8, a k tomu mám nejblíže 16e nebo ne?

Qquiderr

A jak poznáš, že parabola je přesně v jedné ose s motorem? To se prakticky nedá poznat, protože komerční paraboly nejsou přesné.
Nastavování motoru je velice komplikovaná záležitost.

toothpick
Registrace: 11/2014

tak ono je to tak nějak vytvarovaný do takovyho "vajíčka" jak ten motor ta noha tak ty uchyty te paraboly, a zbytek se dá doměřit, teda pokud ta parabola není křivá jjak (nevhodné slovo), jelikož je to no-name 80ka, nebo na motor potřebuju kilovou gigertini?

Qquiderr

Právě ty paraboly běžně křivé jsou. A možná I ty značkové. To máš pár milimetrů a je z toho hnedle jeden stupeň. Což je hodně.

toothpick

takže to nejde nějak vyladit? nebo tak nějak abych měl signál všude kde má být?

Qquiderr

Musíš metodou pokus omyl. Musíš si to představovat, jak asi to v těch krajních pozicích najíždí chybně.

toothpick

no když třeba vyladí 27,5W tak když otočím na 23,5E tak nehraje, když vyladím 23,5E tak třeba nehraje 1W, ted to mam naladěný na 1W a hraje 23,5E a 19,2E i 16E a pod, ale třeba 36E nebo 39E (tam jak je bulsatkom), tak nehraje, a výše ani Ň, a třeba taky 27,5W nebo 30W mi nejdou, zaleží jak to naladím. musim to chytit tak aby šli jak 23,5E tak 1W, jelikož na 1W koukam na powervu a na 23,5E na skylink, pak občas koukam na němce, nebo na něco na 16e nebo 13e, ale koukaval jsem i na bulsat, ale ten mi zas nehraje.

Qquiderr

Na longitude musíš dát asi jinou hodnotu,ne?Musíš se nad tím zamyslet..popsáno to bylo už stokrát..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

a jakou tam mám dát hodnotu? ta hodnota nahoře mi vyběhne na dishpoiteru a do přijímače mužeu zadat jen 1 desetinné místo.

Qquiderr

skús to od stredu, teda v jednej stredovej línii na 0,8 (polárny záves motora stred, parabola rovnobežne so závesom a celé to nastaviť na nástennom držiaku na 0,8 W) a toč odtiaľ - je to dávno, čo som to robil, ale takto nejako by som postupoval ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Pokud ladíš eutelsat a jsi na 14 stupních,tak je něco špatně,ne?buď si box musí myslet,že jsi na 16 nebo se musíš o dva stupně pohnout ručně..vždyť už to řešíš rok a na tohle jsi ještě nepřišel..?honzíku,honzíku..

Danny10

Nastavenie motora je tu jasne a polopate popísané v sekcii ABC, v článku "instalace SG-2100". Podmienka je samozrejme mať presne zvislý stožiar (konzolu). Po nastavení podľa toho návodu to musí chodiť. Treba sa s tým trošku ale vyhrať.

name
Registrace: 5/2006

Tady na parabole je pěkný návod jak nastavit diseqc motor - "Abeceda satelitního příjmu". Jinak na internetu je jich několik. Nechci moralizovat, ale doporučuji přečíst.

pavelzhor
Registrace: 2/2009

ne, ja do boxu nejdřiv zadám ty pozice gps, pak v usals posunu motor na pozici 16E, nebo to mam udělat po pozice 1W? to by pak nehrálo, nejblíže mám 16E akorad mam motor směrem dolů, viděl jsem tu lidi co ho měli směrem nahoru, a mam teda točit nejdřiv přes usals na 16e (motor se otočí o ty cca 2 stupně) a pak ladit, nebo mam motor otočit nahohur tou nohou a pak ladit, mam to podle dishpointeru a většina funguje, ale problemy jsou na obou krajích, ty středy tak nějak hrajou.

Qquiderr

U všech motorů to hraje kolem středu a kraje jsou horší..je jedno jakou metodou to uděláš,hlavně ať to jede..jednou to někde dost podrobně popsal gunter..

Danny10

https://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/

pavelzhor

tak je jasný že moto když je otočenej na 0 tak musí směřovat na jih, dá se to udělat i podle kompasu, nebo jak je článku o motoru nastavit to podle družice, ale pořád je to někde křivý, jelikož to nehraje jak by mělo...

Qquiderr

Jasně. Já měl dvě paraboly a každá vypadala, že je nastavená na jinou družici. Ale obě přijímaly stejnou :)))

toothpick

Motor, když je nastaven na 0, tak parabola s motorem musí být nasměrovaná na družici, která je na pozici tvojí zeměpisné délky (pro Prahu je to 14,4E).

pavelzhor

No jo, jenomže tam máš čtyři šrouby na motoru a čtyři na parabole. A garance, že je to v jedné ose není žádná.

toothpick

Když budeš mít správně nastavený nulový bod, tak ti budou chodit i krajní pozice. Kolmost stožáru je podmínka číslo jedna.

Motor a parabola v jedné ose je, když je parabola nejvýš. Za předpokladu, že motor musí být na 0.

pavelzhor

takže parabole musí být umístěna co nejvýše?

Qquiderr

Qquiderr

předně u usals je naprosto jedno,na které družici budeš nastavovat,dáš na přijímači otočit na družici a tam nastavuješ venku,žádný nultý bod tě nemusí zajímat,nejprve si pročti ABC,nelze to tady dopodrobna rozebírat R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

njn některý by pokáceli i strom jen aby viděli na jih, samozřejmě s tím usuals je to pravda

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra